Sennheiser PXC 250 NoiseGard

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Jindy2

Sennheiser PXC 250 NoiseGard

Příspěvek od Jindy2 »

Ahoj,

seběhlo se mi tady docela dost sluchátek jakýchsi noise-guard Sennheiser, Creative a tak, které mám otestovat a napsat recenzi. S tím nemám problém, akorát bych potřeboval pomoct u jedněch sluchátek Sennheiser PXC 250 s vysvětlením jedné (hlavní) funkce.

Mají u sebe nějakou takovou věc, co připomíná mikrofon či větší tužku (na obrázku to s nápisem NoiseGard), dávají se do toho dvě AAA baterie a má to pomáhat pro potlačení ruchů z okolí. Může to být zapnuté, nebo vypnuté a když je to vypnuté, sluchátka fungují, akorát mají nepatrně menší hlasitost a jiný projev. Odpojit to úplně nelze.
Já potřebuji vědět, co tahle NoiseGard věc může asi dělat, jak to funguje? Zesilovač na baterky to asi není, není tam regulace hlasitosti a nezesiluje to skoro vůbec, je tam jen on/off.
Mikrofon na tom žádný ani malinký nevidím, aby to jako u aut podle otáček zvyšovalo hlasitost, takže netuším, jak vysvětlit, k čemu to je. Nějak to na to potlačení okolních ruchů celkem funguje, nevím jak.

Zde je foto:

Obrázek

Prosím vysvětlí někdo, co to ta NoiseGard věc je a jak to funguje? Prý to používají v kokpitech letadel, potlačení ruchů až o 85% a tak, to jsou promo řeči z krabice, víc bohužel nevím.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nemam presne tahle sluchatka, ale nejake sonaky a mikrofon tam je, vestaveny v kazdem z tech sluchatek. Tipuju ze to vsechno funguje stejne a ze u tech sennheiseru to bude taky tak. Schvalne zkus ten noisegard zapnout a poklepej na sluchatka, pripadne na to pouzdro, jestli tam je mikrofon, hned to uslysis. Funguje to jednoduse, nahrava to okoli, otaci fazi a pousti do sluchatek.
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 26 lis 2008 20:38, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

Neni to neco v tom smyslu, ze to snima okolni ruch a pak to generuje podobny ruch v protifazi a tim ti ho vyeliminuje do sluchatek?
Jinymi slovy pak vnimas hudbu a hluk okolo je potlacen.
Nekde jsem o necem takovem cetl.

fova

Příspěvek od fova »

Kermitak byl rychlejsi :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

to je hodne stara military technologia, zacala sa vyvijat spolu s vrtulnikmi :)

samozrejme to funguje ale reprodukcia potom nema s vernym zvukom nic spolocne, nakolko sa nectnosti toho mikrofonu co snima hluk, superponuju na povodny signal (sum, skreslenie, atd). osobne vsetky tieto sluchatka radim do kategorie vyhodenych penazi. dobre in ear stople izoluju tak dobre ze nejake aktivne potlacanie netreba. peniaze co stoji tato blbost treba vrazit proste do lepsich peciek

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

kexik: jenze nekdo treba pecky pouzivat nemuze (treba ja, at delam co delam, vzdycky to zni jak v koupelne, navic jsou mi neprijemny). Souhlasim ze tyhle noise cancelling sluchadla jsou klumpry, ale jednou jsem si jedny za par supu koupil do letadla a fungovalo to docela dobre (DOCELA, rozhodne ne zazracne, spis bych do budoucna premyslel o necem jako Hd280 pro, to by mohlo fungovat pekne).
A to je otazka v plen (snad se Jindy nebude zlobit ;) - zkousel jste nekdo v letadle nejaky dobre prilehajici uzavreny sluchatka? Funguje to?

kexik

Příspěvek od kexik »

ale vsak v lietadle to nie je s hlukom nijak hrozne...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Takhle. Já vím, že tyhle sytémy v autech a možná někde jinde fungovali či fungují tak, že je tam snímač, co snímá nějaký hluk a ta jeho hladina se vyrovnává zvyšováním hlasitosti výstupu hudby/zvuku z repro. Takhle to mám v Omega MV6, nenapadá mě, co v tom mohli nového vymyslet.

