Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

WIN XP vyuziti RAM a CUBASE 4

WIN XP vyuziti RAM a CUBASE 4

Příspěvekod Ondra P. » 22 srp 2008 16:14

Mam projekt V Cubase 4, ktery zabira 1,5 GB RAM a nemuzu pridat dalsi VSTi nastroje proste uz se dal nehnu...
System je celkve vyuzity na 1,9 GB RAM, ale v compu mam 4 GB Ram a system ukazuje 3 GB RAM...
Jak je mozne, ze Cubase je na maximum vyuzit, kdyz ma jeste k dispozici 0,5 GB Ram... preci win XP umeji maximum 2 GB Ram pro jednu aplikaci....
Nevite nekdo co stim.. nechce se mi exportovat do audia abych se mohl hejbnout dal...
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Poshook » 22 srp 2008 16:17

ja som mal tento problem s Ableton Live a nepohol som s tym, presiel som na Mac
Poshook
 
Příspěvky: 2477
Registrován: 6. 7. 2004

Příspěvekod Ondra P. » 22 srp 2008 16:20

no to taky asi co nejdrive udelam... toto nejak nechapu kdyz sou tam 3 GB v systemu a prez 2 GB to stejne nejde ...
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod bassline » 22 srp 2008 16:24

2 GB ide na aplikaciu a zvysok ide do jadra windows, zrejme preto.
Uživatelský avatar
bassline
 
Příspěvky: 2663
Registrován: 22. 9. 2005
Bydliště: Košice

Příspěvekod Amorph » 22 srp 2008 16:26

Cubase bezi jako jeden proces vcetne vsech VST, ktery nacte. A v 32bit Woknech muze jeden proces adresovat max 2GB.
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4477
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Příspěvekod Ondra P. » 22 srp 2008 16:29

no to jo ale vzdyt cubase vyuziva 1,5 GB a ne plny 2 GB ....

to vypada spis ze ono celkovy systemovy vyuziti ram nechce jit prez 2GB i kdyz je to nekolik procesu a ne jeden....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod SoundsFine » 22 srp 2008 16:49

Nevíte jak dlouho to ještě může trvat, než budeme moci BEZ PROBLÉMU!přejít na 64bit Win v němž budou hudební aplikace stabilní? Už to trvá nějak dlouho, proč s tím zatraceně nepohnou? Softwarové nároky jsou čím dál větší a 32bit systém je už nevyhovující - nestačí.
Kdy už přijde změna?!
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Příspěvekod Ondra P. » 22 srp 2008 18:09

Tak jsem udelal takovy test ... prazdny projekt v CUBASE naladoval jsem maximum VSTi s max 1,5 GB ram vic to neslo.... system v tu chvili ukazoval celkove vyuziti ram 1,89 GB ram.... taak jsem zkusil otevrit jeste uplne jinou aplikaci aby se to dostalo prez 2GB a bumm cely to spadlo i cubase ....
takze to proste prez 2 GB v XP nejde ... se rikalo ze ty 2 GB sou pro jednu aplkaci max ale ono to je pro celej ten system max... takze je uplne zbytecny mit vic jak 2GB pac to stejne nefunguje...
zkusim jeste nainsatlovat VISTY jestli vtomhle nebudou lepci ze bych aspon slo adresovat max 2 GB pro Cubase a zbytek pro system ...
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Jindy2 » 22 srp 2008 18:11

Mě se podařillo adresovat pro aplikaci 3GB RAM, přes přepínač /3GB v boot.ini v 32-bit Windows XP. Ale vzhledem k tomu, že mám dohromady 6GB, tak to stejně nebylo moc platné, 32-bit XP se sekali. Takže jsem nainstaloval XP x64 a pohodička, všechno šlape jak po másle - doporučuju XP x64 SP2 EN..
Pro 32-bit aplikaci jako je třeba Fruity Loops je vyhrazeno opět pouze 2GB RAM, ale pro 64-bit aplikaci neomezeně (až 128GB), takže třeba Sonar nebo Cubase by měl využít plnou paměť.
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod Ondra P. » 22 srp 2008 18:16

no ale WIN 64bit na muziku nevim no moc se mi to nechce zkouset pak s pluginama si moc nejsem jistej ze to poslepe....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 22 srp 2008 18:24

ty mas poco, ze?

na xp64 nebezi: http://tcsupport.custhelp.com/cgi-bin/t ... faqid=1634

moje duende taky neumi x64.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3554
Registrován: 6. 2. 2005

Příspěvekod Jindy2 » 22 srp 2008 18:37

ale vsechny vst slapou dobre, s ovladacema to chce vychytat spravnou znacku no a pak to jede ok...treba moje e-mu ma od zacatku x64 drivery...na vsechno mam drivery pro XP x64, tak proc toho nevyuzit...
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod Ondra P. » 22 srp 2008 19:00

Brooklyn / juanita juarez : Poco uz nemam ....

Jindy2: no jestli teda pluginy slapou normalne tak to urciter zkusim (ty normalne delas na 64bit?) .. ovladace mam... a co Vista 64bit? nejsou lepci jak XP 64bit?
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Jindy2 » 22 srp 2008 20:04

ekeaze: ja normalne delal na 32-bit, takze se divim, jak to pod tim 64-bit vsechno krasne jde...a aplikace pro 64-bit jdou samozrejme jeste lepe (oboji 32-bit i 64-bit jde krasne)...

vista 64 jsem zkousel, kdyz jsem porovnaval vista 64 vs. xp x64 a me osobne se vic libilo xp, protoze je takove vic systemove, jednoduche, programatorske...ta vista je proste jina, divna pro me...vista 64 je jednodussi na nahozeni, xp x64 jsou trochu choulostive, ale kdyz se to povede, je to rychlejsi nez vista 64...
Jindy2
 
Příspěvky: 2070
Registrován: 26. 3. 2007
Bydliště: mindwarp.cz

Příspěvekod Ondra P. » 22 srp 2008 20:16

okej... tak dik moc... du sehnat nejakou verzy pochybnou a vyzkousim pak kdyztak zakoupim .... :)
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+