Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Beatmaker 2

Beatmaker 2

Příspěvekod Kacin666 » 06 bře 2013 22:38

Zeptám se asi zas hloupě, ale na co je ikonka OMNI v Beatmakeru 2 ?
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod dendy » 07 bře 2013 10:00

omni to znamena ze sa ignoruje nastavenie midi kanalu, a midi udalosti (noty, kontrolery,atd) sa posielaju z BM2 von bez informacie o midi kanale... v praxi to znamena ze ked z BM2 ovladas nejaky syntak (bud inu aplikaciu cez virtual midi alebo externy hw syntak), tak tim bude vzdy hrat a nemusis maturoat nad tym aky midi kanal mas na nom nastaveny .. pri multitimbralnom syntaku (to je taky co vie hrat viac rozdielnych zvukov sucasne) ti samozrejme potom ale budu hrat vsetky patche naraz :-)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod Kacin666 » 09 bře 2013 03:04

To Dendy - prosimtě jdou ti namapovat pady u Beatmakeru2 ? ... já u toho teď strávil 2 hodiny a nemůžu na to nějak přijít. Vše ostatní ´kroutítka´ namapuji vpohodě ( klávesy se namapuji sami ).
Jde ti to? Jak na to? Díky za info.

PS. OMNI - takže ta ruka v pravým horním rohu TableTop je to samé?
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod dendy » 09 bře 2013 09:52

pady v beatmakerovi maju natvrdo nastavene noty ktore posielaju (v pravom dolnom rohu padu - C-1, C#-1,...) takze si musis na hw kontroleri nastavit rovnake noty na pady

tabletop ruka je na to, ze ked je zapnuta a mas zobrazeny detail nejakej masinky, mozes sa slajdnutim prstom cez screen prepnut na vedlajsiu masinu
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod wocomono » 10 čer 2013 14:01

Ahoj, nevíte jestli se dá v BM2 měnit nastavení VOLUME nebo PAN pro celou stopu pomocí křivek? Nemůžu se toho nikde doklikat a říkám se ži je to dost dobrý softa nato, aby to uměl. Díky za radu.
Uživatelský avatar
wocomono
 
Příspěvky: 4
Registrován: 10. 6. 2013

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod dendy » 10 čer 2013 14:06

tam kde kazda ina automatizacia .. v sekvencer view si nastavis tool 'Navigate' (ikonka ruky) .. potom kliknes na stope do bloku v ktorom chces editovat .. otvori sa ti bud piano rolll (pri sampleroch) alebo waveform view (pri audio stope)... uplne napravo dole mas pri sampleroch button 'NOTES EDIT' a pri wav stope 'TRACK VOLUME EDIT' .. na to klikni - a zvolis si co chces editovat .. a potom nastrojom 'DRAW' nakreslis krivku
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod wocomono » 10 čer 2013 14:43

Díky Dendy, v samplerech jsem se doklikal, ale u audio stopy jsem teda za pitomce a TRACK VOLUME EDIT jsem nenašel, ani když zvolím EDIT MODE a PROCESS. ))):
https://dl.dropboxusercontent.com/u/53864623/bm2.jpg
Uživatelský avatar
wocomono
 
Příspěvky: 4
Registrován: 10. 6. 2013

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod dendy » 10 čer 2013 14:53

Takto - nemozes klikat priamo na to wavko co mas v stope lebo to ti otvori editor wavka .. musis si pridat dalsiu stopu v sekvenceri (kopia tej audio stopy, cez + vlavo hore v sekvencer view) - na tu stopu si potom nakresli novy blok, ten s rozklikni a v nom mozes editovat automatizacie tej audio stopy
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod wocomono » 10 čer 2013 15:06

Heuréka! Díky moc!
Uživatelský avatar
wocomono
 
Příspěvky: 4
Registrován: 10. 6. 2013

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod dendy » 10 čer 2013 15:40

zamalo ;-)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod Kacin666 » 18 čer 2013 22:19

