Dobrý den, ahoj, hledám pomoc s nahraným materiálem v Samplitude 8. Jeden den jsme nahráli do jedné VIP v jediné session několik záběrů (takes) systémem punch-in. Nahrávalo se při nastavené vzorkovací frekvenci 48KHz, každý jednotlivý take do jednotlivého souboru. V této session jsme vše poslechli a bylo vše naprosto v pořádku. Pak jsem jen vypnul počítač, nebyly provedeny žádné úpravy nahraného materiálu, ani střih, ani změny jakýchkoliv parametrů. Druhý den jsem počítač zapnul, načetl VIP a zjistil, že jeden ze záběrů (taků) je přehráván rychleji. Nebyl aktivní žádný pitch shift ebo time stretching. Načetl jsem si vzorek v destruktivní editaci, tváří se jako 48kHz, ale i tam hraje rychleji, tak jako by byl nahrám 44,1KHz a přehráván 48KHz. Zkusil jsem vymazat všechny pomocné soubory k tomuto wavu a nechat jej načíst znovu. Opět hraje rychleji.
Setkal jste se s tím někdo? Nerozumím tomu, Nahráváno bylo vše v jedné session na 48K, tehdy také v pořádku zkontrolováno poslechem a pouze vypnutím a zapnutím PC se snad změnil počet vzorků ve wavu? To je nesmysl! Co se mohlo stát a jak projekt regenerovat? Samozřejmě je tu myšlenka o manuálním doladění, ale to považuji za poslední zoufalý pokus. Musí být řešení, jak Samplitude přimět k tomu, aby data reprodukovala tak dobře, jako těsně po nahrávání.
Prosím o radu. Díky moc Pavel