Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod hawkens » 08 srp 2012 12:18

Ale inak ano, viem ze su multisamplove banky pian s osobitnou vzorkou pre kazdy ton aj polton, pripadne este aj viac vzoriek pre inu velocity. Ale to mi uz pripada ako ciry masochizmus.
Uživatelský avatar
hawkens
 
Příspěvky: 368
Registrován: 26. 2. 2007

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod SadLuck » 08 srp 2012 12:36

Audio tak maso není, ale 3D a video rendery mi berou 10-13 GB docela běžně.. Čas od času se stane, že by se každému vláknu líbilo rezervovat si na rendering ty 4 GB.. a těch vláken mám díky hyperthreadingu 8 :D

Ale obvykle je to hlavně věc pohodlnosti, od chvíle co mám 16GB neřeším počet spuštěných aplikací, protože neexistuje, že by něco muselo swapovat. Stejně jako u SSD platí, že kdo to nezkusil, nepochopí a kdo zkusil, už nechce nikdy zpět :)
Uživatelský avatar
SadLuck
 
Příspěvky: 694
Registrován: 18. 5. 2007
Bydliště: Praha

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod SadLuck » 08 srp 2012 12:41

Audioprojekty, které (když sečtu bridgované pluginy) mi berou 6-8 GB se docela množí.. Jasně že to JDE i jinak, ale proč, když 16 GB stojí 2000kč (a 32GB toho typu co mám já je už pod 5). SSD + velká ramka = ráj, který nemá za těch 20 let co sedím u počítače obdoby.
Uživatelský avatar
SadLuck
 
Příspěvky: 694
Registrován: 18. 5. 2007
Bydliště: Praha

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Amorph » 08 srp 2012 12:56

hawkens: je videt, ze s timhle (velke sample libraries) nemas zkusenosti. Masochismus je to mozna pro cloveka, ktery to nahraval, ale je pak radost to pouzivat. Kdyz ma clovek dost ram:)

jinak jednoduche pocty pro piano: 88 pultonu * minimalne 8 vrstev velocity * minimalne 10 sekund * 24bit * 44.1khz *2(stereo) = 1.8GB. A k tomu se daji jeste pridat treba resonance souzvuku.
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4475
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Amorph » 08 srp 2012 12:57

hawkens píše:No neviem. 2GB to je 200 minutova vzorka v 16/44 nekomprimovane, v 24/96 je to 50 lebo 100 minut alebo kolko. Predpokladam ze je jednovrstvova, samozrejme. Slovom: DVESTO minut. Tak mi to teda vychadza, ze vy mladi dnes bud pouzivate 200 minutove stringy a 100 minutove drumloopy, alebo ste tak rozmaznani ze si natiahnete multipatch s 200 vzorkami stringov z ktoreho pouzijete jeden a zvysnych 199 nikdy v skladbe nezahra.


ty pouzivas ve skladbach jen jeden ton?
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4475
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 08 srp 2012 13:01

ono je fakt, ze casto se kazdy vzorek nepouzije, ale samplery pro to mivaji funkce (kontakt umi zjistit, ktere vzorky se hraly, a ty nepouzite vymaze z RAM).
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3553
Registrován: 6. 2. 2005

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod matucha » 08 srp 2012 14:44

hawkens píše:Ale inak ano, viem ze su multisamplove banky pian s osobitnou vzorkou pre kazdy ton aj polton, pripadne este aj viac vzoriek pre inu velocity. Ale to mi uz pripada ako ciry masochizmus.


Me to pripada nutnost, kdyz je banka po vic jak po tonu a min jak 4 velocity na notu (nebo jiny variace), tak faktor hratelnosti/zajimavosti jde radikalne dolu az k nepouzitelnosti (v ramci toho jak ja to vnimam). Piano po pultonu a 16 velocitach a klidne i 2-3 samplech pro kazdou velocitu, abys mohl hrat realisticky veci, kde se za sebou opakujou tony mi prijde jako nutnost.
matucha
 
Příspěvky: 4899
Registrován: 24. 5. 2002
Bydliště: Praha

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Pytkin » 08 srp 2012 18:50

Brooklyn / juanita juarez píše:
Pytkin píše:64bit pluginy ale asi nepojdu v 32bit applikacii .. ci hej ?


pujdou. proto bych sel prave rozhodne do 64bit. pouzivam velky knihovny pres jbridge (stoji par euro) v 64bitovy verzi a vyuzivam diky tomu celou RAM, ale jako DAW mam porad 32bitovou cubase. podle me je to no-brainer, sel bych do 64bit.

jo tak .. ale to je cez bridge .. ja som myslel , ci to pojde nativne .. takze nejde , ako som si myslel ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Pytkin » 08 srp 2012 18:52

hawkens píše:No neviem. 2GB to je 200 minutova vzorka v 16/44 nekomprimovane, v 24/96 je to 50 lebo 100 minut alebo kolko. Predpokladam ze je jednovrstvova, samozrejme. Slovom: DVESTO minut. Tak mi to teda vychadza, ze vy mladi dnes bud pouzivate 200 minutove stringy a 100 minutove drumloopy, alebo ste tak rozmaznani ze si natiahnete multipatch s 200 vzorkami stringov z ktoreho pouzijete jeden a zvysnych 199 nikdy v skladbe nezahra.

heh .. toto je fakt komicky prispevok .. pred spanim si na neho spomeniem a opat sa dobre zasmejem ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Pytkin » 08 srp 2012 18:54

Amorph píše:ty pouzivas ve skladbach jen jeden ton?

mozno hraje len jednym prstom .. takze staci jeden ton + pitchbend ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 09 srp 2012 00:43

Pytkin píše:jo tak .. ale to je cez bridge .. ja som myslel , ci to pojde nativne .. takze nejde , ako som si myslel ..


to uz je spis akademicka debata, nektery DAW (reaper myslim) maji tenhle bridge v sobe zabudovany; jako maji treba DAW v sobe kodek na mp3. nativni, nenativni? to je fuk. funguje to.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3553
Registrován: 6. 2. 2005

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Pytkin » 09 srp 2012 01:05

jo jasne .. pre muzikanta je podstatne ze to funguje .. mna to zaujimalo z toho programatorskeho hladiska ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Kelley » 18 říj 2012 12:21

Ještě bych doplnil k té paměti ve Windows 7:

U 64 bitových Windows 7 je velikost maximální využitelné paměti omezena úmyslně softwarově ! Takže:

Win 7 Starter max 2GB
Win 7 Home Basic 8GB
Win 7 Home Premium 16GB
Win 7 Proffessional/Ultimate/Enterprise - 192GB
Kelley
 
Příspěvky: 210
Registrován: 10. 3. 2009
Bydliště: Brno

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod blueevil » 18 říj 2012 13:26

x64 system nevyuzijes len pri VSTi KONTAKT, tam je to akutne, optimalne tych 12 GB pamate na serioznu pracu, moduly Samsung, nie Hynix. v 64 bitoch pracuju dnes aj VST pluginy, ci 64 bit audio engine ako SONAR X1 Producer. osobne by som ale pockal na W8 Pro, vyde oficialne tento mesiac 26 a bude to fakt jebacka. na Ableton ti postaci asi aj W2000
mate niekto nieaky patch aby som spustil na W7/W8 Rebirth? dik
blueevil
 
Příspěvky: 247
Registrován: 3. 4. 2010

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvekod Pytkin » 18 říj 2012 14:18

Kontakt je optimalizovany na pamate samsung?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, saturninek, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+