Narazil jsem na ´malej´problem s latenci u nahrávání hlasu - rapu.
Klasicky to funguje tak že v beatmakeru udělám track (beat, sinth, samply) a pak klasisky přidám AUDIO TRACK a přes mikrofon nahrávám např kytaru, pak basu přímo přes kabel atd... do teď bylo všechno super (kytara a ostatní do tracku seděla uplně přesně).
Nyní jsem zkoušel nahrát zpěvy (rapované slovo) a hlas je docela bokem - nedokážu říct o kolik, ale např. spívání bych asi nepoznal, ale rap je prostě o kousíček šouplej.
Zjistíl jsem že když dám REC hned od začátku skladby (ne v polovině) a stáhnu v nastavení AUDIO TRACKU - ATTACK, HOLD atd... tak je to krapet lepší, ale pořád to není ono.
Když třeba mluvím do mikrofonu přímo přes IPAD a u AUDIA mám zapnutej monitor tak to z beden zní jak přes nějakej jemnej delai.
Je zvláštní že např. s nahrávkou BUSTROVANÉ KYTARY (která je tam taky dost nasekaná) problém absolutně není.

Zkoušel jsem to i přes AUDIOBUS kdy input byl čistě Microphone a output Beatmaker a pořád nic.
Prosím o radu jak na to.
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod dendy » 18 čer 2013 22:35

a o musis useknut malicky zaciatok audio stopy aby ti to sedelo .. beatmeaker nema latency kompenzaciu... urcite to mas to iste aj s tou gitarou len to tak nevnimas ako pri hlase ktoreho presnost je dolezita
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod Kacin666 » 18 čer 2013 22:41

No usekávat jsem to zkoušel a není to ale vůbec jednoduchý - spíš jsem to ještě víc rozhodil.
A co jak jsem se vrtal v nastaveni AUDIO TRACKU - to mám nechat tak jak to je (default nastavení) ?
Neexistuje nějaká ´před´aplikace která by to srovnala?
Používám IODOCK ... tak jsem myslel že ten má zvukovku která to srovná ale nic.

TAK VŠE FUNGUJE JIŽ JAK MÁ, PŘIŠEL JSEM NA TO JAK FUNGUJE V EDITACI SAMPLU BOUNDS - a je to super
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod Kacin666 » 02 črc 2013 12:25

MÁM TEĎ KRAPET JINEJ PROBLEM:
Čistil jsem si data v programu Beatmaker2 a nechtěně jsem vymazal důležitej projekt (vymazal jsem to i s koše iFile).
Jde mi o to že jsem tam tento projekt při poslední záloze 1.6. na iCloud měl. A nyní mám v ipadu již zase nové věci, ale zálohu jsem do 1.6. neprováděl.

Chci se zeptat zda to jde udělat takto?:
- nyní 1.7. udělám kompletní zálohu na iCloudu
- poté iPad2 hodím do továrního stavu a nahraji zálohu z 1.6 (vytáhnu si projekt kterej jsem smázl).
- znovu hodím iPad do továrního stavu a nahraji spět zálohu z 1.7.
Půjde to tak ? - pokud se nemýlím tak je záloh na iCloudu více ?
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Beatmaker 2

Příspěvekod dendy » 25 říj 2013 20:42

Novy update Beatmaker 2.5 ... dost silne

- inter app audio (funguje to vyborne, pre mna zatial najlepsie zapracovane IAA zo vsetkych iOS DAW)
- STEREO delay !! paradny ..
- jednoduchy a efektivny midi learn na mapovanie vsetkych knobov (a konecne aj bicich padov) na hw kontroller
- kopa vylepseni v suvislosti s MIDI implementaciou
- in-app obchod z kniznicami samplov
- bugfixy
- kompletny list tu : http://intua.net/

Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Další

Zpět na Software pro mobilní zařízení


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+