Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod boolocks » 01 říj 2009 18:30

Tohle by mě zajímalo, moc to nechápu..co je pro mě a celou nahrávku lepší? nahravat do 96kilo (max, co moje zvukovka dává) a pak při konečnym exporut převádět do 44,1, nebo nahravat rovnou ve 44,1?
boolocks
 
Příspěvky: 161
Registrován: 2. 2. 2009

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod jackies » 01 říj 2009 18:48

boolocks píše:Tohle by mě zajímalo, moc to nechápu..co je pro mě a celou nahrávku lepší? nahravat do 96kilo (max, co moje zvukovka dává) a pak při konečnym exporut převádět do 44,1, nebo nahravat rovnou ve 44,1?


Záleží na tom, jaký zdroj, čím a jakou hudbu zaznamenáváš.
Mě tyhle "akademické" debaty o těch rozlišení vždycky pobaví. Zvláště pokud se debatuje v kontextu s elektronickou hudbou.
jackies
 

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod boolocks » 01 říj 2009 19:04

Dejme tomu, že budu nahravat normální starej bigbít - bicí, basa, kytary, vokály - klasickejma mikrákama do pultu, ze ktereho to poženu rovnou do zvukovky...co je teda výhodnější?
boolocks
 
Příspěvky: 161
Registrován: 2. 2. 2009

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod hombrefeo » 01 říj 2009 19:13

technika zaznamu zvuku ma sva jasna pravidla, pres to nejede vlak. jestli tahle veda nekomu pripada moc akademicka, at si to nahrava na jednostopy kazetak...
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2796
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod boolocks » 01 říj 2009 19:25

hombrefeo: tím jsi mi moc neporadil :-)
boolocks
 
Příspěvky: 161
Registrován: 2. 2. 2009

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod jackies » 01 říj 2009 20:10

boolocks píše:hombrefeo: tím jsi mi moc neporadil :-)

Neporadil, jen reaguje mimo mísu na můj nick.

U normálního natáčení akustický nástroj, mikrofon .... samozřejmě neplatí že méně je více.
Když máš možnost, místo a silnou mašinu nabírej to na 96. O nic přece nejde.
Když nic, tak získáš alespoň větší dynamický prostor.
jackies
 

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Amorph » 01 říj 2009 20:25

dynamicky prostor souvisi s frekvenci zaznamu? Naopak to funguje, teda ze cim mensi bitova hloubka, tim vic se projevuje i aliasing, ktery pokazi frekvencni spektrum. Ale jak muze vyssi frekvence zaznamu zvysit dynamiku?

Jinak u kytarovy hudby mam zkusenost s naberem do 44.1 a do 88.2 kHz a obcas mam pocit, ze tech 88 je v necem spojitejsi a hladsi, ale ruku do ohne bych za to vzdycky nedal. Zato temer dvojnasobny vypocetni naroky jsou u tech 88 jasny. Pokud mas vykonovou rezervu, tak neni duvod to v tech 88 nenabrat. Pokud rezervu nemas a netocis zrovna klasiku, tak asi ani tema 44 moc lidi neurazis (tim myslim posluchacu, tady na foru mozna nekoho jo;-)
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4477
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Pytkin » 01 říj 2009 20:53

dakto tu uz riesil , ze ked tak treba naberat 96k .. nie 88k ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Kermitak » 01 říj 2009 20:59

Pytkin píše:dakto tu uz riesil , ze ked tak treba naberat 96k .. nie 88k ..


Coze to..?
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod hombrefeo » 01 říj 2009 21:07

jackies píše:
boolocks píše:hombrefeo: tím jsi mi moc neporadil :-)

Neporadil, jen reaguje mimo mísu na můj nick.

U normálního natáčení akustický nástroj, mikrofon .... samozřejmě neplatí že méně je více.
Když máš možnost, místo a silnou mašinu nabírej to na 96. O nic přece nejde.
Když nic, tak získáš alespoň větší dynamický prostor.


kdyz to vis, tak proc jsi to nerekl hned?
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2796
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod hombrefeo » 01 říj 2009 21:17

boolocks píše:Dejme tomu, že budu nahravat normální starej bigbít - bicí, basa, kytary, vokály - klasickejma mikrákama do pultu, ze ktereho to poženu rovnou do zvukovky...co je teda výhodnější?


ta audio karta by mela mit alespon 4 nezavisle vstupy, nejlepe vsak 12. ten mixpult bych se snazil obejit.
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2796
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod boolocks » 01 říj 2009 21:55

mám motu 8pre rozšířenou přes adat o dalších osm kanálů....nevím proč ten mix obcházet, myslim, že je v pohodě - mám tascam M3500
boolocks
 
Příspěvky: 161
Registrován: 2. 2. 2009

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod hombrefeo » 01 říj 2009 22:20

boolocks píše:mám motu 8pre rozšířenou přes adat o dalších osm kanálů....nevím proč ten mix obcházet, myslim, že je v pohodě - mám tascam M3500


tak to promin, to jsme si nerozumeli. ja myslel, ze se jedna o nejaky "simple" mixer s jednim vystupem :Ð
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2796
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod jackies » 02 říj 2009 00:44

Amorph píše:dynamicky prostor souvisi s frekvenci zaznamu? Naopak to funguje, teda ze cim mensi bitova hloubka, tim vic se projevuje i aliasing, ktery pokazi frekvencni spektrum. Ale jak muze vyssi frekvence zaznamu zvysit dynamiku?


Samozřejmě jsem myslel bitovou hloubku v kontextu s dynamickým prostorem.
O bitovém rozlišení nic nepsal, tak jsem předpokládal ( nevím proč ), že se ptá na náběr v 16/44 aby nemusel nic následně převádět.
S použitím vysokých frekvencích už tak nějak předpokládám záznam do 24bit.
Proto taková ( asi špatně formulovaná ) moje odpověď.
jackies
 

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod kexik » 02 říj 2009 11:44

ja by som povedal, ze treba vyskusat aky velky projekt ti zvladne pc. ak zvladne komplet procesing potrebneho poctu stop aj pri 96, funguj na 96. ak nezvladne, naberaj na 44.1. v zmysle povedaneho je cela tato debata zbytocna... este je tu otazka podstatne vacsieho objemu dat pri 96.
co sa tyka samplovacky, je dost jedno aku pouzivas, ked potom master prevedies RAZ na pozadovanu 44.1 kvalitnym algorytmom
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+