Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

WIN XP vyuziti RAM a CUBASE 4

Příspěvekod Jindy2 » 23 srp 2008 14:29

Co vim, tak samplery CPU výkon moc nežerou, tam jde o RAM.
Krok zpět...no dokud nebudu mít alespoň tak dobrou simulaci, jako je třeba Pianoteq, i na všechny orchestrální nástroje, musim tyhle banky používat, jinak to nejde, pokud nemám prostředky na nahrávání živého orchestru a chci něco tomu podobného do skladeb dávat.

Budu teď zkoušet, kolik toho vydrží CPU...ale zatim neumim ten Sonar 6 moc ovládat, MIDI už jsem rozjel a to je asi všechno ;) Ale ten DAW se mi začíná celkem dost líbit...
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod Ondra P. » 23 srp 2008 15:10

Takze jsem nainstaloval VISTA 64bit a Cubase 64bit... VSTi pluginy zda se ze normalne fungujou de tam toho naladovat vic nez v 32bit... ale VISTA i povypnuti ty graficky spatlaniny zere celkem dost RAM... takze sem se dostal s cubase cca nad 2 GB... pak nejaky VSTBRIDGE zahlasilo nejaky error a cely to spadlo... but je to tou beta verzi nebo nevim asi jo...

EDIT : Takze vsechny pluginy nefunguji pod tema Vistama 64bit.... treba Sonnox, Kjaerhus atd, atd... a cely to loadovani pluginu je nejaky podivne zdlouhavy... takze bohuzel beru zpet co sem vyse psal...


takze pro mne jasna volba a to MAC PRO...
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Pytkin » 24 srp 2008 23:01

Jindy2 píše:nejhorší je na tom ta instalace - a ta mě právě dneska čeká, díky tomu, že jsem reinstaloval Windows :( dohromady je těch DVD se vším všudy k instalaci ještě víc (protože jsem nepočítal věci jako Atmosphere, Stylus, Nexus atd), hrůza, kvůli tomu bych chtěl Blu-Ray...navíc to všechno má manuální instalace, žádnej pěknej instalátor, ale hezky sám si člověk musí ty soubory nakopírovat na správná místa...


To je divne .. Vsetky tieto veci maju normalnu instalaciu .. kera je ale otravna .. rozumnejsie je to mat ulozene na disku a len kopirovat .. minimalne ISO fajly .. Hned je instalacia vyrazne rychlejsia ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Poshook » 24 srp 2008 23:27

ekeaze píše:Takze jsem nainstaloval VISTA 64bit a Cubase 64bit... VSTi pluginy zda se ze normalne fungujou de tam toho naladovat vic nez v 32bit... ale VISTA i povypnuti ty graficky spatlaniny zere celkem dost RAM... takze sem se dostal s cubase cca nad 2 GB... pak nejaky VSTBRIDGE zahlasilo nejaky error a cely to spadlo... but je to tou beta verzi nebo nevim asi jo...

EDIT : Takze vsechny pluginy nefunguji pod tema Vistama 64bit.... treba Sonnox, Kjaerhus atd, atd... a cely to loadovani pluginu je nejaky podivne zdlouhavy... takze bohuzel beru zpet co sem vyse psal...


takze pro mne jasna volba a to MAC PRO...


imho na Mac Pro neexistuje ziadna vyspelejsia 64bit audio aplikacia. jednu vyhodu OSX ale ma. jednak moze pre 32bit. aplikaciu poskytnut komplet 4096MB RAM a v ramci 32bitovej aplikacie mozu bezat 64bit. pluginy, ktore mozu nezavisle na aplikacii adresovat dalsiu RAM
Poshook
 
Příspěvky: 2477
Registrován: 6. 7. 2004

Příspěvekod Poshook » 24 srp 2008 23:29

ekeaze píše:Takze jsem nainstaloval VISTA 64bit a Cubase 64bit... VSTi pluginy zda se ze normalne fungujou de tam toho naladovat vic nez v 32bit... ale VISTA i povypnuti ty graficky spatlaniny zere celkem dost RAM... takze sem se dostal s cubase cca nad 2 GB... pak nejaky VSTBRIDGE zahlasilo nejaky error a cely to spadlo... but je to tou beta verzi nebo nevim asi jo...

