Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Brum z aparátu

Brum z aparátu

Příspěvekod bulda5 » 17 kvě 2014 00:23

Zdravím, přestěhovali jsme se s kapelou do nové zkušebny a z mého kytarového aparátu jde nyní znatelný brum, nejspíše je zde špatná el. síť která způsobuje tyto ruchy. Neznáte nějaké řešení jak napájení "zkvalitnit"?

Když hrajeme koncerty, v některých klubech je el. síť také nekvalitní a na zvuku mého aparátu je to znát bručením.
Nevíte čím bych mohl tento problém jednou provždy vyřešit? Díky za pomoc
bulda5
 
Příspěvky: 16
Registrován: 16. 12. 2012

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod jazzym » 17 kvě 2014 02:09

keby to bolo lacné a jednoduché , určite by si to mal v tom aparate :roll: .. toroidne trafo by možno bolo ..lepšie
inak si treba pytat inu zastrčku :D
jazzym
 
Příspěvky: 923
Registrován: 15. 7. 2013

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod W.Cable » 17 kvě 2014 10:38

Pokud jiz nemas, zkus DI box.
http://www.radialeng.com/comparing-dis.php
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod jazzym » 17 kvě 2014 16:23

Di box na kočku ..
stabilizator napatia na kočku
založny zdroj na kočku
filter rázov na kočku
prepätova ochrana na kočku

malu šancu vidim vo vyhladzovacom filtri .. lenže ten znižuje napatie ,..takže .. ak aparatu stačí menej ako 220 ..
možno má aparat prepinač na 110 V :wink:
jazzym
 
Příspěvky: 923
Registrován: 15. 7. 2013

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod bulda5 » 17 kvě 2014 17:37

W.Cable píše:Pokud jiz nemas, zkus DI box.
http://www.radialeng.com/comparing-dis.php


Jakým způsobem použít DI box?
Output je pouze XLR
a co vím tak DI Box upravuje Hi-z signál na Linkovou úroveň. Neovlivní to nějak výsledný zvuk, když do zesilovače pustím linkový signál?
bulda5
 
Příspěvky: 16
Registrován: 16. 12. 2012


Re: Brum z aparátu

Příspěvekod rastis » 17 kvě 2014 19:16

bulda5 - nauc sa s tym zit. toto riesime vsetci cely zivot, niekto aktivne, niekto pasivne, niekto na to sere, ale vo vysledku to brumi vsetkym rovnako. je to presne o prostredi, kde hras, co tam je za elektrika, co za dalsie rusenie... predpokladam, ze sa bavime o lampovom aparate a hlavne skreslenych zvukoch ? treba pouzivat podla moznosti hlavne kvalitne lampy, najviac bordelu sa nabaluje na male preampove, ale aj koncove by mali byt ako-tak normalne a pripadne pouzivat noise gate. ked sa nehra, nech to ureze vsetok signal, ked sa hra, tak brum nepocut...

vacsie problemy ako brum mozu nastat, a to take, ze v zavislosti od napatia v konkretnej skusobni / sale ten aparat nieze brumi, ale hra doslova nahovno, ze ho vlastne ani nespoznas, aky zvuk z neho leze... a tiez to nema lahke riesenia...
rastis
 
Příspěvky: 2777
Registrován: 27. 2. 2005
Bydliště: Petržka

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod jazzym » 17 kvě 2014 21:19

nie každy hra trešmetal kde ten brum nevadi .. :wink: ,.. ja mam problem s adaptermi na analogovych krabičkach .. vačšinou mi to brumi a teraz s novym adapterom píska .. ale na jednej zasuvke hned vedla je všetko v poriadku .
aparat som ešte brumeť nepočul ..ako taký , .pokial teda nebol vyhuleny gain na singloch . Ale verim že to može byť.
Tie drahe práčky a filtre sietoveho napajania su na uvaženie , lebo človek si za tie prachy može kupiť amp , ktory ma toroidne trafo a určite aj dalšie zabrany.

