Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Dva odlišné zvukové výstupy

Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod Kacin666 » 03 črc 2013 12:39

Chci se zeptat - pouštím samply na zkušebně do beden (z Beatmakeru) i s metronomem. A bubeník by potřeboval abych mu poslal zvlášť klik do sluchátek a ostatní by šlo do beden. Používám IO Dock kde je L a R výstup do benen a zvlášť sluchátkovej výstup + mám asi ještě možnost píchnout sluchátka přímo do Ipadu.
Jde mi o to že ze všho leze vlastně to samé. Existuje něco co by mi nějak rozhodilo např. zvuky z dvouch app zvlášť do jiných výstupů?
Nebo kdybych měl nějakou DJ app tak abych jednu ´desku´ poslouchal ve sluchátkách a druhá šla do beden.

Prosím také zda by jste nekoukli na můj dotaz v sw-mobilni-zarizeni/beatmaker-2-t18909.html
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod charonme » 03 črc 2013 13:52

myslim ze ipad ma len jeden stereo vystup, ale keby sa niekomu chcelo velmi hackovat tak mozno nejake zvukove data by sa dali preniest cez video out :)

alebo vie niekto o moznosti prenasat audio data z ipadu cez usb, napr. pomocou nejakej usb zvukovky?

skus mu ten click poslat cez midi out + pozri tohtorocne prispevky v tejto starej teme
Naposledy upravil charonme dne 11 črc 2013 15:36, celkově upraveno 1
charonme
 
Příspěvky: 1064
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod charonme » 03 črc 2013 15:53

(ked si odmyslime take sialenosti ako apogee duet so 4 vystupmi za 420eur alebo ich quartet za 1000eur s 8 vystupmi)
charonme
 
Příspěvky: 1064
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod Kacin666 » 22 črc 2013 12:55

Tak jsem to nakonec ´vyřešil´ funkcí WIST v BM2. https://intua.zendesk.com/entries/22873 ... h-and-WIST
Tzv. spustím propojení Iphonu s ipadem přes WIST ... iphone dám bubeníkovi do sluchátek (nechám mu tam prázdnej projekt jen s klikem) na ipadu pustím skladbu a bubeníkovi začne hrát do uší klik (případně pokud si dá stejnej projekt jako mám já tak si může do sluchátek pustit i samply či nahranou kytaru atd ...).
Hodně velká výhoda je ta že když na ipadu přehodím skladbu tak mu to v iphone automaticky přehodí BPM.

Jedinej problem je že klik v iphone jde krapítek opožděně (prý to bubeníkovi nevadí, ale mě by to štvalo).
Nevíte jak BPM srovnat? Sinch jde asi přes bluetooth.
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod Kacin666 » 21 črc 2014 11:20

Tak stále řeším ten externí klik ... chvíli jsem to řešil funkcí WIST viz. víže a dokonce jsem přišel na to jak srovnat klik spoždění.
Na iphonu BM2 který jsem používal jen na klik, jsem si vytvořil všechny skladby (dle BPM) a v každé měl jen klik a ten první jsem vždy krapet zařízl a zesílil. Krkolomné ale funkční řešení ...

Nyní hledám stabilnější řešení a jako nejlepší mi příjde použít nějaký MIDI METRONOME např. http://www.clickkicker.com/ nebo http://www.musiciansfriend.com/accessor ... -metronome.

Chci se zeptat zda by to tedy fungovalo tak že io dock nebo controler akai propojím midi kabelem s metronomem a pokud pustím skladbu (projekt) v BM 2 tak mi to i automatický pustí klik v metronomu? Mělo by to být i bez jakéhokoliv spoždění že ano ?