EDIT : Takze vsechny pluginy nefunguji pod tema Vistama 64bit.... treba Sonnox, Kjaerhus atd, atd... a cely to loadovani pluginu je nejaky podivne zdlouhavy... takze bohuzel beru zpet co sem vyse psal...


takze pro mne jasna volba a to MAC PRO...


ak si zatazeny na Cubase, tak Mac pre teba nebude az tak jasna volba
Poshook
 
Příspěvky: 2477
Registrován: 6. 7. 2004

Příspěvekod Ondra P. » 24 srp 2008 23:36

proc by to nebyla jasna volba na 4 core to beha naprosto ok... problem je pouze s 8 core ze jakmile mas latenci pod 7 ms tak se casto bevujou hlasky system overload... cubase zatim ofiko nepodporuje 8 core...

viz: forum a toto http://knowledgebase.steinberg.de/278+M ... .html#1039
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Ondra P. » 27 srp 2008 16:38

Takze jsem pridal ve WIN XP do boot.ini paramter /3GB a ohodne se to zlepcilo... vlastne muzu krasne pridat dalsi pluginy....
celkove RAM vsech procesu dohromady de konece prez 2GB... takze konecne cubase muze vyuzit plny 2GB !!!!.... hura ! :)
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod SoundsFine » 27 srp 2008 18:24

ekeaze: a jak se to dělá? jak se do boot.ini přidává parametr 3GB.
prosím trochu podrobněji. vůbec tomu nerozumím.
Děkuji.
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Příspěvekod Ondra P. » 27 srp 2008 18:31

otevres boot.ini a pridas tento parametr : /3GB
melo by to vypadat takto :
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /3GB




Toto je celkem vysvetlujici jak to stou pameti je :

WinXP/32b dokaze adresovat 4GB pamate (2^32). Toto je ake kompletny adresny priestor, vratane adries pre periferie, ktore sa uhladaju od 4GB hranice smerom nadol (operacna pamat sa zase adresuje od 0 smerom nahor). Ak nemas graficku kartu s viac ako 1GB pamate, WinXP/32 dokaze teda adresovat zostavajuce 3GB operacnej pamate (zvysne periferie nezaberaju tolko adresneho priestoru, ako graficka karta). Ak mas v pocitaci 4GB ram, a grafu s 512MB pamate, operacny system "uvidi" len 3.5GB pamate. Atd.

Druha vec je, rozdelenie pre system(procesy) a aplikacie. Standartne je to 2GB/2GB. Ak do boot.ini das prepinac "/3GB", tento pomer sa zmeni na 1GB system, 3GB aplikacie. Ale aj v takom pripade jedina aplikacia moze pri starte alokovat len 2GB, a dalsi 1GB dynamicky (musi to podporovat).

imho sa ti ale s tymto neoplati zaoberat, pokial to vylozene nepodporujes. Napriklad ziadna hra nepodporuje viac ako 2GB pamate (myslim tym ze nedokaze vyuzit viac ako 2GB pamate). Ten switch "/3GB" vyuzijes pri niektorych softoch ktore pracuju s velkymi objemami dat (simulacie, statistika, vypocty, atd.)...

zdroj : http://www.zive.cz/Poradna/default.aspx ... ion=371828
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Ondra P. » 27 srp 2008 18:49

A dalsi skvela zprava je to ze sem se dostal ciste s CUBASE na 2,6GB RAM...
System ve Windows mi bhuzel adresuje jen 3GB ram pac mam dve grafiky s 512MB RAM... skusim sehnat dve s 256MB aby mi to adrsovalo 3,5GB a pak bych se mohl ciste s cubase dostat na 3GB... Coz uz je naprosto uspokojujici pro mne... no i tech 2,5gb je uz ok... :)

ale je to zvlastni ze 32bit aplikace muze jt nad 2gb... no hlavni je ze to jde
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Ondra P. » 27 srp 2008 18:54

Jeste poro ty co by chteli zkusit CUBASE jak 32bit tak 64bit pod VISTAMA 64bit tak si usetrte praci pac to stejne neslape jak ma .. Cubase 64bit nenacte nejaky VST pluginy a Cubase 32bit am zas to cely nejak divne slape ....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod SoundsFine » 27 srp 2008 19:31

to mi chceš říct, že taková "ptákovina" (že stáčí napsat: /3GB) způsobí takovou velkou změnu ? hned to jdu zkusit.
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Příspěvekod SoundsFine » 27 srp 2008 19:42

Takže právě jsem se dostal na 2,78 GB ... tak to je veliký posun možností!
Díky ekeaze !
Myslím, že s 2,78GB mohu přejít na 64bit přece jen o něco později, než jsem plánoval.
Super.
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Příspěvekod Ondra P. » 27 srp 2008 20:11

ja zas dik jindymu za ten odkaz....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Pytkin » 27 srp 2008 23:19

zvlastne .. ak mate viac ako 2G ze ste si to tam nedali uz po instalacii .. pisalo sa tu o tom davno ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+