Di box ma vsebe nejaky isolator ..aj grondlift .. no ja jeden mam na moje piskanie nereaguje..
zapajať asi jedine hned za gitaru. :roll: ( edit :lol: rovnake nič jak pred amp)
tie filtre .. su niečo ako Di box pre 220V

myslim si ale že ten ruch ide skor zo zemnenia ako zo siete ..niesom elektrikar ..ale možno by nevadilo vynechat zem..a davať si pozor. :oops:
Naposledy upravil jazzym dne 17 kvě 2014 21:54, celkově upraveno 2
jazzym
 
Příspěvky: 923
Registrován: 15. 7. 2013

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod delay » 17 kvě 2014 21:23

Nebylo zde napsáno, jestli ti to dělá aparát bez kytary či s kytarou (pedalboardem)... Dost podstatné.
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5822
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod W.Cable » 18 kvě 2014 10:50

bulda5 píše:Jakým způsobem použít DI box?
Output je pouze XLR

Mas dve moznosti jak zapojit DI box, prvni mezi kytaru a kombo, konkretne kytara > input(DI box) > thru(DI box) > kombo
druha je zapojit kombo > line in(DI box)
bulda5 píše:a co vím tak DI Box upravuje Hi-z signál na Linkovou úroveň. Neovlivní to nějak výsledný zvuk, když do zesilovače pustím linkový signál?

DI boxu je na trhu hodne, musi se dobre zvolit pro danej ucel/problem.
Jsou DI boxy co umi "pouze" udelat symetricke vedeni a upravit impedanci.
Jsou taky DI boxy, ktere umi spolknout kdejakej signal, nezmenenej ho poslat ven do thru vystupu, soucasne poslat upravenej do normalnich vystupu, maji utlum v podobe prepinace pad, odpojeni zeme ground lift, otoceni polarity, atp.
Rozlisuji se na aktivni nebo pasivni, s transformatorem nebo elektronicky s operacnim zesilovacem.
Rozepis se.
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod bulda5 » 24 kvě 2014 16:13

delay píše:Nebylo zde napsáno, jestli ti to dělá aparát bez kytary či s kytarou (pedalboardem)... Dost podstatné.


Aparát brumí i bez zapojené kytary nebo pedalboardu. Je čerstvě přelampovaný takže v tom problém nevidím, a v z síti mám zapojený pouze zesilovač, takže ruchy nezpůzobují ani spínané zdroje od notebooku jak mi někdo poradil.. leda že by to šlo z vedlejší místnosti
bulda5
 
Příspěvky: 16
Registrován: 16. 12. 2012

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod W.Cable » 24 kvě 2014 16:54

Spatne stineny trafo u zdroje.
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod jazzym » 24 kvě 2014 17:48

v prvom rade treba upodozrievať zosilovač -zapojenie .. ale len preto že sa dá potom nadavať už len na zastrčku :wink:

tých vecí može byť dosť vela .. od povolenych konektorov (vstupnych) ..posunutych káblov pri prelampovaní ... nezriedka sa stava že aj nove lampy su nap.ču. alebo v kratkom čase odídu.
zapojenie reproduktora (káble ) , ..lampove aparaty su haklive ak má reproduktor vačšiu ohmáž ako je robený výstup .. vtedy su koncove elektronky viac namahane a odidu skor. (napriklad ak je na 8ohm vystup zapojeny 16ohm reprak.)

Ked však aparat funguje inde dobre ..tak ideme na zastrčku.

taký multimeter je celkom dobra vec ..ak máš .. možeš odmerať napätie v zastrčke ..ak ma cca 230V tak by to malo byť v poriadku, 220V je už trošku slabšie..no a ak ma menej ako 220V tak može byť nedostačujuce pre zosilovač..

tak isto možeš pomerať aj minus , aj kolik , či tam neni nejake male napätie sposobene križenim kablov ... ako zem použi nejaky radiator (pri tom meraní) alebo niečo dobre uzemnené.

ja by som pomeral aj kabel k reproduktoru , nemal by mať viac ako cca 0,2 Ohm
Naposledy upravil jazzym dne 24 kvě 2014 18:01, celkově upraveno 1
jazzym
 
Příspěvky: 923
Registrován: 15. 7. 2013

Re: Brum z aparátu

Příspěvekod rastis » 24 kvě 2014 17:54

co je to za brum ? ak 50Hz, tak je to pravdepodobne zo siete a tam ozaj pomoc velmi tazka az nemozna. moze to byt ale aj 100Hz a to uz mozu byt napriklad zle filtracne elektrolyty v zosiku, pripadne zle sparovane koncove lampy...
rastis
 
Příspěvky: 2777
Registrován: 27. 2. 2005
Bydliště: Petržka


Zpět na Různé


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Seznam.cz

reklama
Facebook  Twitter  Google+