Nebo jsem ještě našel (možná ideální variantu) - stáhl jsem si do iphonu app Yamaha metronome (midi) a tu pokud bych midi kabelem propojil s ipaded (dockem, nebo controlorem) tak by to asi mělo fakčit také úplně stejně že ano?
Jediný problém je s kabelem, Yamaha totiž prodává jen na starší el. konektor a já mám ten 30-pin, hledal jsem a našel iRig MIDI 2 http://www.ikmultimedia.com/products/irigmidi2/, ale nejsem si jist zda s touto app bude fakčit.
Případně nevíte o nějakém jiném midi kabelu s 30pin konektorem? Nebo tento iRig MIDI 2 je tak ideál a měl by fakčit univerzálně?
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod Kacin666 » 21 črc 2014 11:22

Nebo mě napadá ještě zda nejde nějak z ipadu ten druhej klik (třeba z jiné sinc app) vytáhnout (třeba přes sluchátkovej výstup nebo takněco)?
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod charonme » 21 črc 2014 14:09

Kacin666 píše:Yamaha totiž prodává jen na starší el. konektor a já mám ten 30-pin
tak tomuto nerozumiem. O ktorom presne modeli yamahy a iphonu to hovoris?

inak cez wifi midi by to neslo?
charonme
 
Příspěvky: 1064
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod Pytkin » 21 črc 2014 20:46

ved si pripoj daku zvukovku s dvomi vystupmi a je to ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod dendy » 21 črc 2014 21:02

pytkin: on pouziva na ipade beatmaker takze viac vystupova zvukovka mu nepomoze, pretoze beatmaker nevie viac vystupov (teda nevie posielat stopu inam alo do mastra)

midi clock sync medzi aplikaciami je na ios nic moc.. casto to blbne (vypadky synchronizacie)

s tym kablom externym by to mohlo fungovat.. len to treba skusit :-)

ak mas stary iphone este s 30pin konektorom tak nekupuj ten irig2 ale toto http://www.ikmultimedia.com/products/irigmidi1/

az to bides rozbehavat, nezabudni v midi nastaveniach beatmakera zapnut aby posielal do hw midi put clock, defautlne to ma myslim vypnute ;-)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12324
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod Kacin666 » 24 črc 2014 00:35

Omlouvám se všem !! mám iphone 5 = Lightning konektor takže potřebuji iRig midi 2.
Jak bych mohl vyzkoušet ten midi clock sync mezi app (které app na tom fakčí ?) ... máš tu někde nějaká návod? Stejně mi, ale ven poleze jen jeden zvuk, nebo ne? diky moc za info
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod Kacin666 » 13 dub 2015 00:30

Tak jsem to celkem super vyřešil a pořídil jsem iRig MIDI 2 propojil přes io dock a stáhl app Metronome od YAMAHA. A fakt super ... bubeníkovi atd.. pouštím dokonale přesnej klik do ucha. Jen jsem narazil na 1 problém
App METRONOME se mi v ihonu skoro každou zkoušku sekne (při hře) a to vždy před tím spustím jak v iphone tak v ipadu app iCleaner. Je celkem nutný aby se to nestávalo :-( čím to může být? Co mám zkusit vypnout? Přepnout?
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod Kacin666 » 31 srp 2015 12:47

Tak jsem nakoupil ipad air 2 128G a k němu iodock2 a stáhnul cubasis kde je možno pustit klik jen do pravého výstupu a zvuk do levého. Jde mi o to zda je možnost nějak softvérově vyřešit to aby se mi ten pravej (klik) posílál jen do výstupu na sluchátka a levej (zvuk) šel mono do výstupů L,R.
A nebo mě ještě napadla nějaká redukce - žebych ji píchl do stereo sluchátkového vstupu (on by si vzal jen ten pravej klik výstup) a pustil by to do obou sluchátek (a podobně u výstupu zvuku - i když tam bych to mohl poladit v mixu)

Díky za odpověď
Kacin666
 
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 2. 2013

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod Pytkin » 07 zář 2015 12:02

to sa asi softwarovo vysierist neda .. nepoznam uplne iodock , ale myslim si , ze sluchatka hraju to iste co monitory ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Dva odlišné zvukové výstupy

Příspěvekod kalabus » 08 zář 2015 20:40

Tahle appka je na to delana - click ze sluchatkoveho vystupu a stereo playback z lightning/usb zvukovky.
https://itunes.apple.com/us/app/syncins ... 33612?mt=8

Zkousel to nekdo ?
kalabus
 
Příspěvky: 10
Registrován: 31. 5. 2004


Zpět na Software pro mobilní zařízení


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+