Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 14:59

Pytkin píše:kermitak : ale sampler je VSTi .. existuju aj 32bit VSTi aj 64bit VSTi ?


To je jen terminologie a jina sada volani pro komunikaci s hostem, z pohledu OS je to normalni aplikace jako kazda jina. Jestli uz existujou 64bit VSTi netusim, mozna novej Kontakt, fakt nevim.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 15:02

Pytkin píše:kermitak : plochu zobrazi .. ale disk hrci este hodne dlho ..


To zalezi na aplikacich a neni to OS dependent, pokud mas neco nacist po startu, tak to holt z toho disku cist bude, pres to nejede vlak ;) ale rikam ze na cisty instalaci jsem nic takovyho nepozoroval.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod synth_synth_synth_synth » 30 pro 2009 15:06

O víkendu jsem dělal test

PC AMD X4 – 4GbDDR3 – 1 Tera HDD – 1333Mhz FSB – 1GbDDR3Grafika
XP-Pro 32Bit.SP3



Notebook Acer – Intel /Duo/2GbDDR2-500GbHDD-800FSB-Grafika sdílená
Na Acer jsem nainstaloval W7 ultimate – instalace proběhla během 17ti minut – W7 si nainstalovala všechny ovladače tudíž nebylo potřeba použít instalační CD k notebooku….


Pak jsem testoval latenci v určitých aplikacích …
Instaloval jsem na oba systémy Sony Acid 6 Pro a Cubase SX4 /ZK M-audio USB-24/96-Audioph…
Práce na W7 byla rychlejší na odezvu …….a žádné negativní jevy jsem nepozoroval …..

Popravdě jsem byl trochu skeptik po testování Vist ,ale o víkendu jsem byl hodně překvapený W7 kama
Funkce spuštění programů pro starší verze systému Win. funguje na W7 taky dobře ….

Tak že bych se toho vůbec nebál ……..Sám zvažuji taky přechod na W7Ultimate ….

VSTi je dll -ko myslim ze tomu je jedno zda 32 nebo 64 :wink:
Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
 
Příspěvky: 261
Registrován: 7. 12. 2006
Bydliště: Rýmařov

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 15:09

Kermitak píše:
Pytkin píše:kermitak : plochu zobrazi .. ale disk hrci este hodne dlho ..


To zalezi na aplikacich a neni to OS dependent, pokud mas neco nacist po startu, tak to holt z toho disku cist bude, pres to nejede vlak ;) ale rikam ze na cisty instalaci jsem nic takovyho nepozoroval.


To je divne .. na XP to bolo .. na Viste tiez(tam to je katastrofa) .. Win7 neviem , lebo ten bol na notebooku predinstalovany s aplikaciami , cize neviem ako sa to sprava po cistej instalacii ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 15:11

Mne vadi na W7 tie vsetky novinky , ktore ma aj Vista .. Vsetko je niekde inde .. Nic neviem najst .. Cele gui je totalne otravne ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod nixx » 30 pro 2009 15:12

tomy45 píše:Mam ako druhy OS Win7 64bit, vsetky VST, VSTi okrem uz mnou niekolkokrat spominaneho Waves API idu v pohode.

Na 32 bit Windows 7 bezi Waves v pohode. Ze zacatku byly problemy, ale stacilo vypnout UAC a uz to chodi jak ma ;-)

Pro 64bit verzi jsem nasel tohle, ale mozna taky misto tohoto sloziteho postupu bude stacit pouze vypnout UAC:

Here's how you can get Waves plugins to work with Sonar 64 Bit on XP64, Vista64, or Windows 7 64 Bit.

1 - Download Shell2vst.exe here... http://www.xlutop.com/buzz/zip/shell2vst.zip
2 - Copy Shell2vst.exe to C:\Program Files (86)\Waves\Waveshells
3 - Drag and drop each "WaveShell-VST x.x.x.dll" onto the shell2vst.exe (But not WaveShell-Direct X...dll or the WaveShell-Direct X...dll) If prompted to overwrite, choose "no"
4 - A new "Waves" folder will be created that contains all the waves plugins as individual .dll fils
5 - Copy the newly created "Waves" folder into your shared Vstplugins folder (Example: C:\Program Files (x86)\Cakewalk\Vstplugins)
6 - Remove the WaveShells from your shared Vstplugins folder
Uživatelský avatar
nixx
 
Příspěvky: 736
Registrován: 26. 1. 2008
Bydliště: Šumperk, Praha

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod synth_synth_synth_synth » 30 pro 2009 15:13

