seběhlo se mi tady docela dost sluchátek jakýchsi noise-guard Sennheiser, Creative a tak, které mám otestovat a napsat recenzi. S tím nemám problém, akorát bych potřeboval pomoct u jedněch sluchátek Sennheiser PXC 250 s vysvětlením jedné (hlavní) funkce.
Mají u sebe nějakou takovou věc, co připomíná mikrofon či větší tužku (na obrázku to s nápisem NoiseGard), dávají se do toho dvě AAA baterie a má to pomáhat pro potlačení ruchů z okolí. Může to být zapnuté, nebo vypnuté a když je to vypnuté, sluchátka fungují, akorát mají nepatrně menší hlasitost a jiný projev. Odpojit to úplně nelze.
Já potřebuji vědět, co tahle NoiseGard věc může asi dělat, jak to funguje? Zesilovač na baterky to asi není, není tam regulace hlasitosti a nezesiluje to skoro vůbec, je tam jen on/off.
Mikrofon na tom žádný ani malinký nevidím, aby to jako u aut podle otáček zvyšovalo hlasitost, takže netuším, jak vysvětlit, k čemu to je. Nějak to na to potlačení okolních ruchů celkem funguje, nevím jak.
Zde je foto:

Prosím vysvětlí někdo, co to ta NoiseGard věc je a jak to funguje? Prý to používají v kokpitech letadel, potlačení ruchů až o 85% a tak, to jsou promo řeči z krabice, víc bohužel nevím.