KURZWEIL K2600S / K2600XS

Facebook Twitter Google Bookmarks

Moderátor: Moderátoři ostatní

KURZWEIL K2600S / K2600XS

Příspěvekod patan » 18 lis 2009 20:18

Zrdavíčko.
Řeším takový relativně příjemný problém.
Chtěl bych si pořídit klávesy Kurzweil K2600S nebo K2600XS. Problém je jen v klaviatuře. Jedny mají polovyváženou a druhé kladívkovou. Já jsem na polovyváženou nikdy nehrál. Synťák s kladívkama mám, ale chci se zeptat, jestli někdo hrál na tyto dva konkrétní nástroje (2600/2600x) a jestli je v těch klaviatůrách nějak podstatný rozdíl (jestli jde kladívková víc ztuha,...) Je to hodně peněz za nástroj a já bych nerad koupil něco z čeho budu později nešťastný.
Proto prosím pokud někdo máte doma tyto nástroje, jeden nebo druhý, napište mi sem prosím něco o klaviatuře, ať vím do čeho jdu.

Důvodem tohoto dotazu je to, že dovozce na tento nástroj bere jen závaznou objednávku a nechce přivézt oba nástroje, abych si je mohl vyzkoušet a na místě se rozhodnout který z nich si vyberu.
Děkuji.
patan

Re: KURZWEIL K2600S / K2600XS

Příspěvekod demsky » 18 lis 2009 21:08

polovyvazena je iná,zahraj si na tom.

--inak toto je moj prvy prispevok ked som bol v meste a logol som sa cez iPhone 3GS ;)
Naposledy upravil demsky dne 18 lis 2009 22:31, celkově upraveno 1
demsky

Příspěvekod fova » 18 lis 2009 22:03

fova

Příspěvekod bodyia » 18 lis 2009 22:19

Já mám Xko (tedy 2500, ale to je jedno), kladívka, klaviatura je skvělá, perfektně hratelná, dle mého pocitu porovnatelná s Doepferem LMK4. Polovyvážená bude normální klavitura se závažím, zkus si zahrát na Kawai K5000 nebo Roland D70, tedy rychlejší, míň z ní bolí ruce, ale není to 'piano'.
16x Pille, vsti ENIAC || http://www.oscilator.cz
bodyia

Příspěvekod demsky » 18 lis 2009 22:39

no kazdopadne XS je kladivkova mechanika a je podstatne tuhsia ako polovyvazena,
je to aj sranda ze ludia sa zaujimaju o K2600 ked je tu PC3 s podstatne lepsimi
vlastnostami a hardwarom, i ked bez samplingu/RAM. PC3X ma napriklad velmi dobru
kladivkovu mechaniku, je napriklad o nieco tahsia ako tie lacne yamahacke digitalne
stage piana ako P85, ale zase podstatne light oproti S90ES. povedal by som, ze K2600XS
ma o nieco viac "smooth" charakter ako K2500XS, to znamena o nieco menej tvrdsi
dopad klavesy. najtahsia doteraz od Kurzweila je PC2X.
demsky

Příspěvekod bodyia » 18 lis 2009 23:01

Hmm, o kolik je PC3 lepší, to je otázka. Spousta lidí, kteří chtějí Kurzweil, o ní ani neuvažují, prostě je to braný jako druhá liga a rozhodně ne náhrada K řady. Což samozřejmě může být mylná úvaha, ale na druhou stranu asi nikdy jsem neviděl tolik soukromých inzerátů na novej a docela drahej nástroj jako na PC3.
Samozřejmě to jsou jen spekulace a neodpovídají ani zadanému tématu, nechme zákazníkovi právo chtít "starý" model a vraťmě se ke klaviaturám;)
16x Pille, vsti ENIAC || http://www.oscilator.cz
bodyia

Příspěvekod a.tom.x » 18 lis 2009 23:07

bodyia píše:Hmm, o kolik je PC3 lepší, to je otázka. Spousta lidí, kteří chtějí Kurzweil, o ní ani neuvažují, prostě je to braný jako druhá liga a rozhodně ne náhrada K řady. Což samozřejmě může být mylná úvaha, ale na druhou stranu asi nikdy jsem neviděl tolik soukromých inzerátů na novej a docela drahej nástroj jako na PC3.
Samozřejmě to jsou jen spekulace a neodpovídají ani zadanému tématu, nechme zákazníkovi právo chtít "starý" model a vraťmě se ke klaviaturám;)

Rozdíl tam, je, ale využít ho znamená víc programovat, minimálně lepší samply, kde tolik nezlobí ten alliasing. Každopádně VAST je to pořád a pro 99% uživatelů je PC3 o novejch presetech, který teda nejsou moc zázrak. A abych si trochu přihřál polívčičku tak dema jak umí hrát Kurzweil jsou k poslechu na http://www.aos-pro.com
"Analogue synths should be considered at the same level as Stradivarius" (Jean Michel Jarre)

Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
a.tom.x
Moderátor

Příspěvekod patan » 18 lis 2009 23:11

Děkuji za reakce a rady. Abych to upřesnil. Měl jsem doma Yamahu S-08 (hammer mechanika), mám 9 let lidušky na klasickém pianu, ale už je to delší doba zpět, nicméně mi hammer není úplně cizí. Proto jsem před časem koupil tu yamahu, abych potrénoval prsty. Klaviatura je celkem hodně těžká a klapky se nevrací tak rychle jak bych si představoval. Ty Kurzweili chci jako hlavní nástroj na plochy, piana a synthy, jen mám strach abych nějaké větší složitosti na hammer mechanice uběhal (pokud se bavíme o X-ku). Na druhou stranu mám strach aby ta polovyvážená klaviatura nebyla jako bláto. Z toho jsem vyléčený z Korg Karma (vím, je tam dynamická), kde je to po letech jako bláto, a nechtěl bych, aby ta polovyvážená u Kurzweilu byla něco podobného.
Kdyby byli v Audioteku trošku vstřícnější a ochotnější a stáhly obě verze, já si na ně zahrál, tak bych tu teď nemusel "somrovat" informace.

to fova: Jinak moc děkuji za odkaz na článek. Přečetl jsem vše i s komentáři ostatních.
patan

Příspěvekod demsky » 18 lis 2009 23:11

bodyia: ale no, neprehanaj :)

PC3 je uplne inde ako K2xxx seria, sampling/RAM ajtak vyuziva mozno 10 % zo vsetkych K2 uzivatelov.
dneska ked chce clovek loadovat sample, pouzivat sampling, tak si kupi aj tak nieco uplne ine a smart/rychle
nez niektory pre-y2k tech sampler. pc3 ma 128 polyfoniu na sample, nie triple modular processing ale 32-layer
processing a aj trochu iny zvuk navzdory samplom.

ale napriklad aj ja by som chcel K2600S, mam K2600RS a nemozem si zvyknut na Kurzweila ako na rack.
je to proste nieco ine. takze mozno ho predam a skusim nieco vydealovat od Davea Weisera :) pokial
clovek zabudne na pomalsi procesor a polyfoniu, tak stale Kurzweil so samplerom je nieco magicke.
demsky

Příspěvekod a.tom.x » 19 lis 2009 01:11

patan píše:Děkuji za reakce a rady. Abych to upřesnil. Měl jsem doma Yamahu S-08 (hammer mechanika), mám 9 let lidušky na klasickém pianu, ale už je to delší doba zpět, nicméně mi hammer není úplně cizí. Proto jsem před časem koupil tu yamahu, abych potrénoval prsty. Klaviatura je celkem hodně těžká a klapky se nevrací tak rychle jak bych si představoval. Ty Kurzweili chci jako hlavní nástroj na plochy, piana a synthy, jen mám strach abych nějaké větší složitosti na hammer mechanice uběhal (pokud se bavíme o X-ku). Na druhou stranu mám strach aby ta polovyvážená klaviatura nebyla jako bláto. Z toho jsem vyléčený z Korg Karma (vím, je tam dynamická), kde je to po letech jako bláto, a nechtěl bych, aby ta polovyvážená u Kurzweilu byla něco podobného.
Kdyby byli v Audioteku trošku vstřícnější a ochotnější a stáhly obě verze, já si na ně zahrál, tak bych tu teď nemusel "somrovat" informace.

to fova: Jinak moc děkuji za odkaz na článek. Přečetl jsem vše i s komentáři ostatních.

Hele taky jsem bývalý pianista. Ten Hammer je fajn, používám Yamaha KX88 jako master a všechny Kurzweily mám racky. Jinak proti Yamahám je to zvukově skok vpřed ;)
"Analogue synths should be considered at the same level as Stradivarius" (Jean Michel Jarre)

a.tom.x
Moderátor

Příspěvekod nunu » 19 lis 2009 16:09

Takova malickost jako ribbony taky dokaze fest potesit. Jinak kacko bez RAM a samplingu je sice fajn, jenze nejsou v nem vsechny zvuky co by clovek chtel a ne kazdy je natolik zdatny programator ze to dokaze bez samplu. V tu chvili maji nedozirny vyznam.

Klaviaturu - rozhodne x-ko, je to jiny pocit. Ovsem pro nekoho kdo ma 60kg zive vahy a taha to s sebou trikrat tydne to nemusi byt vyhra a ten "pocit" ozeli.
nunu

Příspěvekod a.tom.x » 19 lis 2009 16:22

Zvuky se stejně jako samply dají koupit ;)

a.tom.x
Moderátor

Zpět na Smetiště