Každoroční téma: Co jste si v 2014 koupili do studia?
Každoroční téma: Co jste si v 2014 koupili do studia?
Už tak trochu klasicke téma:)
Re: Každoroční téma: Co jste si v 2014 koupili do studia?
Tohtoročná studioinvestícia vsehovsudy 50€ za kurz ME1...
monitory (vxt8), postavil jsem si diy krokovej attenuator (na kterej jsem hrdej), nejaky pluginy a nejaky upgrady + nejaky "nabytkovy" upravy kutlochu... za to po tvurci strance rok uplne o nicem 

SW
UAD Api vision ChannelStrip - zatim super, pouzil jsem v par mixech a fakt se s tim dobre a rychle pracuje.
UAD Fatso - s tim se budu muset jeste naucit
Decapitator - zkresleni, dobry na spoustu veci od bicich pres vokal a spoustu dalsiho
Fabfilter Mastering Bundle - workhorse!
Melda Autoallign - funguje dobre, uzitecny pro fazovy srovnani bicich a vicemajkovych kytar
HW:
mxl A55 kicker. Zatim jsem ho vyzkousel jen na jednom nahravani, ale naber se mi libi asi vic, nez co obvykle naberu na Betu52 nebo D112.
sustain pedal - heureka
UAD Api vision ChannelStrip - zatim super, pouzil jsem v par mixech a fakt se s tim dobre a rychle pracuje.
UAD Fatso - s tim se budu muset jeste naucit
Decapitator - zkresleni, dobry na spoustu veci od bicich pres vokal a spoustu dalsiho
Fabfilter Mastering Bundle - workhorse!
Melda Autoallign - funguje dobre, uzitecny pro fazovy srovnani bicich a vicemajkovych kytar
HW:
mxl A55 kicker. Zatim jsem ho vyzkousel jen na jednom nahravani, ale naber se mi libi asi vic, nez co obvykle naberu na Betu52 nebo D112.
sustain pedal - heureka

Sonodyne SRP 400 jako druhé monitory a sluchátka Sennheiser HD 800.
Pak už do studia asi nic, ale pořídil jsem spoustu nových pozoruhodných hudebních nástrojů
Pak už do studia asi nic, ale pořídil jsem spoustu nových pozoruhodných hudebních nástrojů
- ReaktoplazmAR
mne tento rok pribublo len to čo som si spravil sám: nejaké akustické prvky, nejaké stojany na nastroje, syntaky Poytec Pi Lambda squared a PreenFM 2 + jeden jednoduchý diy synth ktorý som zatial nedokončil..
tušim ani žiadny plugin som si nekupil..
tušim ani žiadny plugin som si nekupil..
-
- Profesionál
Nic. 

Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
Jo u me vlastne jeste pribyl do studia treti potomek:) Ale ten zatim jen obcas zhorsuje akustiku.
Liquid:
Liquid:

vymenil som adam a7 za Sonodyne Srp400 a potom 2ks Line Audio Cm3.
edit: a vymenil som dt990pro za hd650
edit: a vymenil som dt990pro za hd650

A ty máš nějaké vlastní studio nebo jen pracuješ ve Smečkách ?Liquid Sound píše:Nic.
SW:
Slate VMR, Slate VBC, Slate Trigger 2 - nejlepší, co jsem mohl udělat... Určitě koupím na velikonoce FG-X
Waves Scheps 73, CLA Bass, Krammer mastertape
Mautoalign, MTransient
AB Magic na naloadování referenčního songu a pohodlné porovnávání
Konečně jsem si koupil Reaper
HW:
500 rack, Lachapell pre 583, 2x ssl styl Hammerwave kompy od Delayka, Focusrite Saffire 40, 10x Tesla EVK 326 (zatím stále ve výrobě)...
JBL LSR 305 (a prodal VXT 8 )
Slate VMR, Slate VBC, Slate Trigger 2 - nejlepší, co jsem mohl udělat... Určitě koupím na velikonoce FG-X
Waves Scheps 73, CLA Bass, Krammer mastertape
Mautoalign, MTransient
AB Magic na naloadování referenčního songu a pohodlné porovnávání
Konečně jsem si koupil Reaper

HW:
500 rack, Lachapell pre 583, 2x ssl styl Hammerwave kompy od Delayka, Focusrite Saffire 40, 10x Tesla EVK 326 (zatím stále ve výrobě)...
JBL LSR 305 (a prodal VXT 8 )
-
- Profesionál
Nemám a určitě ani neplánuju. Vystačim si s elementárníma věcma. Čim jsem starší, tim víc.Ivo píše:A ty máš nějaké vlastní studio nebo jen pracuješ ve Smečkách ?Liquid Sound píše:Nic.

Naposledy upravil(a) Liquid Sound dne 29 pro 2014 15:00, celkem upraveno 1 x.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
Nic velkeho, draheho.
Nejvetsi kup byl looper Boss RC 300.
Pak uzavrena sluchatka Audiotechnica M50x (jsou hodne nabasovany, uvazoval jsem o vymene, ale necham si je. Prekvapily me ruznyma detailama na vyskach, ktere jinde neslysim a ty vyrazny basy se taky hodi pri mixu).
Mikraky Oktava MK012 a SM58.
Ze softu RedLine reverb za 149 eur.
jeste muzu zminit opravu a prelampovani komba od Petra Faiereisla, to bylo neco pres 5 tisic.
Krom toho uvazuju do konce roku o koupi kytary smrkovky Marten, uz mam jednu vyhlidnutou.
Nejvetsi kup byl looper Boss RC 300.
Pak uzavrena sluchatka Audiotechnica M50x (jsou hodne nabasovany, uvazoval jsem o vymene, ale necham si je. Prekvapily me ruznyma detailama na vyskach, ktere jinde neslysim a ty vyrazny basy se taky hodi pri mixu).
Mikraky Oktava MK012 a SM58.
Ze softu RedLine reverb za 149 eur.
jeste muzu zminit opravu a prelampovani komba od Petra Faiereisla, to bylo neco pres 5 tisic.
Krom toho uvazuju do konce roku o koupi kytary smrkovky Marten, uz mam jednu vyhlidnutou.
Vzhledem ke stehovani a tim padem bourani studia sly nasetreny penize uplne do ... na jiny veci takze zustalo jen u softwaru. Pro audio to byl Slate digital, NI, Waves a par dalsich drobnych veci.
Mac Mini, Logic, notator Finale - 2014. Pak samozřejmě různé drobnosti jako struny na housle, stojany na mikrofony a tak.