DAW a grooveboxy na iOS

Hudební software pro iOS, Android a Windows Phone
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3848
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od TOM-Thak » 02 lis 2013 19:30

Existuje nejaky iOS DAW, ktery by umel ovladat pres midi externi nastroje? Stahl jsem si Audiobus, coz mi samo umozni jen audio nahravani do Cubasis nebo jinych, ale neco jako VSTi? Ze bych si udelal v GB nebo Cubasis midi stopu a ovladal tim Sunrizer? Nebo chci moc ? :D

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12591
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od dendy » 02 lis 2013 20:18

ale jasne, ved cubasis (a kopa dalsich daw na ios) vie vysielat midi ktore ine syntaky zase prijimaju... nastav si v cubasise put midi stopy napriklad ten sunrizer a uvidis

len si nezabudni v su rizerovi zapnut "background audio" - defaultne je myslim vypnute - inak ti nebude hrat ked sa prepnes do cubasisu :-)

Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3848
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od TOM-Thak » 02 lis 2013 20:34

Ahaaa jo taaak! No ja uz jsem celej natesenej, jak na cestach a na hotelech budu skladat :D Je to fakt mazec!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12591
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od dendy » 02 lis 2013 20:58

super, potom sa podel o vysledky :-) inak okrem sunrizera doporucujem arturia iSEM (to je naproste delo) a Thor ... podla mna 3 top iOS syntaky

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3848
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od TOM-Thak » 02 lis 2013 21:57

Musim rict, ze ten Mini moog emulator v Cubasis taky neni uplne totalne zlej.
Jinak ale jak si tu psal uz nahore.. chybi tam automatizace + trideni vlastnich slozek a me osobne, kdyz pouzivam sem tam nejaky loop, tak mi tam chybi timestretching a info o BPM danyho loopu v media bay.
Pak nevim jaky to ma root tempo pripadne root key u samplu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12591
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od dendy » 03 lis 2013 01:12

timestretch nenajdes v ziadnom daw na ios zatial (no daco je v beatmeakerovi ale to nieje realtime, to je offline processing) ... automatizacia je v roadmap cubasisu - pisali na steibergu ze v next verizi ma byt podpora Inter-app-audio (to je velmi nepodarena konkurencia audiobusu od apple :-)) a potom uz automatizacia..

ale aj tak si myslim ze momentalne najksomplexnejsi DAW na ios je beatmaker - i ked aj ten ma svoje muchy (slaba kvalita fx, ziadny vstavany synth)

hold kazde vec mas voje muchy - nic nieje dokonale... dufamz e za stane zazrak a buduci rok autor nanostudia dokonci dvojku :-)) vkladam do neho velke nadeje na konecne idealny daw pre ios

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12591
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od dendy » 03 lis 2013 01:14

inak ma napadlo tebe by na tom A7 mohla uz dost slusne chodit Auria :-) len to je zatial cisto na nahravanie a mixaz lebo to nema vobec instrumenty ani midi stopy...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3848
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od TOM-Thak » 03 lis 2013 11:14

No neni to idealni.. ale jsou to vicemene kosmeticke veci.. napriklad vlastni slozky na audio sample a midi to by preci melo byt pro vyvojare hracka, kdyz uz tam se slozkami pracuji..
Automatizace by se dala taky docasne udelat pres posilani midi.. jak mas v baru velocity, tak ve velkym cubase tam muzes posilat jakykoli midi parametr.. to by pro externi syntaky typu Sunrizer stacilo, aby to vysilalo do neho midi data.

Timestretching me nevadi offline.. ten by mi stacil.. nepotrebuju realtime audio warp.
Stacilo by mi naloadovat loop, ktery je treba na 127BPM, tak abych ho mohl predelat interne na treba 130BPM zadanim original tempa a vysledneho.

Jeste ted zjistuju pro ty DAW, jestli se da nejak pripojit nejaka zvukovka s midi.
U teto by to mohlo jit: http://www.rolandus.com/products/details/1248/498

Ta se pripoji pres USB do iPadu a ma i MIDI IN / OUT.

Vetsinou totiz mas zarizeni, kde bud zapojis jen klavesy a nebo jen prevodnik, ale kdyz bys chtel hrat live s dobrou latency a kvalitnejsim zvukovkym vystupem a zaroven hrat live na klavesy, tak potrebujes zapojit oboji a nebo potrebujes klavesy s nejakym audio, ale to zatim pro Lightning konektor nemaji.
Ale to uz je OT - ja v patek nesehnal na Air ani folii na display a byl jsem rad, ze meli vubec nejaky case :D

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 17:42

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od mONOGRAm » 03 lis 2013 15:34

TOM-Thak: tu Tebou pastovanu Edirolu si chvali mnoho domacich kruticov /kam sa sam radim/.
mna od tychto zvukoviek obvykle odradza nemoznost napajania ipadu pocas prevadzky.

momentalne je podla reakcii na forach spickou, ladenou k pouzivaniu s ipadom "apogee duet for ipad".
prevodniky, kompaktnost a najma to napajanie ipadu pocas pouzivania.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3848
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od TOM-Thak » 03 lis 2013 15:50

mONOGRAm: koukam na ni - no to je spicka.. i designove :c)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12591
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od dendy » 03 lis 2013 18:45

tu duo capture mam tiez funguje spolahlivo...vyhoda je ze vie ist aj na baterky

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3848
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od TOM-Thak » 03 lis 2013 19:17

A slape normalne audio + midi keyboard pres zvukovku zaroven?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12591
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od dendy » 03 lis 2013 19:28

ano jasne zvycajne mam cez ro pripojene artruia klavesy a nahravam audio zo shruthiho :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3848
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od TOM-Thak » 03 lis 2013 19:31

Tak to je parada.. hlavne za tu cenu!

P.S.: A co latence? Da se na to live hrat?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12591
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: DAW a grooveboxy na iOS

Příspěvek od dendy » 03 lis 2013 20:07

no s A7 by si nemal mat problem aj na najnizsej moznej nastavitelnej latencii takze pohoda :-)

Odpovědět