WIN XP vyuziti RAM a CUBASE 4

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 28 srp 2008 07:24

nojo no :) myslim ze nebudem sami....

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 srp 2008 08:45

ekeaze: Možná, že jedna grafika by stačila ne? :) Na co máš dvě prosimtě?

Jinak mě FL Studio dostane díky té úpravě boot.ini 2987 MB RAM, takže 3GB, mám jednu 512 MB grafiku...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 28 srp 2008 09:33

Jindy: no potrebuju dve na tri monitory viz : http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?p=167783#167783

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 srp 2008 09:46

ekeaze: jj už vim, to jsem ti tam myslim radil i já ;)

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 28 srp 2008 10:03

Takže s Cubase 4 jsem se dostal na 2,83GB což je asi u mě strop - když láduji ještě víc, tak systém už zahlásí chybu.
Oproti dřívějšímu cca 1,6GB, je to velký skok ve výkonu systému a tím pádem mi XP32bit ještě nějakou chvíli určitě vydrží.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 890
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 28 srp 2008 17:32

Pytkin píše:
Jindy2 píše:nejhorší je na tom ta instalace - a ta mě právě dneska čeká, díky tomu, že jsem reinstaloval Windows :( dohromady je těch DVD se vším všudy k instalaci ještě víc (protože jsem nepočítal věci jako Atmosphere, Stylus...
Na to mám fígl. Atmosphere, Stylus, Trilogy mám nainstalované na jiném disku. Přejmenuju adresář Atmosphere Data na Atmopshere Data2, pustím instalaci a v průběhu prvního CD intalaci ukončím. Nově vytvoření adresář vymažu a ten starej přepíšu z dvojky na základní. Dost času se tím ušetří...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2008 17:33

ondrash : presne tak to robim aj ja ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 28 srp 2008 18:03

Ondrash píše:
Pytkin píše:
Jindy2 píše:nejhorší je na tom ta instalace - a ta mě právě dneska čeká, díky tomu, že jsem reinstaloval Windows :( dohromady je těch DVD se vším všudy k instalaci ještě víc (protože jsem nepočítal věci jako Atmosphere, Stylus...
Na to mám fígl. Atmosphere, Stylus, Trilogy mám nainstalované na jiném disku. Přejmenuju adresář Atmosphere Data na Atmopshere Data2, pustím instalaci a v průběhu prvního CD intalaci ukončím. Nově vytvoření adresář vymažu a ten starej přepíšu z dvojky na základní. Dost času se tím ušetří...
Dobrej tip, díky.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2679
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 28 srp 2008 18:18

hej mel sem celou dobu za to, ze winxp/32 umi adresovat v globale max. 3Gb, takze umi až 4Gb? ...a kua...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 28 srp 2008 19:50

4GB kdyby jsi neměl žádnou grafiku :) (její ram musíš odečíst od 4GB a dostaneš výsledek...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2679
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 28 srp 2008 19:55

? coze ? a proc ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 28 srp 2008 20:22

Windows umej adresovat 4GB pameti grafika negrafika, jako kazdej normalni 32bitovej OS. Jina vec je vyuzitelnost dostupny ramky.
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 28 srp 2008 21:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 28 srp 2008 20:32

tak jeste jednou to co bylo na predchozi strance:

WinXP/32b dokaze adresovat 4GB pamate (2^32). Toto je ake kompletny adresny priestor, vratane adries pre periferie, ktore sa uhladaju od 4GB hranice smerom nadol (operacna pamat sa zase adresuje od 0 smerom nahor). Ak nemas graficku kartu s viac ako 1GB pamate, WinXP/32 dokaze teda adresovat zostavajuce 3GB operacnej pamate (zvysne periferie nezaberaju tolko adresneho priestoru, ako graficka karta). Ak mas v pocitaci 4GB ram, a grafu s 512MB pamate, operacny system "uvidi" len 3.5GB pamate. Atd.

Druha vec je, rozdelenie pre system(procesy) a aplikacie. Standartne je to 2GB/2GB. Ak do boot.ini das prepinac "/3GB", tento pomer sa zmeni na 1GB system, 3GB aplikacie. Ale aj v takom pripade jedina aplikacia moze pri starte alokovat len 2GB, a dalsi 1GB dynamicky (musi to podporovat).

imho sa ti ale s tymto neoplati zaoberat, pokial to vylozene nepodporujes. Napriklad ziadna hra nepodporuje viac ako 2GB pamate (myslim tym ze nedokaze vyuzit viac ako 2GB pamate). Ten switch "/3GB" vyuzijes pri niektorych softoch ktore pracuju s velkymi objemami dat (simulacie, statistika, vypocty, atd.)...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2008 22:21

no ja myslim ze pluginy si pytaju pamat samostatne .. preto cubase vyuzije aj tie 3G ..

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 06 zář 2008 18:41

Takže co se - v duchu téhle diskuse - zdá být nejvýhodnější kombinací?

XP 32bit + 4 GB Ram + úprava boot.ini na adresování 3GB aplikaci ?

Sám jsem totiž právě uvažoval o něčem jako Vista 64bit + 8GB RAM .. ale nějak mi to, ve světle tohohle všeho, přijde pro hudební použití jako blbost.. takové FL Studio tedy stejně nevyužije víc než ty 3GB, což se počítá celkově pro všechny VST pod ním spuštěné, right?

Odpovědět