WIN XP vyuziti RAM a CUBASE 4

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 bře 2009 12:07

Nedávno jsem nainstaloval 4GB RAM, udělal příslušnou úpravu .INI souboru, v systému se mi obrazila hláška - 3GB + rozšíření fyzické adresy, což sem předpokládat jako OK, ikdyž nevim kam se podělo 512 MB (grafika 512 MB)...

No nic, k věci... Včera sem v FL Studiu dosáhl na 1820 MB RAM a vyskočila na mě hláška OUT OF MEMORY. Po nakouknutí do správce úloh jsem zjistil, že tam si FL adresuje necelých 1,5 GB, zbytek bylo ICQ, Firefox a Win.

Čili mám pocit, že nějaké rozšíření fyzické paměti tady stejně nefunguje, pač celej system nešel přes 2GB... Now What? :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 bře 2009 12:09

Jindy2 píše: Jinak mě FL Studio dostane díky té úpravě boot.ini 2987 MB RAM, takže 3GB, mám jednu 512 MB grafiku...
No tak to mě pos... Nemohl by jsi sem hodit ten INI soubor... Ale ty to zas nemáš na XP ne?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 bře 2009 12:17

aby si mal PAM , tak to ani do ini fajly nemusis davat .. aspon mne to vzdy nabehne samo ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 bře 2009 12:21

Pytkin: To jo, ale až po uprvě INI souboru se tam vypíše "Rozšíření fyzické adresy"... nebo sem blbej, ale před tím to tam určitě nebylo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 bře 2009 12:35

delay : daval som v poslednej dobe na viac pocitacov 4G a vsade sa mi to pridalo samo , bez nutnosti editacie INI .. ja ale neinstalujem ceske XP nikdy ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 bře 2009 12:44

delay: ten parametr tam asi nemas napsanej spravne.. jinak by to muselo jit normal prez 2GB... ja sem to mel taky spatne kdyz sem to tam psal poprve a nefungovalo to... jeste mozna zkus jinou alpikaci.. ableton

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 bře 2009 12:49

ekeaze píše:delay: ten parametr tam asi nemas napsanej spravne.. jinak by to muselo jit normal prez 2GB... ja sem to mel taky spatne kdyz sem to tam psal poprve a nefungovalo to... jeste mozna zkus jinou alpikaci.. ableton
V tom případě bych poprosil všechny o uvedení celého INI souboru. Díky.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 bře 2009 13:09

ja mam :

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect \3GB

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 bře 2009 13:50

ekeaze: díky - aha, tak koukám na to poslední lomítko, to je opačně :), tam asi budu mít problém... zatím se v práci, tak to nemohu zkontrolovat

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 bře 2009 14:31

ja tam nemam nic.. len nazov a /noexecute a /fastdetect ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 bře 2009 14:40

Pytkin: Asi nemáš WinXP

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 12 bře 2009 14:44

delay: no právě že já jak tohle tehdy zkoušel, tak mi to po překročení těch 2GB ram psalo také to out of memory a nebo to celé spadlo...možná jsem to měl také blbě, ale tušim že se tam ta velikost ukazovala, jen to stejně přes 2GB nešlo - když jsem to tady předtim psal, tak jsem to nezkoušel ještě celé vyžrat...
ale nevim, je možné, že prostě fruity přes ty 2GB nepůjde, je to 32-bit aplikace...
do toho .ini souboru jsem psal co ti tady raděj kluci, teď už mám ale 64-bit XP kde tohle nepotřebuju...kopnul bych si tam být tebou také něco 64-bit...buď ty XP, Visty a nebo počkat na Windows 7, na ty čekám já...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 bře 2009 14:50

Delay : jasne ze nemam .. pouzivam DOS a na nom NUENDO ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 bře 2009 15:45

Pytkin: ono je mozny ze to sice ukazuje, ze tam mas ze mas vice jak 2GB Ram, ale prez ty 2GB to nemusi pustit... zkousel jsi to?
kazdopadne jestli to funguje tak je to zajimavy ja mam win XP Pro Cz amusim tam mit ten parametr v INI..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 bře 2009 16:05

ekeaze:

Tohle je můj stávající boot.ini:

[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /3GB

čili téměř totožné jako ty :), opravdu až na to lomítko a timeout...

Odpovědět