iPhone/iPod touch v muzice

Hudební software pro iOS, Android a Windows Phone
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1288
Registrován: 23 úno 2003 13:07

iPhone/iPod touch v muzice

Příspěvek od Pavel Vantuch » 11 zář 2008 18:43

Doba pokročila, tak by mě zajímalo, kdo z vás má iPhone nebo touch a používá ho na muziku. Nemyslím nějaký srandy na rádio apod., ale aplikace opravdu seriózně použitelné na pódiu.
Osobně mám zatím MixMeister Scratch a chystám se na koupi Intua BeatMaker a noise.io - ti zatím nedokončili finální verzi, ikdyž ji slibovali už v srpnu. Ale screenshoty vypadají velice nadějně.
Tímto bych rád založil ofiko topic, abychom se navzájem informovali o použitelných aplikacích. Nemyslím tím vyloženě to, že by to mělo nahradit konkrétní nástoj, ale mělo by to sloužit jako funkční doplněk pro muzikanta nebo DJe :wink:
Naposledy upravil(a) Pavel Vantuch dne 12 zář 2008 08:40, celkem upraveno 1 x.

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 12 zář 2008 02:29

Vcera som objednal Ipod touch z apple store,tak dufam,ze coskoro bude doma. mp3 player nepotrebujem,ale ked som videl Idrum a BeatMaker,tak ma to dostalo,parada...tiez fura softu na pochopenie hudobnej teorie
ako funguje nakup aplikacii v cechach a na sk? priamo z iphone,itouch sa to da?
alebo cez itunes v app store? tie ceny su zabijacke,ze .99 centov za PaklSound1

za pozornost stoja okrem hore spomenutych este:

iTM MCU, iTM Matrix, iTM Pad, iTM keys (asi vsetko od iTM,teda vyzera to dost pouzitelne)
touch OSC (vyzera ako miniLemur)
Karajan (je tam aj free verzia)
Band

Pavel ako to vyuzivas v studiu? pouzil si uz nejake skrece mixmeister scratch? je kvalita zvuku dostatocna na nahravanie do DAW?
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1074
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 12 zář 2008 02:49

http://createdigitalmusic.com/2008/08/0 ... #more-3745

Bezdrátovej ovladač/monitor na pro tools... Pro mě super pro nastavování preampů! Pokaždé koukám na ty neskutečný věci co držej Pro Tools pořád tak napřed... :)

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 12 zář 2008 03:39

liquid

ten ovladac udajne funguje aj s Logic-om a slubena je podpora aj u ineho DAW, ale pytaju za to 150$ ,co napr. pre mna nieje rentabilne
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1288
Registrován: 23 úno 2003 13:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 12 zář 2008 08:44

f.un: já to ve studiu asi nevyužiju nikdy. Mám to spíš na podium.
Ten MixMeister Scratch jsem vlastně koupil kvůli jednomu jedinému songu, úlet :lol:
BeatMaker se chystám využít k tomu, že odlehčím booku a takové ty jednoúčelové samply a ruchy budu pouštět z iPoda. Prostě nebudu muset mít na klávesách další zónu, kvůli jednomu zvuku. K tomu je to super.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1288
Registrován: 23 úno 2003 13:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 12 zář 2008 10:41

BeatMaker je mazec. Začal jsem si tvořit vlastní set, uvidíme na zkoušce, jak to bude fachat.

Pro ostatní screen, aby věděli, o čem se bavíme.
Obrázek

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 12 zář 2008 12:00

Pavel Vantuch píše:BeatMaker je mazec. Zacdal jsem si tvorit vlastní set, uvidíme na zkouzce, jak to bude fachat.
Toto ma zaujima, co vsetko k tomu treba? Len ten Ipod touch?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1288
Registrován: 23 úno 2003 13:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 12 zář 2008 12:19

