Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Poklop » 12 dub 2011 22:41

Bohužel síla CPU není všechno. CPU ukazatel neukazuje jen CPU ale i ostatní věci, který jí zatěžujou ... sběrnice, groups, sendy.
Jen hardisk má svuj ukazatel separátně.
Takže pokud jede CPU na 50% a seká se to, je to problém někde jinde.
Můžou to bejt drivery, sběrnice, atd. atd.
Možná by pomohl testík (jen uvažuju) zkusit narvat co nejvíc native VSTi nebo FX do jednoduchého projektu a podívat se na zatížení.
Třeba to bude kolem 90/100 a ne 50/100%

Mimochodem W7-64 mi běží s nižší latencí než XP, ale na novém hardware.
Poklop
 
Příspěvky: 979
Registrován: 10. 7. 2004

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod vras » 12 dub 2011 23:53

Takže pokud jede CPU na 50% a seká se to, je to problém někde jinde.
Můžou to bejt drivery, sběrnice, atd. atd.


Problem v tom nehledej. Vytizeni CPU max 50% (podle taskman) zhruba odpovida plnemu vytizeni VST, to je u Cubase znama vec. Vic to zkratka Cub. neumi nebo to nejde ci co. Realtime export potrebuje nejakou rezervu, protoze jednotlive VST/VSTi nemusi pouzivat CPU stale stejne, muzou vzniknout spicky (totez se tyka i DAW). Takze s VST load nekam az po strop musis pocitat s tim, ze realtime render to proste nekdy nestihne.
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kelley » 13 dub 2011 06:50

Jen bych dodal, že zvuk ani PC jako takový se neseká - je to jen ten jeden lupanec, ani ne moc silný, cca 1x za 10 vteřin, ale VST(i) i Sonar přitom šlapou vesele bez přerušení dál. Proto si myslím, že to nejspíš není slabým PC.
VSTi bylo nějaké free e-piano NobiLe a na kytaru jsem zkoušel TubeAmp resp. DS-1 + JCM900.
Ale je fakt že ukazatel zatížení z Windows byl na nule, ale vytížení CPU v Sonaru hlásilo asi 12% - což ale taky není nijak moc.
No můžu tam zkusit ještě dát třeba Win7 32 bit (mám verzi W7 "upgrade" a jsou v ní obě instalačky - 32 i 64bit.)... Ale zase to všechno instalovat znovu :roll:
P.S. Nevíte jak si v tom Sonaru znovu zviditelnit všechny dostupné ovladače zvukovek ?... Fakt by mě zajímalo, jak by si stála ta PCI zvukovka.
Kelley
 
Příspěvky: 210
Registrován: 10. 3. 2009
Bydliště: Brno

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Ivo » 13 dub 2011 10:24

Cokoliv chci udělat (kopírování, přesun atd) naběhne tam jakýsi dialog že je třeba "oprávnění správce" , kliknu ještě jednou a úkon se dokončí. Dal jsem v nastavení uživatelských účtů v položce "řízení" ten "fader" na nulu. A pořád se to objevuje - jak se toho zbavit ?
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod vras » 13 dub 2011 10:57

Ja mel podobny problem a vyresil ho tim, ze jsem ho tim, ze u zastupce-ikony Cubase jsem ve vlastnostech nastavil v zalozce kompatibilita "spoustet jako spravce". Ted se mi to zepta pri spusteni Cubase, pak uz ne. Jestli to jde jinak, nevim...

Tak tak. Je to sice prohresek proti bezpecnosti, ale v tomto pripade snad nedulezity. Reseni to je, jednoduche a funkcni
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod PELF » 13 dub 2011 12:45

Ivo píše:Cokoliv chci udělat (kopírování, přesun atd) naběhne tam jakýsi dialog že je třeba "oprávnění správce" , kliknu ještě jednou a úkon se dokončí. Dal jsem v nastavení uživatelských účtů v položce "řízení" ten "fader" na nulu. A pořád se to objevuje - jak se toho zbavit ?


http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... -on-or-off
Zvukař, ruchař, postprodukce.
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1904
Registrován: 12. 4. 2007

