win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 19:49

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od hawkens » 08 srp 2012 12:18

Ale inak ano, viem ze su multisamplove banky pian s osobitnou vzorkou pre kazdy ton aj polton, pripadne este aj viac vzoriek pre inu velocity. Ale to mi uz pripada ako ciry masochizmus.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 704
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od SadLuck » 08 srp 2012 12:36

Audio tak maso není, ale 3D a video rendery mi berou 10-13 GB docela běžně.. Čas od času se stane, že by se každému vláknu líbilo rezervovat si na rendering ty 4 GB.. a těch vláken mám díky hyperthreadingu 8 :D

Ale obvykle je to hlavně věc pohodlnosti, od chvíle co mám 16GB neřeším počet spuštěných aplikací, protože neexistuje, že by něco muselo swapovat. Stejně jako u SSD platí, že kdo to nezkusil, nepochopí a kdo zkusil, už nechce nikdy zpět :)

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 704
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od SadLuck » 08 srp 2012 12:41

Audioprojekty, které (když sečtu bridgované pluginy) mi berou 6-8 GB se docela množí.. Jasně že to JDE i jinak, ale proč, když 16 GB stojí 2000kč (a 32GB toho typu co mám já je už pod 5). SSD + velká ramka = ráj, který nemá za těch 20 let co sedím u počítače obdoby.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Amorph » 08 srp 2012 12:56

hawkens: je videt, ze s timhle (velke sample libraries) nemas zkusenosti. Masochismus je to mozna pro cloveka, ktery to nahraval, ale je pak radost to pouzivat. Kdyz ma clovek dost ram:)

jinak jednoduche pocty pro piano: 88 pultonu * minimalne 8 vrstev velocity * minimalne 10 sekund * 24bit * 44.1khz *2(stereo) = 1.8GB. A k tomu se daji jeste pridat treba resonance souzvuku.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Amorph » 08 srp 2012 12:57

hawkens píše:No neviem. 2GB to je 200 minutova vzorka v 16/44 nekomprimovane, v 24/96 je to 50 lebo 100 minut alebo kolko. Predpokladam ze je jednovrstvova, samozrejme. Slovom: DVESTO minut. Tak mi to teda vychadza, ze vy mladi dnes bud pouzivate 200 minutove stringy a 100 minutove drumloopy, alebo ste tak rozmaznani ze si natiahnete multipatch s 200 vzorkami stringov z ktoreho pouzijete jeden a zvysnych 199 nikdy v skladbe nezahra.
ty pouzivas ve skladbach jen jeden ton?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3567
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 srp 2012 13:01

ono je fakt, ze casto se kazdy vzorek nepouzije, ale samplery pro to mivaji funkce (kontakt umi zjistit, ktere vzorky se hraly, a ty nepouzite vymaze z RAM).

matucha
Příspěvky: 5023
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od matucha » 08 srp 2012 14:44

hawkens píše:Ale inak ano, viem ze su multisamplove banky pian s osobitnou vzorkou pre kazdy ton aj polton, pripadne este aj viac vzoriek pre inu velocity. Ale to mi uz pripada ako ciry masochizmus.
Me to pripada nutnost, kdyz je banka po vic jak po tonu a min jak 4 velocity na notu (nebo jiny variace), tak faktor hratelnosti/zajimavosti jde radikalne dolu az k nepouzitelnosti (v ramci toho jak ja to vnimam). Piano po pultonu a 16 velocitach a klidne i 2-3 samplech pro kazdou velocitu, abys mohl hrat realisticky veci, kde se za sebou opakujou tony mi prijde jako nutnost.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Pytkin » 08 srp 2012 18:50

Brooklyn / juanita juarez píše:
Pytkin píše:64bit pluginy ale asi nepojdu v 32bit applikacii .. ci hej ?
pujdou. proto bych sel prave rozhodne do 64bit. pouzivam velky knihovny pres jbridge (stoji par euro) v 64bitovy verzi a vyuzivam diky tomu celou RAM, ale jako DAW mam porad 32bitovou cubase. podle me je to no-brainer, sel bych do 64bit.
jo tak .. ale to je cez bridge .. ja som myslel , ci to pojde nativne .. takze nejde , ako som si myslel ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Pytkin » 08 srp 2012 18:52

hawkens píše:No neviem. 2GB to je 200 minutova vzorka v 16/44 nekomprimovane, v 24/96 je to 50 lebo 100 minut alebo kolko. Predpokladam ze je jednovrstvova, samozrejme. Slovom: DVESTO minut. Tak mi to teda vychadza, ze vy mladi dnes bud pouzivate 200 minutove stringy a 100 minutove drumloopy, alebo ste tak rozmaznani ze si natiahnete multipatch s 200 vzorkami stringov z ktoreho pouzijete jeden a zvysnych 199 nikdy v skladbe nezahra.
heh .. toto je fakt komicky prispevok .. pred spanim si na neho spomeniem a opat sa dobre zasmejem ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Pytkin » 08 srp 2012 18:54

Amorph píše:ty pouzivas ve skladbach jen jeden ton?
mozno hraje len jednym prstom .. takze staci jeden ton + pitchbend ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3567
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 srp 2012 00:43

Pytkin píše: jo tak .. ale to je cez bridge .. ja som myslel , ci to pojde nativne .. takze nejde , ako som si myslel ..
to uz je spis akademicka debata, nektery DAW (reaper myslim) maji tenhle bridge v sobe zabudovany; jako maji treba DAW v sobe kodek na mp3. nativni, nenativni? to je fuk. funguje to.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Pytkin » 09 srp 2012 01:05

jo jasne .. pre muzikanta je podstatne ze to funguje .. mna to zaujimalo z toho programatorskeho hladiska ..

Kelley
Příspěvky: 246
Registrován: 10 bře 2009 15:09

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Kelley » 18 říj 2012 12:21

Ještě bych doplnil k té paměti ve Windows 7:

U 64 bitových Windows 7 je velikost maximální využitelné paměti omezena úmyslně softwarově ! Takže:

Win 7 Starter max 2GB
Win 7 Home Basic 8GB
Win 7 Home Premium 16GB
Win 7 Proffessional/Ultimate/Enterprise - 192GB

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od blueevil » 18 říj 2012 13:26

x64 system nevyuzijes len pri VSTi KONTAKT, tam je to akutne, optimalne tych 12 GB pamate na serioznu pracu, moduly Samsung, nie Hynix. v 64 bitoch pracuju dnes aj VST pluginy, ci 64 bit audio engine ako SONAR X1 Producer. osobne by som ale pockal na W8 Pro, vyde oficialne tento mesiac 26 a bude to fakt jebacka. na Ableton ti postaci asi aj W2000
mate niekto nieaky patch aby som spustil na W7/W8 Rebirth? dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Pytkin » 18 říj 2012 14:18

Kontakt je optimalizovany na pamate samsung?

Odpovědět