Tohle Sennheiser je podivné. Když jsem zkoušel zapínat tu funkci na těch sluchátkách bez připojeného audio zařízení, tak po zapnutí té funkce to sice nějak podivně zaizolovalo ta sluchátka tak o 40%, méně hluku z okolí, ale zároveň tam začal být slyšitelný šum, který před zapnutím té "tužky" nebyl. Tak bych to viděl na nějaký pidi-nekvalitní zesilovač + možná mikrofon, jenže ten není ani na sluchátkách, ani na té tužce, nevidím tam nikde ani malou dírku v plastu na nekvalitní mikrofon. Nezdá se mi, že by tam byl, záhada.

kexik: No taky všechny tyhle noise-canceling sluchátka co tu mám u mě dopadnou v review špatně, nemá to dobrý zvuk, ty jedny Creative znějí jako ze sudu, mají nějaký noise canceling, crystalizer, cmss 3d a když se to zapne dohromady, nedá se to poslouchat jak to v tom chraplá, hrůza, já bych si to nekoupil a ty moje in-eary za 59kč (napodobenina CX300) hrají lépe, než tyhle šílenosti za několik tisíc. To ale tam psát nebudu, jen bych lidi provokoval tvrzením, že mi špunty za pár šupů hrají lépe, než tyhle luxusní uzavřené sluchátka za tisíce. Je to stejně jedno, musím to testovat na výstupu z nějaké ASUS Xonar zvukovky a ten zesík tam je slabý (jako všude takhle podobně), tak to nehraje jak by mohlo.

Kermitak: Ad letadlo - vsechny ty sluchatka co tu ted mam, maji nejake specialni technologie prave proti ruchum z leticiho letadla. A funguje to, to je ale asi jediny, na co jsou ty sluchatka dobry, ze ti trochu min huci v palici, jinak nic.
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 26 lis 2008 21:26, celkem upraveno 1 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

kexik píše:ale vsak v lietadle to nie je s hlukom nijak hrozne...
He? To teda nesouhlasim, huceni z turbin je pekne vlezly a treba porty pro jsou nepouzitelny. A i ty noise cancelling klumpry mi pomohly jen trochu.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Co ja letel ctyrikrat do USA asi 10 hodin, tak v letadle mi vadil nejvic ten kolisajici tlak nebo co to bylo...strasne me pri rychlem klesani nad L.A. bolely usi, mam to spatne ze jsem alergik a mam spatne dutiny. Takze to bylo fakt hnusny a v ty chvili mi nepomohlo nic...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Kermitak: Na podobne reci uz jsem koukal v manualu/krabici od toho...ale muzes mi rict, nebo nekdo, co to znamena v prekladu do normalni reci a jestli to stoji za nejake vyzdvihnuti jako supr funkce, nebo je to hovadina? o to mi jde...

tam treba pisou, ze se tam pouzivaji male mikrofonky v ten nausnicich...ja tu vidim na tom nejake male tecky, ale jako mikrofony to nevypada, dloubat do toho nemuzu, tak jsem chtel vedet hlavne, jestli pokud tam ty majky jsou, tak kde na techto konkretnich sluchatkach presne a urcite, no to se asi nedozvim...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 26 lis 2008 21:33, celkem upraveno 3 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jindy2: prevedeno do normalni reci je to presne to, co jsem ti psal v prvnim prispevku ;) - v kazdym sluchatku je mikrofon, ten nahrava okoli, u nahravky se otaci faze a primichava se do signalu, co jde do sluchatek.

kexik

Příspěvek od kexik »

ked zapnes ten cancelling a nejde ti do sluchatok muzika, tak poskrabavanim/poklepavanim zistis kde mikrofon je, casto nebyva v sluchatkach ale v tej krabicke. a samo, vzdy je to miniaturna elektretova pecka, ktorej staci milimetrova dierka v chassis takze nejak napadny ten mikrofon nie je

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: no, tak to chci prave zjistit, kde ty mikraky presne jsou...nevim no, zkusim s tim nejak vic hejbat, ale ono to ma ty noise-canceling veci, takze slabe skrabani/klepani se odfiltruje z casti hodne automaticky...uvidim no, mam to chvili od messengera...

Odpovědět