Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na to?

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod Pytkin » 06 kvě 2013 17:56

no hruby strih by sa dal robit vo foldri .. nahadzat do neho tracky a potom strihat folder .. na foldri sa ale nedaju robit crossfady .. takze tie uz potom vnutri ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod delay » 06 kvě 2013 18:03

Stan: Děkuju moc za ochotu!
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5864
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod Stan » 06 kvě 2013 18:46

NP anytime :) Doufám že ti to alespoň trochu pomohlo i když máš jen C5. S1 není zatím tím nejideálnějším DAW i když udělali dost dobrý kus práce. Ale je to jen o zvyku. C6.5 dnes koupíš za solidní peníz.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1825
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod pavlii » 06 kvě 2013 21:07

Nemusí to být ve Folder Track - stačí si ty stopy (přesněji - Audio Eventy) označit....myslet třeba někdy hlavou ;-) Střih se pak provede ve všech v místech, kde se klikne (bacha ,a Snap a Quantize, osobně na tohle používám dost zásadně režim "OFF", čili stříhám, kde se mi zlíbí a nikdy ne na konkrétní pozici dle doby).

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2972
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod delay » 06 kvě 2013 21:17

To už sem psal pavlii. Nejlepší metoda je ta z videa od Stena... Sjet si dohromady kopák + snare do mixdownu a použit to jako stopu pro vytvoření hitpointů - make events a následně použít snap to events a stříhat folder track...
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5864
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod Amorph » 06 kvě 2013 21:24

pavlii: kdyz strihas foldertrack, tak nemusis nic oznacovat - to oznacovani byva peknej opruz, treba kdyz mas vic tejku na sobe...
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4565
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod Stan » 07 kvě 2013 00:00

Znova jsem zpřístupnil videa tak kdo má zájem se na ně mrknout má možnost. nechám je tam do rána.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1825
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod Fillippos » 07 kvě 2013 03:51

No já jsem zjistil, že si velmi pečlivě vybírám, který z nástrojů živé kapely edituju jako první. Někdy kapelu vede basák, někdy bubeník, někdy kytarista - a podle toho to potom kolikrát vypadá. ...zvlášť, když to nejsou profesionálové.. Stává se totiž, že např. vyrovnám perfektně bicí, vše supr "in line" :D - a basák s kytaristou v tu chvíli zní úplně mimo, bez šťávy - prostě to znělo líp předtím s chybama. Chce to promyslet dřív než člověk ztratí hodiny, né-li dny editováním.
Uživatelský avatar
Fillippos
 
Příspěvky: 708
Registrován: 21. 9. 2010

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod delay » 07 kvě 2013 06:50

Jasný, náš bubeník je docela "in time", ale v 90% je vlastně někde mezi 64 a 128-minou napřed, zkusmo jsem to zkoušel rovnat, ale vnikaj tam díry, který slyším, takže jsem se rozhodl, že to nechám jak to je, basa je zas blíž mřížce, ale jsou tam větší výkyvy, myslím, že každej trochu jinak vnímá metronom, asi by bývalo lepší, kdyby hrát s metrem jen bubeníka a basák bez. Nicméně jsem to vzal opačně a zkouším rovnat basu do kopáku a funguje to ku prospěchu...
Naposledy upravil delay dne 07 kvě 2013 08:22, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5864
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod pavlii » 07 kvě 2013 07:17

Amorph píše:pavlii: kdyz strihas foldertrack, tak nemusis nic oznacovat - to oznacovani byva peknej opruz, treba kdyz mas vic tejku na sobe...


Jo, to jo. Ale s tím označováním - stejně vždycky hraje ten záběr, co je nejvíc "v popředí", takže to máš jedno.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2972
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod boolocks » 07 kvě 2013 11:34

klucí hledáte v tom vědu, srovnat se dá prakticky skoro cokoliv - důležitý je u náběrů hlídat, jak daleko je bubeník od metru, já dneska mám zkušenost, že už při nahrávání vim, co půjde srovnat a co ne. Cubase 6 má už audio kvantizaci, předtim jsem to dělal prostě ručně. A mimochodem, rovná se od sona přes hostivař až po 3bees stejně často, jako se k akustický kytaře přidává mikrofon.....
boolocks
 
Příspěvky: 161
Registrován: 2. 2. 2009

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod boolocks » 07 kvě 2013 11:36

samo u rock/pop muziky
boolocks
 
Příspěvky: 161
Registrován: 2. 2. 2009

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod pavlii » 07 kvě 2013 11:49

Ale kdež - copak v tom hledáme vědu? :-D nic proti audio kvantizaci, ale přece nemůžeme nechat vymřít úplně všechny zvukařské dovednosti, no ne? 8)

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2972
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod delay » 07 kvě 2013 11:49

Některý místa nechávám, ale je fakt, že když si s tím člověk dá práci je to hodně ku prospěchu celku.

Nakonec jsem vobšlehnul jeden dobrej postup (render kick in + snare top, z něj udělat hitpointy a následně rosekat na events, pak dát snap na eventy a střihat folder, q a cross, finito) ale hrozně by mi pomohlo, kdyby šly nějak udělat automatický střihy pro všechny stopy podle eventů z vybraný stopy (na tohle jsem fakt nepřišel - možná to 5-ka neumí), takhle to je k uklikání + pak ty cossy. Nejhorší je, že jelikož má basa dvě stopy, tak mě to čeká v rámci skladby 2x :)
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5864
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na

Příspěvekod Stan » 07 kvě 2013 12:37

Já nevím jestli jsem tě dobře pochopil, ale střih přes všechny audiostopy je normální. Shift+ click na vybrané stopy a pak Cut by Pleayhead. Ale fakt nevím jestli máš na mysli tohle. Mám tady nainstalovanou C5,6,7 ale dělám v C6 když už dělám v Cubase tak nevím jak je to v C5 ale mrknu nato, jen upřesni co přesně potřebuješ.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1825
Registrován: 27. 4. 2013

PředchozíDalší

Zpět na Zvuk


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Amorph, Bery4B, Bing [Bot], Google [Bot], nixx

reklama
Facebook  Twitter  Google+