win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od jsem.devka » 07 srp 2012 09:28

ahoj, tak sem se po dlouhých letech rozhodl pro upgrade od win xp na win 7. prosím vás audiozone:
1: mám do toho jít? nestane se u nějakých např vsts že nebudou fungovat, a kdyby ne jsou na to nějaké programy, patche, aby tomu tak nebylo? jaké? děkuju
2: mám jít do 32bitu nebo 64bitu? zatím jsem jel 32bit a v pořádku a s 4gb ram jsem vždy fungoval v pořádku namísto komplikací, které jsem slyšel že můžou vzniknout v 64bitovém systému. po pročítání diskuzí se zatím přiklánim k 32bitu.

díky za rady!

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Amorph » 07 srp 2012 10:35

System win7 64bit a na tom Cubase 32 bit je pomerne stabilni kombinace. Par pravdepodobne spatne napsanejch free pluginu mi na win7 prestalo chodit, ale nic duleziteho a jinak bez problemu. Obecne 32bit aplikace pod 64bit systemem nebyva problem. Problem muze byt az pro 64bit Cubase, ze nejsou 64bit verze nekterych pluginu a musi se to resit pres ruzne wrappery (jbridge pry funguje).

Takze sumasumarum, resil jsem presne tohle pred rokem a nakonec win 7 64bit s 32bit daw v pohode.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od jsem.devka » 07 srp 2012 11:29

používám ableton live a samozřejmě hodně vsts... díky za rady

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od jsem.devka » 07 srp 2012 11:35

bojim se že 64bit bude u některých vsts nebo cracků dělat problémy..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Kermitak » 07 srp 2012 11:40

Muze byt rozdil v nekompatibilite XP -> win7 (i kdyz ja jsem na nic co by nefungovalo nenarazil, krome jedne aplikace, ktera zavisela na virtualnim zarizeni, ktere si vytvorila, ale to je logicke, protoze win7 maji totalne predelany driver model), ale ne v 32 nebo 64. Vsechny bezne aplikace, ktere ti funguji v 32b win7 ti budou fungovat i v 64b win7. Cracky tu neresime.
Ale pokud neplanujes vic pameti nez mas, nema 64b smysl.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od jsem.devka » 07 srp 2012 13:13

pocet cracked vsts se snazim minimalizovat.. Jestli
tomu je teda takhle jestli fakt nikdo nemel s nicim problemy, tak tak bych do 64bit sel..

Bude rozdil kdyz budu mit misto 4gb 8gb? Diky za rady

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Pytkin » 07 srp 2012 13:46

32bit plugin je asi samostatny proces , takze by mohol kazdy plugin vyuzit inu pamat .. cize by snad vedeli dokopy pouzit aj tych 8G .. samozrejme jedna instancia nevyuzije viac ako 4G ..

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 19:49

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od hawkens » 07 srp 2012 14:52

Vseobecne plati, ze na W7 64bit funguju 32 bitove aplikacie bez problemov. Pluginy takisto funguju 32bitove na 64bitovom OS. Kludne pouzi 64bitove Win, nemal by byt ziadny problem.

Mnohe VST pluginy uz maju aj 64 bitove verzie, takze ak si mozes vybrat tak si na 64bit OS instaluj 64bit pluginy.

Jedina dolezita vec je ovladac na HW, v tomto pripade pre zvukovu kartu, to si skontroluj ci pre tvoju zvukovku je 64 bitovy ovladac. ASIO4ALL je aj v 64bit verzii. 32bitove ovladace ci nepojdu na 64bit OS.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Pytkin » 07 srp 2012 16:20

64bit pluginy ale asi nepojdu v 32bit applikacii .. ci hej ?

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 19:49

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od hawkens » 07 srp 2012 20:14

No prekvapivo, funguje aj to. Minimalne vo FL Stuio, ostathe DAW-ka neviem.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3567
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 srp 2012 10:05

Pytkin píše:64bit pluginy ale asi nepojdu v 32bit applikacii .. ci hej ?
pujdou. proto bych sel prave rozhodne do 64bit. pouzivam velky knihovny pres jbridge (stoji par euro) v 64bitovy verzi a vyuzivam diky tomu celou RAM, ale jako DAW mam porad 32bitovou cubase. podle me je to no-brainer, sel bych do 64bit.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 704
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od SadLuck » 08 srp 2012 10:34

Jakmile má člověk 4 a víc GB RAM, je absolutní nesmysl chtít 32 bitovej OS. Mě osobně začal život bavit až před 3/4 rokem s nákupem 16GB.. a teď koukám, že už skvěle spadly i ceny 8GB modulů, takže na novějších deskách je KONEČNĚ možný mít 32GB RAM s čistym svědomim, že člověk nedal 15 tisíc za 8GB moduly.. Wow! :)

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 19:49

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od hawkens » 08 srp 2012 11:43

A zase viac ako 4 GB je tiez nezmysel, honit sa za 16 GB ramky nema vyznam, jedine ze by si na nom robil s virtualnymi masinami alebo kreslil maxi bilbordy. Pochybujem, ze by bol nejaky piano patch alebo naslicovany drumloop ktory by mal 2 GB. So 16 GB sa tam maximalne pochvalis, kamos pukne zavistou lebo on ma iba 8 a po pol roku zistis ze OS ti prakticky nikdy za cely cas nevyuzije viac ako 4 GB a vyhodil si peniaze hore kominom.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od Amorph » 08 srp 2012 11:54

hawkens: takovych knihoven je dneska uz docela dost. Sice ne zrovna naslicovany dromloop, ale neni problem chtit natahnout 1gb bici, 2gb stringy, 1gb piano, 2gb nejakej zbytek orchestru, 1gb si vezmou i ruzny inserty, kdyz je to vetsi mix atd..

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 19:49

Re: win XP 32bit ::VS:: win 7 32bit nebo 64bit

Příspěvek od hawkens » 08 srp 2012 12:14

No neviem. 2GB to je 200 minutova vzorka v 16/44 nekomprimovane, v 24/96 je to 50 lebo 100 minut alebo kolko. Predpokladam ze je jednovrstvova, samozrejme. Slovom: DVESTO minut. Tak mi to teda vychadza, ze vy mladi dnes bud pouzivate 200 minutove stringy a 100 minutove drumloopy, alebo ste tak rozmaznani ze si natiahnete multipatch s 200 vzorkami stringov z ktoreho pouzijete jeden a zvysnych 199 nikdy v skladbe nezahra.

Odpovědět