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 13 dub 2011 13:01

sak ivo hovori ze vypol uac .. to je ten fader o ktorom hovori .. ne ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod PELF » 13 dub 2011 13:09

pokud Ivo udělal co radí pan microsoft, tak je divné, že mu stále vyskakuje ta hláška, takže je řešení ještě v jiném nastavení? taky by mě to zajímalo... ale mělo by to být tohle.. ne? http://windows.microsoft.com/cs-CZ/Wind ... -on-or-off
Chcete-li nástroj Řízení uživatelských účtů vypnout, posuňte posuvník do polohy Nikdy neupozorňovat a klikněte na tlačítko OK. Požadováno oprávnění správcePokud vás systém vyzve k zadání nebo potvrzení hesla správce, zadejte heslo nebo proveďte potvrzení. Nástroj Řízení uživatelských účtů se vypne po restartování počítače.
..asi by to chtělo udělat ten restart :)
Zvukař, ruchař, postprodukce.
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1904
Registrován: 12. 4. 2007

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 13 dub 2011 13:47

no ale ved to on pise ze uz spravil .. alebo som sa v tom nejak stratil .. ci tych potenciometrov je viac ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod PELF » 13 dub 2011 13:54

Pytkin: :)
Ivo píše:Cokoliv chci udělat (kopírování, přesun atd) naběhne tam jakýsi dialog že je třeba "oprávnění správce" , kliknu ještě jednou a úkon se dokončí. Dal jsem v nastavení uživatelských účtů v položce "řízení" ten "fader" na nulu. A pořád se to objevuje - jak se toho zbavit ?


...takže jestli udělal to, co radí sám tvůrce windows a POŘÁD se objevuje to hlášení, tak asi nedosáhl kýženého výsledku, ne? Já jen píšu, že to chce nejspíš ještě zmiňovaný restart po změně nastavení, aby se změna projevila... a nebo je zakopaný pes někde jinde a na to jsem se ptal, kde tedy, protože by mě to taky zajímalo :wink:
Zvukař, ruchař, postprodukce.
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1904
Registrován: 12. 4. 2007

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 13 dub 2011 15:27

no este je tu aj druha moznost .. ze ten restart urobil .. a windows je kokot .. ja by som nevylucoval ani tu druhu moznost :)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod TOM-Thak » 13 dub 2011 17:39

ja mam pocit ze tam je moznost v centru zabezpeceni uplne vypnout tlacitkem rizeni uctu a souboru. Toto vzdy delam po formatu a nic me neprudi. W7 home x64.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kelley » 14 dub 2011 08:36

No tak jsem trochu experimentoval, přidal paměť (na 3,5GB, půjčil jsem si z jiného PC), všechno znovu od začátku přeinstaloval s tím, že začnu čistě jen na 64bitech a výsledek je tristní. Už ani nejde o latenci, ale o funkčnost jako takovou. 64bitový Sonar opět nejde vůbec spustit - většinou. Nainstaloval jsem Sonar 32 bit - ten aspoň funguje. Ale ASIO ovladače té PCI zvukovky tam vidět nejsou (v 64 bitové verzi vidět jsou, když se podaří spustit). MME/WME tam jsou. FireWire funguje všude, to je OK. Jenže jaký má pak smysl používat 64bitový systém, když na něm spouštím 32bitovou aplikaci a 64bitová verze je nefunkční ? Tuším že za to může nejspíš nějaký 64x32bitový bridge pro 32bitové VST pluginy. A netuším jestli by třeba pomohl upgrade na Sonar X1. Zas tak plodný muzikant nejsem (a to je vlastně cíl celého snažení - trochu to změnit), aby se mi vyplatilo dávat nějaké 3000Kč každý rok za upgrade na novou verzi... Takže závěr je, že přechod na Win7 x64 je zatím předčasný, aspoň pro mě. Teď ještě zvážit, jestli tam dát Win7/32 nebo radši druhá XPéčka a nebo to prostě nechat tak a Sonar nechat žít i s jinými programy v systému společně, jen mít vyhrazený disk na audio data...
Kelley
 
Příspěvky: 210
Registrován: 10. 3. 2009
Bydliště: Brno

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod pavlii » 14 dub 2011 08:42

No já bych jen podotknul, že upgradovat každý rok je obvykle holý nesmysl 8) nemá cenu upgradovat (minimálně v téhle rovině) dřív, než nová verze má výrazně cosi navíc než ta stávající. IMHO 8) Takže tyhle otázku bych neřešil, jedna verze SW ti postačí s přehledem na několik let.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2866
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Ivo » 04 zář 2011 13:11

Nevíte jak se dá zbavit toho, aby v okně průzkumníku ve složce kde jsou nějaké wavy se najednou nezačaly samy o sobě objevovat sloupce - interpret, žánr atd. , ale normální průzumníkové položky (zobrazit podle typu apod.) ?
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], fikus, Google [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, maux, thovt, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+