Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

New York komprese

Re: New York komprese

Příspěvekod biscuit » 04 pro 2012 20:25

no jestli chapu brooklyna dobre, tak to myslel tak, ze nema rad, kdyz aplikuje master retezec a zjisti, ze je potreba (nebo by bylo nejlip) sahnout do mixu. postupem let, se k tomuhle taky dostavam. setri to cas i nervy.
k mastrovani v audio editoru me kdysi vlastne dohnala spis nouze o vykon procesoru, kdy uz jsem si nemohl dovolit na projekt zavesit mastr retezec. pak se z toho zvyku stala zelezna kosile, no a ted ji sundavam..
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8646
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: New York komprese

Příspěvekod pavlii » 04 pro 2012 20:31

Mhm...já to tak nedělám, asi si myslím, že nemám proč :-D Ale to je prostě přístup, pohoda.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2919
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: New York komprese

Příspěvekod biscuit » 04 pro 2012 21:28

urcite je to i vec stylu (zanru)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8646
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: New York komprese

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 04 pro 2012 21:51

biscuit píše:no jestli chapu brooklyna dobre, tak to myslel tak, ze nema rad, kdyz aplikuje master retezec a zjisti, ze je potreba (nebo by bylo nejlip) sahnout do mixu. postupem let, se k tomuhle taky dostavam. setri to cas i nervy.
k mastrovani v audio editoru me kdysi vlastne dohnala spis nouze o vykon procesoru, kdy uz jsem si nemohl dovolit na projekt zavesit mastr retezec. pak se z toho zvyku stala zelezna kosile, no a ted ji sundavam..


ani ne, myslel jsem to tak, ze mam rad rychlost prace v DAW, treba si udelam kopii stopy, jednu necham jako Mid, druhou jako Side, obcas nejaky bus, kam neco paralelne posilam atp. to nevim, jestli ve wavelabu jde (pracovat multitrackove, vytvaret si busy -- tipuju, ze ne. taky nevim, jak je to tam s HW insertama, ale to tipuju, ze by jit melo, co?). a vlastne mam jeste v jedny stope referencni skladby, prepinam si a zaroven sleduju analyzery na obou skladbach zaroven a tak dale. zase vec, co nevim, jak a jestli bych ve WL udelal.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3558
Registrován: 6. 2. 2005

Re: New York komprese

Příspěvekod biscuit » 04 pro 2012 22:17

:-) ty jsi vzdycky jeste aspon o krok dal.. jak to delas? (ja vim, netravis tolik casu na ez :-) )
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8646
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: New York komprese

Příspěvekod pavlii » 04 pro 2012 23:09

Brooklyn / juanita juarez píše:
biscuit píše:no jestli chapu brooklyna dobre, tak to myslel tak, ze nema rad, kdyz aplikuje master retezec a zjisti, ze je potreba (nebo by bylo nejlip) sahnout do mixu. postupem let, se k tomuhle taky dostavam. setri to cas i nervy.
k mastrovani v audio editoru me kdysi vlastne dohnala spis nouze o vykon procesoru, kdy uz jsem si nemohl dovolit na projekt zavesit mastr retezec. pak se z toho zvyku stala zelezna kosile, no a ted ji sundavam..


ani ne, myslel jsem to tak, ze mam rad rychlost prace v DAW, treba si udelam kopii stopy, jednu necham jako Mid, druhou jako Side, obcas nejaky bus, kam neco paralelne posilam atp. to nevim, jestli ve wavelabu jde (pracovat multitrackove, vytvaret si busy -- tipuju, ze ne. taky nevim, jak je to tam s HW insertama, ale to tipuju, ze by jit melo, co?). a vlastne mam jeste v jedny stope referencni skladby, prepinam si a zaroven sleduju analyzery na obou skladbach zaroven a tak dale. zase vec, co nevim, jak a jestli bych ve WL udelal.


Prakticky všechno zmíněné ve WL jde taky (práce v Audio Montage), ale fakt je ten, že čím víc se práce pořád přibližuje míchání, tak tím míň to v něm je komfortní. Ale to je celkam nasnadě, je to prostě soft na něco jiného.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2919
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: New York komprese

Příspěvekod Amorph » 05 pro 2012 00:43

Mam to stejne jako brooklyn. Jen je skoda, ze cubase pak nema nejakej rozumnej master export, ale s tim uz jsem se nejak naucil zit.
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4520
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: New York komprese

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 05 pro 2012 01:57

Amorph píše:Mam to stejne jako brooklyn. Jen je skoda, ze cubase pak nema nejakej rozumnej master export, ale s tim uz jsem se nejak naucil zit.


myslis export rovnou do image nebo dpp?

to jo...

mam pocit, ze zrovna tady sklonovany presonus studio one nejakou takovou masterovaci featuru ma.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3558
Registrován: 6. 2. 2005

Re: New York komprese

Příspěvekod soimmo_two » 05 pro 2012 02:37

Studio One má všechno co tu píšeš. Nic z toho jsem ale zatím nezkoušel.
Jirka Štolfa
Uživatelský avatar
soimmo_two
 
Příspěvky: 294
Registrován: 27. 4. 2012

Re: New York komprese

Příspěvekod Amorph » 05 pro 2012 10:55

Brooklyn: jj, proste ty zakladni veci co k tomu patri - cd track markery, cd text, kody, render image, atd. Ale obavam se, ze to proste steinberg do cubase neda nikdy, protoze to je ve wavelabu. Asi to Studio One budu muset vyzkouset:)
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4520
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: New York komprese

Příspěvekod Jaroslav Hruska » 16 srp 2016 14:31

Dobrý deň, prosím Vás mohli by ste mi vysvetlit paralelnu kompresiu? ( New York kompresiu)? Dakujem
Jaroslav Hruska
 
Příspěvky: 2
Registrován: 16. 8. 2016

Re: New York komprese

Příspěvekod Amorph » 16 srp 2016 14:51

Jaroslav Hruska: z vedlejsiho vlakna jsem ten dotaz smazal, myslim, ze to staci zde. Princip paralelni komprese je celkem jednoduchy - signal se rozdeli do dvou cest, z toho jedna prochazi beze zmeny (dry) a druha se komprimuje (wet). Podle potreby se pak nastavi pomer mezi dry a wet. Obvykle pouziti je, ze dry slozka zachova transienty a wet simuzeme rozsmelcovat dle libosti:)
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4520
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: New York komprese

Příspěvekod Stan » 16 srp 2016 16:20

Amorph popsal princip paralelni komprese. Pokud jsi tomu porozumel, tak prava NY komprese jde jeste o malinko dal tim ze pouziva za kompresorem EQ s 3dB shelf boost na 100 Hz a 10kHz, a aby mela grady tak se do ni primichava i trochu basy. Tim padem prochazi NYC cela rytmika.

EDIT:
Do kompresoru nemusis posilat vsechny stopy bicich ale staci jen kopak a virbl a pak pridat trochu basy. Muzes samozrejme poslat i zbytek stop ale rytmika skladby je vetsinou udavana trojici kopak-virbl-basa.

Kompresor: 10-12:1; rychly attack - pomalejsi release. Nezapomen gainem kompenzovat ztratu sily signalu tak aby original a kompresovany signal mely zhruba sejnou silu. Pak signal vmixujes k originalu.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: 27. 4. 2013

Re: New York komprese

Příspěvekod Jaroslav Hruska » 17 srp 2016 10:29

Dakujem :)
Jaroslav Hruska
 
Příspěvky: 2
Registrován: 16. 8. 2016

Předchozí

Zpět na Zvuk


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Seznam.cz, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+