Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 14:19

Ivo píše:A pro běžné potřeby DAW/místní sítě stačí W7 Home ?


Urcite, koneckoncu tady mas tabulku a srovnej si sam (asi bych si vybral home premium, kdybych mel kupovat; ja u sebe na audiostroji bezim sluzebni professional, ale nic z tech jejich funkci navic oproti home nepotrebuju):

Obrázek
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod tomy45 » 30 pro 2009 14:32

Mam ako druhy OS Win7 64bit, vsetky VST, VSTi okrem uz mnou niekolkokrat spominaneho Waves API idu v pohode. Vsetky 3rd party vst, vsti... slapu. Bez problemov. Ako DAW mam Ableton 8.1.1.

Oproti XP badat najma tu stabilitu driverov co Kermitak spominal. Ked uz aj nieco sa freezne, tak ked to zakilujes, je to zakilovane hned a nie ako pod XP, ze ti to tam visi.

Svizne to je, je to nove, tak rozne podpory multicore atd. tu su. Diskove operacie sa mi zdaju byt sviznejsie, bootovanie aspon u mna je rovnake ako u XP. Je to mozno aj tym 10tis. ot. Velociraptorom a Quad 3.4GHz ;) ale Win 7 mi bootuje max do 10 sek a vyskoci mi login, napise sa heslo a tramdatadaaa :) fungujem.

Porovnavam to s inymi Win nie s inymi OS :)
Uživatelský avatar
tomy45
 
Příspěvky: 2402
Registrován: 15. 10. 2008

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 14:35

Ivo píše:No to zní slibně. Ještě kdyby to eliminovalo můru zvanou "lost ASIO buffer", tak by to bylo na tanec a oslavy :)



Co to je ? neni to daka vec samplitude ? V nuende som takuto hlasku v zivote nevidel ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 14:36

Ja taky ne :]
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 14:37

Kermitak píše:
Ivo píše:A obecně - všechny VST pluginy automaticky fungují pod W7 nebo jsou třeba jejich nové verze speciální pro W7 ?


Hele obecne nevim. Mne vsechno co potrebuju funguje, ale vim ze je snad nejaky problem v tom, ze 32b VSTcka nefunguji v 64b verzich DAW (neplest s 64b OS). Ja to resim tak, ze zatim bezim 32b DAW a nemam s tim problem, navic treba Steinberg snad ma v Cubendu nejaky interface, ktery tohle resi automaticky. Nicmene s 32b W7 nebo v 64bit W7 v 32bit DAW by imho nemel byt problem, koneckoncu VSTcka jsou normalni aplikace.


Jak to ale je ? 32bit aplikacia nevie vyuzit celu pamat ne ? to by musela byt 64bitova .. alebo ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 14:40

Ano, presne tak.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 14:41

tomy45 píše: ale Win 7 mi bootuje max do 10 sek a vyskoci mi login, napise sa heslo a tramdatadaaa :) fungujem.


no pockaj .. login ti vyhodi rychlo .. to aj vista .. ale potom 3x tolko casu este cakas , nez sa nastartuju vsetky chujoviny .. Tak to je na Viste .. na Win7 je to mozno trosku lepsie .. Cas bootovania neni dokial nahodil login , ale kym dosyci disk .. ale tento problem je trosku aj na XP , ale tam je to naopak .. dlho trva kym da prompt a potom uz sachvilu dohrka disk ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 14:43

kermitak : cize keby som chcel trebars pre sampler 16G Ram , tak musi byt 64bit win , 64bit applikacia .. aj VSTi musi byt 64bit ? robia sa 32bitove a 64bitove VSTi ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Ivo » 30 pro 2009 14:44

Pytkin píše:
Ivo píše:No to zní slibně. Ještě kdyby to eliminovalo můru zvanou "lost ASIO buffer", tak by to bylo na tanec a oslavy :)



Co to je ? neni to daka vec samplitude ? V nuende som takuto hlasku v zivote nevidel ..


No, v Nuendu a spol je to jen klasický audio drop ... V Samplitude se to nejen ohlásí, ale ještě přesně ukáže kde a kolikrát to nastalo :wink:
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 14:52

Pytkin píše:kermitak : cize keby som chcel trebars pre sampler 16G Ram , tak musi byt 64bit win , 64bit applikacia .. aj VSTi musi byt 64bit ? robia sa 32bitove a 64bitove VSTi ?


No musis mit obecne 64bit OS a 64bit aplikaci (v tomhle pripade ten sampler). DAW v principu 64bit byt nemusi, ale v praxi zalezi asi na konkretni DAW, jak maji implementovanou podporu 64bit VST.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Ivo » 30 pro 2009 14:53

To bych se chtěl též zeptat - když už tak pořídit 32 bit nebo 64 bit W7 ?
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 14:54

Pytkin píše:
tomy45 píše: ale Win 7 mi bootuje max do 10 sek a vyskoci mi login, napise sa heslo a tramdatadaaa :) fungujem.


no pockaj .. login ti vyhodi rychlo .. to aj vista .. ale potom 3x tolko casu este cakas , nez sa nastartuju vsetky chujoviny .. Tak to je na Viste .. na Win7 je to mozno trosku lepsie .. Cas bootovania neni dokial nahodil login , ale kym dosyci disk .. ale tento problem je trosku aj na XP , ale tam je to naopak .. dlho trva kym da prompt a potom uz sachvilu dohrka disk ..


Tohle nepozoruju, na cisty instalaci mam pripravenou plochu prakticky hned po loginu, jinak to samozrejme zavisi na tom, kolik mas pak aplikaci, ktery se spousteji pri startu, ktery globalne jako demoni, ktery pro konkretniho uzivatele.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 14:55

kermitak : ale sampler je VSTi .. existuju aj 32bit VSTi aj 64bit VSTi ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 14:56

kermitak : plochu zobrazi .. ale disk hrci este hodne dlho ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 14:57

Ivo píše:To bych se chtěl též zeptat - když už tak pořídit 32 bit nebo 64 bit W7 ?


Jestli potrebujes vic nez 4GB RAM, tak musis 64bit. Jestli ne, tak klidne 32bit, na druhou stranu, da se ocekavat, ze v brzke dobe se ty RAMky, zvlast u audiostroju, pres ty 4GB prekuli, takze pokud nebudes chtit reinstalovat, vyplati se 64bit rovnou. Samozrejme navzdory zpetne kompatibilite nejaka aplikace fungovat nemusi, to chce si overit (zatim jsem narazil na jedinou, ktera byla zavisla na svem driveru, ktery pro w64 neexistoval, ale toje spis vyjimka).
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], fikus, Google [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Seznam.cz, thovt, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+