Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od Ondra P. » 30 pro 2009 17:04

Ja jsem rozjel tu predchozi diskuzi W7 x64...
Ze zacatku to byla dost otrava a nervy, protoze W7 maj nejak spatne udelanej novej FW driver , ten staci ale prepnout na Legacy , pak mi neselapala zakladni deska od Gigabyte s W7, tu jsem musel vymenit za ASUSE !
No a od ty doby co mam Asuse, tak vse slape naprosto jak hodinky dokonce i s poslednim driverem od RME nemusim prepinat FW driver na legacy, proste vse slape a co se tyce latence zvukovky, tak mnohem lip jak WIN XP (tam sem nemohl jit pod 512 buffru), ted pod W7 x64 muzu jit klido na 128 - 64 bufferu.
Ja uz bych na zpet vzadnym pripade nesel. Ale stalo mi to nervy to vyladit, coz se muze stat u mnoha jinych pripadu, ale taky ne.

Jeniny co mi nefacha jsou Sonnox, tedy EQ ten jsem jediny odnich pouzival :( vicemene mi ho ale nahradil Fabfilter Pro Q

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 748
Registrován: 26 led 2008 00:18

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od nixx » 30 pro 2009 17:39

ekeaze píše:a co se tyce latence zvukovky, tak mnohem lip jak WIN XP (tam sem nemohl jit pod 512 buffru), ted pod W7 x64 muzu jit klido na 128 - 64 bufferu.
Ja uz bych na zpet vzadnym pripade nesel. Ale stalo mi to nervy to vyladit, coz se muze stat u mnoha jinych pripadu, ale taky ne.
Taky bych uz zpatky nesel :-) Nejen s tim bufferem pozoruju taky zmenu k lepsimu :) A ani me to nestalo zas takovy nervy...
ekeaze píše:Jeniny co mi nefacha jsou Sonnox, tedy EQ ten jsem jediny odnich pouzival :( vicemene mi ho ale nahradil Fabfilter Pro Q
S Waves problemy trochu byly - muselo se vypnout UAC. Se Sonnoxama ale problem nebyl vubec zadnej...
Obrázek

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od Ondra P. » 30 pro 2009 18:03

nixx : mam vyplej UAC sonnox nikde :)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2401
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od tomy45 » 30 pro 2009 18:59

nixx: ja takisto.. teraz som skusal vsetko odznova, vycistil som registre, pomazal hodnoty, UAC vypnuty, Aero vypnute, proste tweak jak swina :) a API nikde... :D

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od listonos » 30 pro 2009 19:02

Pytkin píše:
Kermitak píše:Nemusis si zvykat, da se to vsechno vypnout
Co sa da vypnut ? vsetky tie sracny typu Network Sharing Center a podobne ? Mne nevadi aero .. To sa mi naopak paci ..
otravne potvrdzovacie hlasky idu vypnut
a asi aj vsetky sluzby - v task managery su teraz rozdelene processes (aplikacie) a sluzby (services) takze je to prehladnejsie

ja som vypol akurat potvrdzovacie hlasky a indexovanie suborov - to je nepouzitelne s audio aplikaciami, lebo to bezi na pozadi a obcas to "seka" s audiom

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od Ondra P. » 30 pro 2009 19:57

JSEM SI SPLETL TEMA .. melo to byt v otazky na cubase :oops:

Helejte jak se da automatizovat prepinani paternu v BEAT DESIGNEROVI ? me to jde akorat rucne a neprisel jaem na to jak to zautomatizova prehravani v hlavim segvenceru
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 31 pro 2009 12:54, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od Vlad » 30 pro 2009 20:52

Ja uz bych taky zpatky nesel (XP). A jednoznacne doporucuju nainstalovat Win7 rovnou 64bit. Nemel jsem zatim zadnej program i mimo audio, ktery by nefungoval. Jinak je tady spousta dotazu, jestli budou 32bit VSTi fungovat a jestli se delaji i 64bit VSTi.
Native Instruments uz ma vetsinu, Spectrasonic a Steinberg (samozrejme) taky, Voxengo. Vic jsem nezkousel, ale jiste budou pribyvat.
Dokonce antivir ESET je 64bit :) .
Co se tyce pameti, jeden cas jsem mel 6GB ram a v Cubase 32bit jsem ladoval VSTcka (Akoustik piano, El. piano a ruzny velky wavy) a dosahl jsem na cca 5,8GB (zjisteno ve spravci uloh). Cubase si brala kolem 4GB. V lednu planuju rozsireni pameti na 8GB, tak to hned zkusim.
Pamatuju se, ze pod XP 32bit jsem do 4GB pameti nahral v Cubase (sice SX3) neco kolem 2GB a konec.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od Vlad » 30 pro 2009 21:01

