Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Domace studio 3x2m

Domace studio 3x2m

Příspěvekod marion » 31 pro 2015 00:08

Ahojte,
Je mozne z takych rozmerov urobit aspon ake take solidne domace studio alebo je to uplne mimo?
Resp. su nejaky minimalne rozmery kde je to uz uplne zle?
Ak ano monitory dat na tu kratsiu stranu?

Je mi jasne ze je tam treba urobit nejake upravy na zlepsenie akustiky, v tom som uplny amater takze to si este budem musiet nastudovat, skor ma zaujimat ci sa vobec sa z takej miesnostni nieco solidne urobit.

Diky.
marion
 
Příspěvky: 76
Registrován: 23. 11. 2014

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod marion » 31 pro 2015 00:10

Este dodam ze v nom bude len PC, monitory, klavesy, zvukovka, stol, mikrofon ... cela praca len v DAW, sem tam nejake minimalne nahravanie.
marion
 
Příspěvky: 76
Registrován: 23. 11. 2014

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod TOM-Thak » 31 pro 2015 20:16

To jsou hrozne male rozmery mistnosti, tam nemas sanci vyresit basy. Vypocitej si room mody a uvidis, ale u takhle malych mistnosti to bude vecny boj. Odladis nejake odrazy atd., ale porad budes bojovat s problemy v nizkym pasmu. Zalezi na co to chces. Pokud zpivas a mas treba akustickou kytaru, tak te to zas tak trapit nebude, ale pokud chces delat nejakou elektroniku nebo treba hip hop, tak to budes mit docela problemy.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3784
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod marion » 02 led 2016 20:38

Styl pomala elektronika - chill out kde ale basove beaty a sub basy musia byt. Su nejake aspon minimalne rozmery (sirka izby napriklad) ktore by mali byt aby sa z toho dalo aspon nieco urobit? Dik.
marion
 
Příspěvky: 76
Registrován: 23. 11. 2014

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod TOM-Thak » 02 led 2016 22:27

Ja mam 4,5 x 3 x 2 a je to problem - da se, ale chtelo by to vetsi...
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3784
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod wopst » 04 led 2016 20:55

Někde se to tu řešilo, pamatuji si, že někdo psal: "Čím větší místnost, tím lepší". Ale byla tím myšlena délka a šířka.. Čím by byl vyšší strop, tak bys tam měl už takovej reverb, a mohlo by se to tam bít. - pokud by jsi tedy neměl profesionálně vyřešenou akustiku.
Naposledy upravil wopst dne 04 led 2016 23:06, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
wopst
 
Příspěvky: 16
Registrován: 28. 9. 2015

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod Stan » 04 led 2016 21:21

@wopst: cim vetsi tim lepsi to je spravne ale zytek jsi trochu poplet. Krome delky sten jde zejmena o kubicky metry a do toho se vyska stropu pocita (vyssi = lepsi). Jinak 3x2 je dost maly ale coz, zde budou potreba hlavne dobry sluchatka.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1803
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod TOM-Thak » 04 led 2016 21:26

Presne jak pise Stan. No a krom toho pak pozice poslechu, ale od toho se odviji i ta velikost. Stul ma nejake rozmery, monitory atd. pak mas dost limit jak zmenit pozici. Myslim si, ze abys mohl laborovat, tak bych jako mezni rozmery videl ty, co sem ti psal. To mam otestovane.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3784
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod wopst » 04 led 2016 23:05

@stan: dekuji, zase jsem o neco chytrejsi. :) A tak otazka, jak se to tedy řeší s tím dozvukem? Přece když budu mít místnost 10m delka, 15m sirka a 5m vyska, tak uz se tam budou objevovat nejaky negativni vlivy. Kdyz bych to oblozil akustickou penou a vsemi temi akustuckymi hrackami, tak to stejne na 100% nezredukuje , nebo se pletu? :)
Uživatelský avatar
wopst
 
Příspěvky: 16
Registrován: 28. 9. 2015

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod Stan » 05 led 2016 00:18

Nechce se mi to znova rozebirat (jsem linej) najdi si tady vlakno kde jsem se venoval akustice domaciho studia je tam pro pochopeni zakladu dost informaci. To si teda alespon si myslim ja. Tvoje uvedeny nazorny parametry 10x15x5 jsou pro studio nevhodny ne z hlediska velikosti ale pomeru protoze to jsou vsechno nasobky 5-ti.

Jinak jsem nepochopil co chces redukovat na 100% jestli chces delat Anechoickou komoru tak potom nic proti, pokud chces delat akustiku studia tak jejim hlavnim cilem je dostat dozvuk mistnosti pod kontrolu tedy mit dozvuk v urcitem casovem rozsahu a ne dozvuk zcela vyrusit
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1803
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod wopst » 05 led 2016 07:43

Ten příspěvek s akustikou jsem četl. Jinak ano, vím, placnul jsem rychle pár rozměrů co mě napadli. Nebral jsem v potaz ratio nebo nějaký násobky :)

Jo, super, díky za objasnění.
Uživatelský avatar
wopst
 
Příspěvky: 16
Registrován: 28. 9. 2015

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod marion » 05 led 2016 22:38

A je uplne jasne ci to treba dat na tu dlhsiu alebo kratsiu stranu alebo treba urobit nejake merania kde to bude lepsie?
marion
 
Příspěvky: 76
Registrován: 23. 11. 2014

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod TOM-Thak » 05 led 2016 22:45

2marion - urcite zmerit.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3784
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Domace studio 3x2m

Příspěvekod Stan » 06 led 2016 01:49

Vetsina studii je situovana na delku, ale neni to pravidlo. Muzes se setkat se studii ktere maji desk na delsi strane ale to je jen vnitrni rozmer mistnosti v zakladnim korpusu (= originalni obvodove steny).Za touto vnitrni zadni stenou muze byt az 3m hluboka bassTrap to samy plati pro strop. V domacich podminkach se vyplati davat desk na kratsi stranu ale jak vidis tak to taky neni pravidlem. V rozhodovani pro idealni pozici maji pri uprave na domaci studio vliv i takove faktory jako napriklad pozice oken a dveri ktere jsou pevne dane a ve vetsine pripadu neni moznost jejich pozici zmenit.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1803
Registrován: 27. 4. 2013


Zpět na Zvuk


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], hombrefeo, homolabilis, tony9, x.r.a.y., Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+
cron