Commodore 64

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Commodore 64

Příspěvek od Pytkin » 02 čer 2009 17:35

rastis : jasne .. s tebou sa jednoduchsie stretnem ako s jindym :)

rastis
Příspěvky: 2869
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Commodore 64

Příspěvek od rastis » 02 čer 2009 17:39

pozrel som staru postu, bolo to v roku 2006... Kermitak pisal, ze by kazetak bral... tak to sa divim este viac, ak som ho naozaj nepribalil...

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 18:27

Re: Commodore 64

Příspěvek od nooly » 02 čer 2009 18:55

pres co budes tvorit, jindy? normos pres programky na diskete? ty budes muset dotahnout pres kabel treba... a taky doporucuju zajistit separatni audio vystup pres "video" vystup... to by mohlo odstranit ty distorze aspon u audia.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Commodore 64

Příspěvek od Kermitak » 02 čer 2009 20:53

rastis: jo, byl tam kazetak, ale nekam jsem ho... ;) Chtel jsem k tomu pripojit disketovku (protoze kazety stejne zadny nemam uz), pak jsem si rek, ze na to dlabu a vybrakuju jenom sid a pak jsem se na to vybod uplne :)

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Re: Commodore 64

Příspěvek od Jindy2 » 04 čer 2009 15:54

nooly: kolik stoji kabel, nebo neco, pres co bych mohl spojit C64 > PC ? ja chci zkusit to resit pres velke diskety, mam tu tri mechaniky na ty diskety do PC + tu externi mechaniku k C64, treba to rozbeham...

koukal jsem na nejaky projekt SidWinder (http://www.c64.cz/index.php?page=sidwinder) a vypada to pekne, prehledne, jednoduse...me jde jenom o to si tam "nakroutit" zvuk, nacvakat midi noty a pak si to nahrat do tracku...nic vic od toho necekam...nejvetsi problem (a to jsem vedel predem), bude asi to propojeni...

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 18:27

Re: Commodore 64

Příspěvek od nooly » 06 čer 2009 13:38

jindy, bohuzel, disketovky k c64 a pc nejsou kompatibilni, takze toto neni spravna cesta. mam jeden rucne "postaveny" :) kabel XE1541, pokud mas nekde nejlip DOS a stahnes si star commander, pripojis si pres tenhle kabel PC (paralelni port) s disketovou mechanikou a muzes tam ladovat programy a hry az do nevidim. nebo misto star commanderu muzes vyzkouset PC link, je to pro WIN, ale nezkousel jsem to. jestli mas zajem, tak ti ho prenecham tak za kilo.

k sidwinderu - jo, to je zajimavy program, ale najdou se lepsi (tfx, ninja tracker, pollytracker,...), dokonce existuji i "synthy", jako napr. cynthcart, prophet64 apod...

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Re: Commodore 64

Příspěvek od Jindy2 » 06 čer 2009 13:47

nooly: tak to bys byl zlatej, urcite ten kabel (nebo cokoliv na propojeni) chci, ja nevim kde to jinak vzit...objevujes se nekdy v Praze? jestli ne, mam u Kladna (Nouzov-Unhošt) chatu, obcas tam jezdim, tak bych se kdyztak zastavil v Kladne, kdyby byla Praha problem...

diky za tipy na ty programky, to se mi pak bude hodit...

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 18:27

Re: Commodore 64

Příspěvek od nooly » 07 čer 2009 11:18

programky, ktery povazuju za dobry ti muzu v pripade zajmu poslat i mailem. btw. my mame chatu na podkozi, takze jsme skoro sousedi...

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Re: Commodore 64

Příspěvek od Jindy2 » 08 čer 2009 16:31

Co si myslite o tomhle: Nahravani HER / PROGRAMU Z MMC/SD Karty pro C64 - 575,- Kč

Obrázek

Mam to koupit?

