Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod hombrefeo » 03 říj 2009 14:47

take si myslim, ze jsme zrovna v obdobi, kdy bychom z te dostupne techniky (pro nas, co to bereme jako hobby), dostali maximalni vykon, vcetne kvality zpracovani...
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2796
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod hombrefeo » 03 říj 2009 14:54

ono take v dnesni dobe, kdy dj's uz skoro nepouzivaji gramofony a pousti vsechno z macbooku, vybiraji si veci podle toho, jak to zni na velkem pa-cku, kde je opravdu vsechno dobre slyset.
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2796
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Pytkin » 03 říj 2009 15:10

Kermitak píše:Pytkin: Nevim proc do toho tahas ty stokrat omylany "moudra" o hudbe. Budes cloveku, ktery micha nebo dela mastering rikat, ze dela veci napul, protoze soucasne neslozil a nenahral tu hudbu? Nebo jakej je smysl toho prispevku? Kdyz jsem mluvil o delani veci napul, myslel jsem samozrejme technickou stranku veci a doufal jsem, ze je to z kontextu jasny. Asi ne vsem.


aha .. ja som myslel ze tato debata je o domacej tvorbe .. nie o profesionaloch co mastruju .. potom sa ospravedlnujem ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Kermitak » 03 říj 2009 15:13

Pytkin: tahle debata je o samplovacih frekvencich a jejich prevodech, aspon jsem se to naivne domnival. BTW mas dojem, ze nikdo jinej nez profesional nema narok na to, vest debatu o technickych vecech?
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Pytkin » 03 říj 2009 15:33

kermitak : debatovat mozu vsetci . len pohlad je iny .. inak sa na to diva ten co mastruje a zije z toho .. inak sa na to diva ten , co doma komponuje a ma to ako hobby ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Amorph » 03 říj 2009 15:41

Pytkin: a ty se radis mezi ktere? Hudbu nedelas, pokud vim ani nemichas nemasterujes, ani nic jineho, takze jak mam brat tve prispevky?
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4477
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Pytkin » 03 říj 2009 15:49

amorph : no nespadam ani medzi masteringovych inzinierov , ani medzi komponistov .. ako mas brat moje prispevky ? to je na tebe ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Tudy » 03 říj 2009 19:06

Není úplněk? :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: www.soundcloud.com/tudy-cz
Uživatelský avatar
Tudy
 
Příspěvky: 2382
Registrován: 28. 12. 2002
Bydliště: Brno

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod boolocks » 04 říj 2009 12:13

Takže já v podstatě stále nevím, co je lepší i přes tu rozsáhlou debatu :-) asi to zkusim tak i tak, no uvidíme
boolocks
 
Příspěvky: 161
Registrován: 2. 2. 2009

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod listonos » 04 říj 2009 13:20

boolocks píše:Takže já v podstatě stále nevím, co je lepší i přes tu rozsáhlou debatu :-) asi to zkusim tak i tak, no uvidíme


Pokial je moznost a HW to dovoli tak urcite pouzit co najvyssiu frekvenciu. Lebo nejde len o samotny zaznam ale vacsina pluginov pouziva ako frekvenciu na procesovanie audia frekvenciu projektu.

Co sa tyka 88.2 vs 96 tak ak bude vysledny produkt ako 44.1 tak je asi lepsie 88.2 nakolko pri resamplingu na 44.1 sa len vyhodi kazdy druhy sampel. Pri inej frekvencii ako nasobku potom pri resamplingu bude dochadzat k interpolacii. Kto nevie o co ide, tak nech si skusi na LCD prepnut z nativneho rozlisenia na nejake ine - z obrazu bude blato. Pri audiu to nebude az taky masaker nakolko je tam ovela vacsi rozsah hodnot ale nejaky vplyv na kvalitu to mat urcie bude.
listonos
 
Příspěvky: 314
Registrován: 8. 10. 2006

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod david » 04 říj 2009 14:41

listonos píše:Pokial je moznost a HW to dovoli tak urcite pouzit co najvyssiu frekvenciu. Lebo nejde len o samotny zaznam ale vacsina pluginov pouziva ako frekvenciu na procesovanie audia frekvenciu projektu.

Na to bych rekl treba http://www.lavryengineering.com/documents/Sampling_Theory.pdf. Pozor, obsahuje matematiku.
david
 
Příspěvky: 74
Registrován: 9. 7. 2009
Bydliště: Brno

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Amorph » 04 říj 2009 16:32

wow! tak tomu rikam slovo do pranice:))
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4477
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod nixx » 04 říj 2009 19:36

david: moc peknej dokument... vsechno pekne v kostce :-)
Uživatelský avatar
nixx
 
Příspěvky: 736
Registrován: 26. 1. 2008
Bydliště: Šumperk, Praha

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod listonos » 04 říj 2009 19:54

Amorph píše:wow! tak tomu rikam slovo do pranice:))

pranice su pre decka, chlapi maju zbrane :-)
listonos
 
Příspěvky: 314
Registrován: 8. 10. 2006

Re: ztráta kvality při převodu z 96kHz na 44,1kHz

Příspěvekod Pytkin » 04 říj 2009 21:52

listonos píše:Co sa tyka 88.2 vs 96 tak ak bude vysledny produkt ako 44.1 tak je asi lepsie 88.2 nakolko pri resamplingu na 44.1 sa len vyhodi kazdy druhy sampel. Pri inej frekvencii ako nasobku potom pri resamplingu bude dochadzat k interpolacii. Kto nevie o co ide, tak nech si skusi na LCD prepnut z nativneho rozlisenia na nejake ine - z obrazu bude blato. Pri audiu to nebude az taky masaker nakolko je tam ovela vacsi rozsah hodnot ale nejaky vplyv na kvalitu to mat urcie bude.


skoda ze tu neni daky programator .. co by nam vysvetlil , ako to je .. ci algoritmus downsamplingu detekuje celociselne nasobky a vtedy len vybera redsie hodnoty ..

inak zaujimave je , ze pri zvacsovani/zmensovani obrazu sa pouziva viacej roznych algoritmov .. pri zmene frekvencie zvuku take moznosti niesu ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], dedko, Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+