Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Viackanálový zvuk- kódovanie

Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Cundo » 22 dub 2017 11:32

Zdravím vás chlapci, prepáčte, že tak zhurta,ani som veľmi nepátral inde...Horí mi za pätami :).
Pre potreby divadla som urobil scénickú hudbu. Nejaké efektové a ruchové zvuky by mali ísť z bočných a zadných repro. Požiadavka bola 6.0. Potiaľto je všetko v poriadku, v Cubase som si vytvoril projekt 6.0, nasmeroval zvuky a vyexportoval ako 6x mono wav. Oni to chcú púšťať z notebooku s externou kartou s ôsmimi výstupmi. Moja prosba o radu znie: V čom to prehrávať (bude to cca 20 scén), a ako to zakódovať pre napr. VLC player ? Treba vytvoriť AC3 formát ? Podporuje vobec AC3 kodovanie zvuk 6.0 ? Ako to všetko urobiť bez citeľnej straty kvality zvuku ?
Vďaka za pripadné odpovede.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
 
Příspěvky: 621
Registrován: 15. 12. 2007
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Pytkin » 22 dub 2017 11:41

miesto AC3 by som radsej robil multikanalovy wave .. myslim ze Foobar 2000 ho vie prehravat ..

tu to popisuju http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-98547.html
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Cundo » 22 dub 2017 11:43

Vdaka Pytkin, dufal som,ze odpovies.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
 
Příspěvky: 621
Registrován: 15. 12. 2007
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Cundo » 22 dub 2017 11:52

Neviem rychlo pochopit, ci foobar ma nejake vlastne kodovanie pre tie wav subory. Multikanalovy wav subor je tych mojich 6 mono kanalov, ci zakodovany jeden subor ?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
 
Příspěvky: 621
Registrován: 15. 12. 2007
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Liquid Sound » 22 dub 2017 12:43

multikanálový wav je jeden wav soubor
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct
Liquid Sound
Profesionál
 
Příspěvky: 1072
Registrován: 17. 6. 2002

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Cundo » 22 dub 2017 13:10

To asi Cubase nevie urobit .. Nevidim tam taku moznost pri exporte.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
 
Příspěvky: 621
Registrován: 15. 12. 2007
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Cundo » 22 dub 2017 13:53

Tak teraz citam na fore cubase, ze ked zadam pri 6.0 kanalovom projekte stereo mixdown, tak ho vyexportuje ako multikanal wav, aj ked sa tvari ako stereo...

Aj som to skusil, ale vyexportovalo to len obycajne stereo, ziadny multikanal...Kde robim doprcic chybu ???
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
 
Příspěvky: 621
Registrován: 15. 12. 2007
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Pytkin » 22 dub 2017 14:22

Nemozes dat stereo mixdown .. to bude len stereo ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Cundo » 22 dub 2017 14:31

V manuali pisu.....

When you have set up a surround mix, you can choose to export it using the Export Audio Mixdown function.
You have the following export options when working with a surround configuration:
•Export to “split” format, resulting in one mono audio file for each surround channel.
•Export to interleaved format, resulting in a single multi-channel audio file (e. g. a 5.1 file, containing all six surround channels).
Surround Sound (Cubase Pro only)
Exporting a surround mix
575
•On Windows systems, you can also export a 5.1 surround mix to a file in Windows Media Audio Pro format.
This is an encoding format tailored for 5.1 surround.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
 
Příspěvky: 621
Registrován: 15. 12. 2007
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Cundo » 22 dub 2017 14:36

Som debil...stacilo odfajnut stereo (myslel som, ze ked ho budem mat zafajknute, bude to prikaz na zviazanie)... Ono tam nesmie byt odfajknute nic, ako na trumpete, nestlacene tri piesty su tiez volba !!! Vdaka !
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
 
Příspěvky: 621
Registrován: 15. 12. 2007
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Viackanálový zvuk- kódovanie

Příspěvekod Pytkin » 22 dub 2017 15:29

Ano to stereo znamena , ze ma robit mixdown do sterea :)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava


Zpět na Zvuk


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+