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 18:27

Re: Commodore 64

Příspěvek od nooly » 08 čer 2009 18:50

jo, je to sikovny kus HW, ale uprimne, procs kupoval ty disketovky, kdyz je chces ted suplovat timhle? =) je to dobre v tom, ze si na SD kartu nakopirujes D64 soubory (pozor, myslim, ze z toho executably nejdou spoustet primo), je to rychly a nemusis mit miliardy disket. co se tyce podobnych gadgetu, jeste uzitecnejsi je IDE64 (muzes tam sypat data pres CF kartu bo pres usb kabel) a narozdil od tohohle reseni muzes primo spoustet one filer executably...
ale pokud by te stvaly diskety, urcite je to tvoje dobry reseni.

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Re: Commodore 64

Příspěvek od Jindy2 » 08 čer 2009 19:14

nooly: ja ty disketovky dostal zadarmo...a ted koukam, ze kdyby bylo jednodussi (ac drazsi) reseni, byl bych asi radsi, protoze ani nevim, jestli ty disketovky co mam fungujou..

co znamena "myslim, ze z toho executably nejdou spoustet primo"? nevim co to je...bude to delat nejaky problem v tech hud. programech pro SID? krome toho na tom chci zkusit stare C64 hry jako Barbarian 1/2 a tak...

predstavuju si, ze narvu na 1GB SD kartu vsechny C64 programy a ty potom tam budu spoustet...ukladani dat, s tim asi moc nepocitam, ikdyz by to bylo fajn treba u delsich tracku...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 08 čer 2009 20:02, celkem upraveno 1 x.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Re: Commodore 64

Příspěvek od Ctirad » 08 čer 2009 20:02

Jindy2 píše:co znamena "myslim, ze z toho executably nejdou spoustet primo"? nevim co to je...bude to delat nejaky problem v tech hud. programech pro SID? krome toho na tom chci zkusit stare C64 hry jako Barbarian 1/2 a tak...
Binárky přímo spouštět jdou, stejně jako D64 (a další) obrazy disket a pak nějaké speciální M2I image (viz http://www.creepitz.de/downloads/m2i/ ). Ale problém je v tom, že hafo software (skoro veškerá dema a většina disketových her) používá speciální bootloadery, které na tomhle nefungují, protože to není kompletní emulace hardware disketovky. Dobrá zpráva je, že hafo games existuje v různých jednosouborových nebo opatchovaných verzích, takže o skoro nic nepřijdeš. U většiny dem máš ale smůlu.

Další problém je, že pokud nemáš v C64 jiffydos rom nebo Final cartridge III, tak je s tím strašný opruz dělat a hrozně dlouho všechno trvá. To je ale obecný problém C64 a disketovky.

Jinak co se týče toho konkrétního zařízení na Aukru, tak to je stará verze udělátka s nzázvem MMC2IEC ( viz http://www.c64-wiki.com/index.php/MMC2IEC ). Radši si někde sežeň vylepšený aktuální SD2IEC ( http://www.c64-wiki.com/index.php/SD2IEC ), kde ten firmware umí víc a pořád na tom něco vylepšují.

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Re: Commodore 64

Příspěvek od Jindy2 » 08 čer 2009 20:04

ctirad: mam "Final Cartridge III" a jsou tam dva cerveny divny cudliky FREEZE a RESET...je to ono? v cem mi to pomuze? bohuzel nevim, jestli to funguje, resp. nevim, na co a jak to pouzit, nezapojoval jsem to, netusim jak to ovladat...

mam tu jeste dalsi dve cartridge, ktere ale vypadaji vic stare, nez FC III - nejaky Black Box v6 a FastX...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Commodore 64

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2009 22:15

ja som si na atari objenal ultrasatan .. http://joo.kie.sk/ultrasatan/

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Re: Commodore 64

Příspěvek od Ctirad » 08 čer 2009 22:28

Jindy2 píše:ctirad: mam "Final Cartridge III" a jsou tam dva cerveny divny cudliky FREEZE a RESET...je to ono? v cem mi to pomuze? bohuzel nevim, jestli to funguje, resp. nevim, na co a jak to pouzit, nezapojoval jsem to, netusim jak to ovladat...
Tak to jsi dítě štěstěny ;) Pomůže ti to tak, že to má (mimo jiné) v sobě vlastní filebrowser a turboloader, takže zapneš, vybereš si co chceš a hotovo.

Odpovědět