Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

WIN XP vyuziti RAM a CUBASE 4

Příspěvekod bassline » 22 srp 2008 20:40

no ale pre 64bit platformu musi byt aj aplikacia napisana aby to malo zmysel nie ?
Uživatelský avatar
bassline
 
Příspěvky: 2663
Registrován: 22. 9. 2005
Bydliště: Košice

Příspěvekod Jindy2 » 22 srp 2008 20:43

bassline: na 64-bit system je samozrejme lepsi mit specialni verze programu, ktere jsou take 64-bitove...z DAW je to napriklad ten Sonar, co jsem uz psal (a VST 64-bit je malo, treba Vember Surge to umi, ale rozdil v rychlosti neni zase tak velky)...ale i 32-bitove DAW se mi zdaji, ze bezi na 64-bit systemu rychleji, nez na 32-bit, alespon v pripade tech XP x64, ty jsou fakt bleskove...
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod Ondra P. » 22 srp 2008 20:56

no hlavne koukam ze cubase pro 64bit je furt beta verze takze to se daji ocekavat nejspis probemy...

hmm.. no na quad hackintoshi to beha cekem normalne...
jen je prej problem s 8 core verzema ze to ofiko steinberg nepodporuje...
http://knowledgebase.steinberg.de/278+M ... .html#1039
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Fractal » 22 srp 2008 23:00

jak se vám daří konzumovat tolik RAM paměti? používáte nějaké vícevrstvé vysokoobjemové samply? já mám v tracku třeba 60 stop, hafo synthů, sampler, atd. a ramka se tváří jakobynic... co nejvíc plní RAM?
Uživatelský avatar
Fractal
 
Příspěvky: 2493
Registrován: 10. 4. 2004
Bydliště: Viitasaari, Finsko

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 22 srp 2008 23:09

Fractal píše:jak se vám daří konzumovat tolik RAM paměti? používáte nějaké vícevrstvé vysokoobjemové samply? já mám v tracku třeba 60 stop, hafo synthů, sampler, atd. a ramka se tváří jakobynic... co nejvíc plní RAM?


veci jako quantum leap orchestra ;]
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3554
Registrován: 6. 2. 2005

Příspěvekod Jindy2 » 22 srp 2008 23:22

Fractal: Spolehlivě zaplním tu paměť třeba pomocí EWQL Symhonic Orchestra Gold, Synthogy Ivory a EWQL Choirs - od každýho tak 5-10 instancí, to zabalený do Wizoowerb a přes 2GB je člověk hned. Samotné instalace těchhle věcí jsou na 35 DVD ;)


Ekeaze: S tím Cubase jsi mi ušetřil práci a ani ho teda asi nebudu zkoušet. Sonar je jediná použitelná věc jak koukám. Už jsem ho zkoušel na těchhle 64-bit XP dřív a vim, že šlape jak má.
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod Ondra P. » 22 srp 2008 23:31

Ja skoro zadny smplery velky nemam krom bicich .... mam 61 stop z toho 21 vsti a pak temer na kazdy APEQ na na jekejch compressory a efekty a zere mit to 1,5 GB tedy maximum co de... track je sice hotovy, ale chtel bych jeste nejaky dodelavky udelat a to uz nejde...
traba Gladiator synth zere jedna instance cca 200MB RAM.. to je pak hodne malo tech 2 GB MAX

Jindy2: ja uz mam stahlou Vistu 64bit i patch pro Cubase 4 64 bit ak to zkusim ... sem zvedav
Naposledy upravil Ondra P. dne 22 srp 2008 23:39, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Jindy2 » 22 srp 2008 23:38

Já to mám tak nějak do budoucna, tolik RAM - je zaprvé hrozně levná (dohromady cca 2500,- za 6GB) a za druhé v budoucnu chci do hudby dávat vokály, živé nástroje a asi dost orchestrů jako EWQL. Mám to v plánu, takže proč nemít rezervu v RAM, navíc už i u některých mých starších projektů 2 GB nestačilly, na 35 stop plných samplerů a synthů to bylo málo.
Stejně, už delší dobu jsem chtěl přejít na 64-bit, protože to můj procesor umí, takže proč to nevyužít. Nemám rád nevyužité věci...

Ekeaze: Tak dej vědět, hlavně jak to Cubase půjde...radši bych to než Sonar...
Naposledy upravil Jindy2 dne 22 srp 2008 23:39, celkově upraveno 2
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod Acid Punk » 22 srp 2008 23:39

61 stop a 21 vsti, mohl bych si poslechnout vysledek? Staci ukazka :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek
Acid Punk
 
Příspěvky: 2458
Registrován: 23. 8. 2006

Příspěvekod Jindy2 » 22 srp 2008 23:45

Acid: udělat ukázku kde bude hrát dejme tomu 100 vst naráz není špatný nápad...docela bych odzkoušel jak to zvládne polyfonie v tom kterém DAW softu...možná to zkusim...
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod Pytkin » 22 srp 2008 23:54

Kedysi som skusal dake 5.1 piano .. pri loadovani mi pri asi 20% napisalo ze mam malo ram (2G) .. RAMky nikdy neni dost :)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ondra P. » 23 srp 2008 06:59

Acid Punk píše:61 stop a 21 vsti, mohl bych si poslechnout vysledek? Staci ukazka :)


co zvuk to jedna stopa, kdyz takle udelas bici, tak mas hned caa 15 tracku, prhodis nejaky efekt samply dalsich par tracku navic atd atd.... vyhoda je vtom ze muzes kazdou tu stopu - zvuk equalizovat, hlasitost muzes ovladat mixakem a ne interne v pluginu, ale jinak samo ze by to slo zdrcnout treba na 30-40 tracku... poslu pm
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Fractal » 23 srp 2008 12:13

kua... jednou se clovek honi za procesorovym casem a kdyz ho ma dost zacne mu kulhat ramka ...."jasenatovyseru"


jindy2: 35DVD? prosimte na co to mas? to musi byt akorat nazlost... za zivot sem nevidel tolik DVDcek pohromade:)

ekeaze: taky to tak delam, neuveritelna svoboda, ale vem si ze kdysi byly 16 stope nahravace, kdy 8 stop z toho vzaly bici:)
Uživatelský avatar
Fractal
 
Příspěvky: 2493
Registrován: 10. 4. 2004
Bydliště: Viitasaari, Finsko

Příspěvekod Jindy2 » 23 srp 2008 12:24

Fractal: no, ty orchestry jsou zatím nejlepší, co jsem slyšel, takže když někam dávám smyčce, dechy nebo tak podobně, beru je tam z toho...ty Symphonic Choirs tak nějak už asi 2 roky testuju a chystám se pořád, že se naučím programovat ten Votox a dávat těm hlasům svoje fráze...a Ivory mi zase příjde jako nejlepší piano sampler, ale teď už ho moc nepoužívám...

nejhorší je na tom ta instalace - a ta mě právě dneska čeká, díky tomu, že jsem reinstaloval Windows :( dohromady je těch DVD se vším všudy k instalaci ještě víc (protože jsem nepočítal věci jako Atmosphere, Stylus, Nexus atd), hrůza, kvůli tomu bych chtěl Blu-Ray...navíc to všechno má manuální instalace, žádnej pěknej instalátor, ale hezky sám si člověk musí ty soubory nakopírovat na správná místa...
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod delay » 23 srp 2008 14:12

Já teda nevim, ale dřiv než dojedu na RMAku mi kleká CPU (C2D E6600)... Je to asi věc stylu práce aled tyhle megagigový banky mi přijdou naprosto ujetý a krok zpět...
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+