Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

DAW a grooveboxy na iOS

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod Kacin666 » 20 kvě 2013 22:53

xxman píše:Tak jsem neodolal a koupil komplet Tabletop a měl bych dotaz k pluginu 303-jky -pri spusteni sekvence se prvni nota vynecha - neprehraje a prehraje se az pri druhem opakovaní, to je "vlastnost", nebo bug?
Jinak Tabletop dostava palec nahoru, mel bych jen 2 pripominky - editaci automatizace a vic nez 1 obrazovku pro projekt ... i kdyz na iPad1 se musim i tak hodne krotit s poctem modulu :) ... jo a jeste me hodne zklamal iMPC - predpokladal jsem drum sampler podobny Beat Makeru, ale tohle je hodne orezane - prakticky zadne moznosti editace samplu, zadna obalka, LFO, ne tak jeste automaticke rozhozeni smycky na pady.

Kvuli Tabletop jsem si při vybírání ´hračky´ koupil iPAD, ale po cca 14 dnech jsem Tabletop opustil a začal zkoušet něco jiného - nakonec jsem se vrátil k Beatmakeru 2. Tabletop je dobrá a vytuněná hračka, ale tvořit se v něm moc nedá. Za co ale musím Tapletopu poděkovat je to že jsem si kvůli němu koupil iPad !!!
Osobně bych si ipad mini nekouplil skrz iodock a popravdě například kombinace: Alechemy-LiveFX-Beatmaker2 přes Audiobus na iPad2 jede úplně čistě.
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod dendy » 01 črc 2013 19:36

Cubasis ma novy update, pribudol novy synth - emulacia klasickeho minimoogu

hra to fajn, knoby niekedy reguju divne (akoby click areu nemali priamo na sebe ale kusok doprava vedla seba)

automatizacia ani midi CC stale ziadne, cize prakticka vyuzitelnost tohoto DAW stale velmi nizka :-)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod Pytkin » 01 črc 2013 20:28

Ty co hraju na klavesy, vacsinou nepotrebuju automatizaciu ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod mONOGRAm » 01 črc 2013 20:52

vie cubasis posielat midi clock a noty cez audiobus a zaroven z audiobus-u nahravat audio?
mONOGRAm
 
Příspěvky: 959
Registrován: 16. 2. 2005
Bydliště: poprad

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod dendy » 01 črc 2013 21:10

audiobus nesluzi na routovanie midi.. midi routujes cez virtual midi porty - to cubasis vie..

ale inak zacianm mat silne pochybnosti ze ci vobec z Cubasisu niekedy bude seriozny DAW plnohodnoty (ako je napriklad Beatmaker2)... zda sa ze Steibergovia to proste ponali ako taky skicak na jednoduche napady, ale nie ako Plnohodnotne DAW.. zatial je to skorej alternativa pre Garage Band (a este aj tak za nim zaostava) nez pre Beatmaker, Auriu, Meteor alebo hoc aj Nanostudio... Vkladal som do Cubasisu nadeje, ale s kazdym novym updatom som viac a viac sklamany...
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod mONOGRAm » 01 črc 2013 21:15

dendy: testoval som priamo v audiobuse na inpute https://sugar-bytes.de/content/products ... .php?lang= a aj http://laurentcolson.com/steppolyarp.html , za nimi Thor-a a fungovalo to.
takze midi routing aj napriek spustitelnosti midi sekvencera priamo v audiobuse je rieseny cez virtual midi?


btw na steinbergackom fore som nasiel ku automatizacii toto oficialne stanovisko:
"Dear Pete,

At the moment there is no automation feature available, but we got many customers who wish to do automations inside in Cubasis. We got it on our list of feature requests.
You can expect to see this feature in a future version of Cubasis.

Cheers,

Jan
mONOGRAm
 
Příspěvky: 959
Registrován: 16. 2. 2005
Bydliště: poprad

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod dendy » 01 črc 2013 21:19

este raz - audiobus nema absolutne nic spolocne s posielnim midi... to ci z 1 softu mozes poslat midi do ineho je vec toho, ci tie softy podporuju virtual midi standard... to je uplne oddelena vec, audiobus proste routuje LEN audio...

z cubasisu mozes thor cez midi ovladat aj bez audiobusu... audiobus sluzi len na to aby si potom to audio dostal do cubasisu :-)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod mONOGRAm » 01 črc 2013 21:25

dendy: ok, jasne 8)

je teda sposob v ios-e, ako by som vedel posielat z jedneho DAWka midi tracky /vratane midi clocku/ do syntakov a paralelne do toho isteho DAWka nahraval audio vystupy z danych syntakov?
mONOGRAm
 
Příspěvky: 959
Registrován: 16. 2. 2005
Bydliště: poprad

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod dendy » 01 črc 2013 23:25

toto vie Beatmeaker2... na kazdej stope si vies nadstavit midi kanal, vie posielat noty, eventy aj midi clock... zaroven vies audio stopam priradit inputy z ktprych nahrava (ci uz virtualne - audiobus - alebo hw - napriklad z externej hw zvukovky)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod mONOGRAm » 02 črc 2013 01:17

dendy: stiahol som medzitym meteor. nahravanie funguje podla predstav v jednom i duhom. co sa uz s predstavami nezhoduje, je nepresne clockovanie. ake mas overene idealne nastavenia s BM2?
dik za trpezlivost 80)
mONOGRAm
 
Příspěvky: 959
Registrován: 16. 2. 2005
Bydliště: poprad

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod dendy » 02 črc 2013 08:03

aha tak to som nepostrehol ... nejak moc som clockovanie externeho hw neriesil.. co som rieail nejake synchronizacie delayov v inych app synthoch midi clockom tak sa mi nezdalo ze by tam boli nejake problemy ale zase nejak dohlbky som sa v tom nehrabal...

mozno aj zalezi na midi interfeje, tazko povedat...

moze spravit hlbsi vyskum a podelit sa o vysledky na co prides :-)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod dendy » 02 črc 2013 08:06

jediny problem je ze ked beatmeaker nahrava cez audiobus tak to nahra s oneskorenim urcitym (klasika - nema kompenzaciu latencie) takze potom z nahraneho materialu musis kusok usekmut... ja to riesim tk ze pri sekvenciach ktore nezacinaju s prvym tickom tam dam nejku dummymnotu kratku (1/32 alebo 1/64) - podla tej to potom orezem zaciatok nahrateho wav-ka a zvuk ktory sa nahral s tou noutou stisim na 0 v nahranom wavku
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod Pytkin » 02 črc 2013 09:42

Klokovat mozes len midi.. Nie audio
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod dendy » 02 črc 2013 10:34

pytkin ved nikto tu nechce posielat clock pre audio, na to si ako dosiel :))
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvekod Pytkin » 02 črc 2013 12:02

no ked pise o nepresnom klokovani , tak som myslel , ze ci netaha dake audio .. midi nastroje snad nemozu mat zle klokovanie ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na Software pro mobilní zařízení


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+