Kermitak píše:
Pytkin píše:kermitak : ale sampler je VSTi .. existuju aj 32bit VSTi aj 64bit VSTi ?
To je jen terminologie a jina sada volani pro komunikaci s hostem, z pohledu OS je to normalni aplikace jako kazda jina. Jestli uz existujou 64bit VSTi netusim, mozna novej Kontakt, fakt nevim.
forum cubase.net:
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic. ... 4e0beedc57
nebo
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic. ... b62330e148

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 994
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od BS » 31 pro 2009 15:57

W7 x64 home premium + rme fireface 400 + ableton live 7.0.15 slape jak z praku. mel jsem z toho trochu obavy, ale uz se mi to vsechno podarilo rozchodit a zatim se to tvari v pohode,. uvidime po nejake dobe.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2669
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od bassline » 31 pro 2009 17:38

Ja som minule na jednom notase potreboval nieco nainstalovat, zdalo sa mi divne ze nemozem najst nejake zakladne veci na ktore som bol zvyknuty u XP alebo Vist a az neskor som si podla nadpisu vsimol ze na notase su nainstalovane Windows 7 a nie Visty - tot moja prva skusenost s Win 7 :D ...Toto presne urobili aj ked prisla Vista....zmenili ovladanie/usporiadanie systemu a clovek musel stracat cas kym sa naucil tie veci na ktore bol automaticky zvyknuty u XP...

Jinak co sa tyka fungovani XP, tak podla mna to je celkom stabilny system pokial si ho clovek udrzuje...ked vies ze potrebujes robit audio tak si system tomu prisposobis, neinstalujes tam ziadne sracky a vydrzi ti to bez padania,tuhnutia...

Co sa tyka rychlosti, tak pri beznej praci - boot/otevirani oken/instalace mi vobec nepripadalo ze by Vista, alebo 7 boli rychlejsie nez XP...

Nevidim dovod upgradovat z XP pokial clovek je spokojny a nic mu nechyba...

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od Vlad » 06 led 2010 01:48

takovej lehkej OT - vytvoreni slozky (treba na plose) pro snadnej pristup k administraci windows 7:
http://www.zive.cz/bleskovky/windows-7- ... fault.aspx
sice je nazev Bozsky rezim trapnej, ale funguje to

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od Ondra P. » 06 led 2010 09:19

Vlad píše:takovej lehkej OT - vytvoreni slozky (treba na plose) pro snadnej pristup k administraci windows 7:
http://www.zive.cz/bleskovky/windows-7- ... fault.aspx
sice je nazev Bozsky rezim trapnej, ale funguje to
tak to taky nechapu proc to tam neni rovnou po instalaci systemu... jenda z nejuzitecnejsich veci podle mne

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8799
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od biscuit » 06 led 2010 09:20

hezky, diky za to vlado ;)

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2212
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od carloff » 06 led 2010 16:59

Sonnox staci zkopirovat dll do slozky cubase vst plugins pak to najde(ne steinberg VST)
jinak Cuabse 32 v rezimu kompaktibility spousteny vzdy jako admin
plus admin instalovat Sonnox v rezimu kompaktibility Win XP
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od Ondra P. » 06 led 2010 18:26

carloff píše:Sonnox staci zkopirovat dll do slozky cubase vst plugins pak to najde(ne steinberg VST)
jinak Cuabse 32 v rezimu kompaktibility spousteny vzdy jako admin
plus admin instalovat Sonnox v rezimu kompaktibility Win XP
mne to porad nic nenaslo...
myslis Programfiles/cubase 5/VSTplugins , nebo Programfiles/steinberg/cubase 5/VSTplugins... mam to jako to druhy a nic

Odpovědět