Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

WIN XP vyuziti RAM a CUBASE 4

Příspěvekod Ondra P. » 28 srp 2008 07:24

nojo no :) myslim ze nebudem sami....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Jindy2 » 28 srp 2008 08:45

ekeaze: Možná, že jedna grafika by stačila ne? :) Na co máš dvě prosimtě?

Jinak mě FL Studio dostane díky té úpravě boot.ini 2987 MB RAM, takže 3GB, mám jednu 512 MB grafiku...
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod Ondra P. » 28 srp 2008 09:33

Jindy: no potrebuju dve na tri monitory viz : http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?p=167783#167783
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Jindy2 » 28 srp 2008 09:46

ekeaze: jj už vim, to jsem ti tam myslim radil i já ;)
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod SoundsFine » 28 srp 2008 10:03

Takže s Cubase 4 jsem se dostal na 2,83GB což je asi u mě strop - když láduji ještě víc, tak systém už zahlásí chybu.
Oproti dřívějšímu cca 1,6GB, je to velký skok ve výkonu systému a tím pádem mi XP32bit ještě nějakou chvíli určitě vydrží.
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Příspěvekod Ondrash » 28 srp 2008 17:32

Pytkin píše:
Jindy2 píše:nejhorší je na tom ta instalace - a ta mě právě dneska čeká, díky tomu, že jsem reinstaloval Windows :( dohromady je těch DVD se vším všudy k instalaci ještě víc (protože jsem nepočítal věci jako Atmosphere, Stylus...


Na to mám fígl. Atmosphere, Stylus, Trilogy mám nainstalované na jiném disku. Přejmenuju adresář Atmosphere Data na Atmopshere Data2, pustím instalaci a v průběhu prvního CD intalaci ukončím. Nově vytvoření adresář vymažu a ten starej přepíšu z dvojky na základní. Dost času se tím ušetří...
Uživatelský avatar
Ondrash
 
Příspěvky: 890
Registrován: 22. 1. 2005
Bydliště: Praha

Příspěvekod Pytkin » 28 srp 2008 17:33

ondrash : presne tak to robim aj ja ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod delay » 28 srp 2008 18:03

Ondrash píše:
Pytkin píše:
Jindy2 píše:nejhorší je na tom ta instalace - a ta mě právě dneska čeká, díky tomu, že jsem reinstaloval Windows :( dohromady je těch DVD se vším všudy k instalaci ještě víc (protože jsem nepočítal věci jako Atmosphere, Stylus...


Na to mám fígl. Atmosphere, Stylus, Trilogy mám nainstalované na jiném disku. Přejmenuju adresář Atmosphere Data na Atmopshere Data2, pustím instalaci a v průběhu prvního CD intalaci ukončím. Nově vytvoření adresář vymažu a ten starej přepíšu z dvojky na základní. Dost času se tím ušetří...


Dobrej tip, díky.
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Příspěvekod Fractal » 28 srp 2008 18:18

hej mel sem celou dobu za to, ze winxp/32 umi adresovat v globale max. 3Gb, takze umi až 4Gb? ...a kua...
Uživatelský avatar
Fractal
 
Příspěvky: 2493
Registrován: 10. 4. 2004
Bydliště: Viitasaari, Finsko

Příspěvekod delay » 28 srp 2008 19:50

4GB kdyby jsi neměl žádnou grafiku :) (její ram musíš odečíst od 4GB a dostaneš výsledek...
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Příspěvekod Fractal » 28 srp 2008 19:55

? coze ? a proc ?
Uživatelský avatar
Fractal
 
Příspěvky: 2493
Registrován: 10. 4. 2004
Bydliště: Viitasaari, Finsko

Příspěvekod Kermitak » 28 srp 2008 20:22

Windows umej adresovat 4GB pameti grafika negrafika, jako kazdej normalni 32bitovej OS. Jina vec je vyuzitelnost dostupny ramky.
Naposledy upravil Kermitak dne 28 srp 2008 21:16, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Příspěvekod Ondra P. » 28 srp 2008 20:32

tak jeste jednou to co bylo na predchozi strance:

WinXP/32b dokaze adresovat 4GB pamate (2^32). Toto je ake kompletny adresny priestor, vratane adries pre periferie, ktore sa uhladaju od 4GB hranice smerom nadol (operacna pamat sa zase adresuje od 0 smerom nahor). Ak nemas graficku kartu s viac ako 1GB pamate, WinXP/32 dokaze teda adresovat zostavajuce 3GB operacnej pamate (zvysne periferie nezaberaju tolko adresneho priestoru, ako graficka karta). Ak mas v pocitaci 4GB ram, a grafu s 512MB pamate, operacny system "uvidi" len 3.5GB pamate. Atd.

Druha vec je, rozdelenie pre system(procesy) a aplikacie. Standartne je to 2GB/2GB. Ak do boot.ini das prepinac "/3GB", tento pomer sa zmeni na 1GB system, 3GB aplikacie. Ale aj v takom pripade jedina aplikacia moze pri starte alokovat len 2GB, a dalsi 1GB dynamicky (musi to podporovat).

imho sa ti ale s tymto neoplati zaoberat, pokial to vylozene nepodporujes. Napriklad ziadna hra nepodporuje viac ako 2GB pamate (myslim tym ze nedokaze vyuzit viac ako 2GB pamate). Ten switch "/3GB" vyuzijes pri niektorych softoch ktore pracuju s velkymi objemami dat (simulacie, statistika, vypocty, atd.)...
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Pytkin » 28 srp 2008 22:21

no ja myslim ze pluginy si pytaju pamat samostatne .. preto cubase vyuzije aj tie 3G ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod SadLuck » 06 zář 2008 18:41

Takže co se - v duchu téhle diskuse - zdá být nejvýhodnější kombinací?

XP 32bit + 4 GB Ram + úprava boot.ini na adresování 3GB aplikaci ?

Sám jsem totiž právě uvažoval o něčem jako Vista 64bit + 8GB RAM .. ale nějak mi to, ve světle tohohle všeho, přijde pro hudební použití jako blbost.. takové FL Studio tedy stejně nevyužije víc než ty 3GB, což se počítá celkově pro všechny VST pod ním spuštěné, right?
Uživatelský avatar
SadLuck
 
Příspěvky: 694
Registrován: 18. 5. 2007
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], dedko

reklama
Facebook  Twitter  Google+