Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Windows7 - licence

Windows7 - licence

Příspěvekod Vuid » 16 říj 2010 22:17

Jestli jen neumim hledat tak se omlouvam predem...nic jsem nenasel a licenci necetl.
Nekdo to tady ale bude urcite s jistotou vedet:

Je mozno krabicovou verzi Win7 nainstalovat na PC+notebook? Nebo jen jeden pocitac? Jestli se nepletu, tak to u XP bylo mozne (PC+notebook).
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Pytkin » 16 říj 2010 23:04

u XP to tiez nebolo mozne .. mohol si mat ten XP nainstalovany na jednom , alebo na druhom .. nie naraz ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Settler » 17 říj 2010 05:08

Prense tak.. ona licence = jeden OS, jedno PC.. co je prenositelne je medium.. odkud mas instalacku se neresi.. tzn. klido si muzes stahnout z netu ISO.. platis prave za onu za licenci, v pripade Windows rekneme tedy seriove cislo, i kdyz to neni uplne presne..
Uživatelský avatar
Settler
 
Příspěvky: 529
Registrován: 4. 6. 2002
Bydliště: Praha

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Vuid » 17 říj 2010 12:48

Aha, dik, zil jsem koukam v omylu.
Jeste dotaz: Win7 jsou vazany na nejaky hw (asi hlavne motherboard) i u krabicove verze? Jinak se zeptam: Je mozno je nainstalovat na notebook, a kdyz notebook doslouzi, tak na typove jiny notebook? Asi ne ze....
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Kermitak » 17 říj 2010 13:37

Muzes, kdyz si nekoupis OEM verzi.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Vuid » 17 říj 2010 14:13

Kermitak: Tak to je fajn, bal jsem se ze to nepujde.
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Pytkin » 17 říj 2010 19:38

sak hovori o krabicovej verzii .. nikdy som taku nemal v rukach , lebo je 2x drahsia ako OEM .. OEM je urena k danemu HW .. a ked HW dosluzi , doslizi aj Windows .. Krabicova verzia moze byt pouzita aj na dalsi novy pocitac .. Skusenosti s tym ale nemam ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Vuid » 18 říj 2010 16:47

Pytkin: Jasne, chapu, pak by vlastne krabicova verze nemela ani smysl.
Jeste jedna hloupa otazka, kdyz jsem v tom:
Win7 (plna verze) se distribuuje na DVD v 32 i 64 bit verzi.
Teoreticka situce: Nainstaluju 32bit Win7 na PC, PC doslouzi, windows nejak "odregistruju" a na nove PC nainstaluju 64bit Win.
To je asi blbost ze? Predpokladam ze jakmile si vyberu (32 nebo 64bit), neni cesty zpet.
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Settler » 19 říj 2010 09:25

Presne tak.. Krabice, kdyz proklikas obchodey na netu, jsou jasne znaceny.. bud si koupis x86 okna, nebo hold x64..
Uživatelský avatar
Settler
 
Příspěvky: 529
Registrován: 4. 6. 2002
Bydliště: Praha

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Kermitak » 19 říj 2010 12:37

Ale ne, to je jen u OEM verzi, krabicovy jsou spolecny 32b/64b a ac si tim nejsem uplne jisty, rekl bych, ze je to jen vazane na cislo a muzes si to stridat dle libosti (napr. u Selectu to tak je a nenapada me duvod, proc by to u normalni krabicovy verze melo byt jinak).

EDIT: takze technicky to 100% mozne je a temer jiste je to mozne i licencne
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Windows7 - licence

Příspěvekod Settler » 19 říj 2010 14:41

Jup.. mas recht.. krabicova je vzdy obojetna..
Uživatelský avatar
Settler
 
Příspěvky: 529
Registrován: 4. 6. 2002
Bydliště: Praha


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+