Pytkin píše:Mne vadi na W7 tie vsetky novinky , ktore ma aj Vista .. Vsetko je niekde inde .. Nic neviem najst .. Cele gui je totalne otravne ..


to me taky zrazovalo .... ale je to jako s timto forem ....taky se spatne zvykalo na novou ezone/audiozone.... a dnes ? vse OK ....
Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
 
Příspěvky: 261
Registrován: 7. 12. 2006
Bydliště: Rýmařov

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod tomy45 » 30 pro 2009 15:26

nixx píše:
tomy45 píše:Mam ako druhy OS Win7 64bit, vsetky VST, VSTi okrem uz mnou niekolkokrat spominaneho Waves API idu v pohode.

Na 32 bit Windows 7 bezi Waves v pohode. Ze zacatku byly problemy, ale stacilo vypnout UAC a uz to chodi jak ma ;-)

Pro 64bit verzi jsem nasel tohle, ale mozna taky misto tohoto sloziteho postupu bude stacit pouze vypnout UAC:

Here's how you can get Waves plugins to work with Sonar 64 Bit on XP64, Vista64, or Windows 7 64 Bit.

1 - Download Shell2vst.exe here... http://www.xlutop.com/buzz/zip/shell2vst.zip
2 - Copy Shell2vst.exe to C:\Program Files (86)\Waves\Waveshells
3 - Drag and drop each "WaveShell-VST x.x.x.dll" onto the shell2vst.exe (But not WaveShell-Direct X...dll or the WaveShell-Direct X...dll) If prompted to overwrite, choose "no"
4 - A new "Waves" folder will be created that contains all the waves plugins as individual .dll fils
5 - Copy the newly created "Waves" folder into your shared Vstplugins folder (Example: C:\Program Files (x86)\Cakewalk\Vstplugins)
6 - Remove the WaveShells from your shared Vstplugins folder



Hej Waves idu, ale balik API nerozbehas ani ked sa... a jedine odtial som pouzil 2 pluginy...
Uživatelský avatar
tomy45
 
Příspěvky: 2402
Registrován: 15. 10. 2008

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 15:29

synth_synth_synth_synth píše:
Pytkin píše:Mne vadi na W7 tie vsetky novinky , ktore ma aj Vista .. Vsetko je niekde inde .. Nic neviem najst .. Cele gui je totalne otravne ..


to me taky zrazovalo .... ale je to jako s timto forem ....taky se spatne zvykalo na novou ezone/audiozone.... a dnes ? vse OK ....


jo jo .. je to samozrejme vec zvyku .. ja som ale lenivy si zvykat :)

inak mne sa nova ezone zdala od zaciatku lepsia a zvykat som si tak moc nemusel :)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 15:30

Nemusis si zvykat, da se to vsechno vypnout
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod nixx » 30 pro 2009 15:37

tomy45 píše:Hej Waves idu, ale balik API nerozbehas ani ked sa... a jedine odtial som pouzil 2 pluginy...

Ne? :-)
Obrázek

EDIT: kua, ale je ale fakt, ze screenshot je z 32 bit verze Windows 7 - neuvedomil jsem si, ze mas 64 bit. Stejne si ale myslim, ze by to melo jit ;-)
Uživatelský avatar
nixx
 
Příspěvky: 736
Registrován: 26. 1. 2008
Bydliště: Šumperk, Praha

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 15:48

Kermitak píše:Nemusis si zvykat, da se to vsechno vypnout


Co sa da vypnut ? vsetky tie sracny typu Network Sharing Center a podobne ? Mne nevadi aero .. To sa mi naopak paci ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Kermitak » 30 pro 2009 15:50

Ne, myslim rozlozeni control center, chovani taskbaru, atd. Network sharing center je jiny, to je pravda, ale to je jediny, co me ted napada, ze je nejak zasadne jiny.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod Pytkin » 30 pro 2009 15:56

kermitak : ono to bude asi tak , ze ked clovek to povypina , tak sa povypina aj kopa veci , co je fajn .. ja som vo viste strateny .. vzdy ked nieco chcel zapnut/vypnut tam to hladam jak blazen a furt picujem ze bill gates je kokot .. A z WIN7 som mal ten isty pocit .. ze je to rovnake ako vo Viste ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvekod tomy45 » 30 pro 2009 15:58

Nixx... kua, tak to si ma dostal... Ako si to spojazdnil? PM?
Uživatelský avatar
tomy45
 
Příspěvky: 2402
Registrován: 15. 10. 2008

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], fikus, Google [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Seznam.cz, thovt, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+