Hupox píše:
Pavel Vantuch píše:BeatMaker je mazec. Zacdal jsem si tvorit vlastní set, uvidíme na zkouzce, jak to bude fachat.
Toto ma zaujima, co vsetko k tomu treba? Len ten Ipod touch?
Víceméně všechny informace jsou zde.
Jde o 2 aplikace, jedna je pro iPhone/iPod Touch (ta je placená = 20USD nebo 16Eur), jedna je pro počítač. V počítači se nastavují samply pro jednotlivé pady, potom ty aplikace spolu komunikují přes wi-fi, takže je z iPodu komp vidět jako server, odkud si BeatMaker stáhne set.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 zář 2008 13:22

trosku nerozumiem , naco je dobre ovladanie protoolsu cez iphone .. v principe tak vies ale ovladat uplne kazdy software cez remote desktop ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1074
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 12 zář 2008 13:54

Pytkin píše:trosku nerozumiem , naco je dobre ovladanie protoolsu cez iphone .. v principe tak vies ale ovladat uplne kazdy software cez remote desktop ..
Pokud máš 24 nebo 32 kanálů preampů vzdálenejch od PT několik (desítek) metrů, je to super na nastavování úrovní přímo od racků z těma preampama a nemusíš běhat k PT samotnejm pořád a pořád.... Takhle necháš kapelu hrát a šteluješ gainy při screenování input levelů v PT mixeru. Pro mě bomba věc! :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 zář 2008 14:11

liquid : aha .. cize myslis hardwarovy preamp , ktory je daleko od protools .. cize ladis preamp a divas sa na protoolsy , ktore vidis na tom iphone .. jasne uz rozumiem .. to je pouzitelne .. ale spravis to uplne s kazdym programom ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1074
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 12 zář 2008 14:37

Pytkin píše:liquid : aha .. cize myslis hardwarovy preamp , ktory je daleko od protools .. cize ladis preamp a divas sa na protoolsy , ktore vidis na tom iphone .. jasne uz rozumiem .. to je pouzitelne .. ale spravis to uplne s kazdym programom ..
Nepotřebuju jinej program než Pro Tools. :)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1288
Registrován: 23 úno 2003 13:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 12 zář 2008 14:41

liquid: jen tak orientační otázka, ne že bych to chtěl pořizovat, k tomu asi nemám důvod. Pozoruješ tam nějaké zpoždění nebo to reaguje hned? Jinak věřím, že to je v takové sutiaci prima pomocník :wink:

No, jinak jsem přemýšlel o uchycení iPodu, aby byl po ruce a byl někde chycen napevno. No, ideální v mé situaci mi příjde pořídit tento držák do auta a tím to chytit na horní panel na klávesy :D

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1074
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 12 zář 2008 14:43

Pavel Vantuch píše:liquid: jen tak orientační otázka, ne že bych to chtěl pořizovat, k tomu asi nemám důvod. Pozoruješ tam nějaké zpoždění nebo to reaguje hned? Jinak věřím, že to je v takové sutiaci prima pomocník :wink:

No, jinak jsem přemýšlel o uchycení iPodu, aby byl po ruce a byl někde chycen napevno. No, ideální v mé situaci mi příjde pořídit tento držák do auta a tím to chytit na horní panel na klávesy :D
Je to v plánu...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 12 zář 2008 14:46

Pavel Vantuch píše: Jde o 2 aplikace, jedna je pro iPhone/iPod Touch (ta je placená = 20USD nebo 16Eur), jedna je pro po%u10díta%u10d. V po%u10díta%u10di se nastavují samply pro jednotlivé pady, potom ty aplikace spolu komunikují p%u159es wi-fi, tak%u17ee je z iPodu komp vid%u11bt jako server, odkud si BeatMaker stáhne set.

Stahne si set do seba, potom sa moze odpojit od kompu a hrat na iPhone/iPod Touch samo uz bez computera? Ja som to pochopil tak ze to funguje aj samostatne na iPhone/iPod Touch. Ze si tam mozes skladat veci, pustat to normalne atd. Ci je to zase len dialkove ovladanie softu?

Odpovědět