Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvekod peregrinPT » 24 úno 2016 13:34

Ahoj! Je tu prosím nějaký znalec technických zákoutí zvukových karet?
Mám problém s Focusrite Saffire Pro 40. Občas totálně random něco přepne a ve všech stopách se objeví bordel a zrnění. Stalo se mi to na PC i na noťasu. Nastavení bufferu podle mě roli nehraje, i když jeho přepnutím na cokoliv se bordel ze stop opět ztratí. Objevuje se to po delší době nahrávání a zákonitost ani pravidelnost jsem nezaznamenal. Problém není slyšet v direct monitoringu, ale pouze pokud monitor jede skrz DAW. Ne, že bych byl profík, ale profesionalitě to moc nepřidává, pokud na kartu není 100% spoleh. Snad jsem to nějak srozumitelně popsal.
Chyba je k slyšení tady: (Je to fakt chabě zahranej Chameleon, tak kvalitu výkonu nesuďte ;)



Díky moc za jakékoliv nápady či připomínky. PT
peregrinPT
 
Příspěvky: 1
Registrován: 24. 2. 2016

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvekod xdudy » 24 úno 2016 23:53

Příčin může být několik:
To vypadá na problém s bufrem - nastav větší hodnotu, na kartě se daj v setings nastavit dva druhy buferu:
Firewire drive latency - jsou tam 4 hodnoty vyzkoušet s kterou to pojede,
a pak ASIO bufer -z kus nastavit větší hodnotu.
Pak zkontroluj nastavení asio ovladače v DAW.
Pak zkoukni system na schopnost pracovat s audiem
ten checker co je tady:
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml - spust samostatně, a pokud je vše v zalenym tak řadič FW a system je OK.
pak to může dělat nějakej plugin.
xdudy
 
Příspěvky: 262
Registrován: 13. 1. 2003

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvekod xdudy » 24 úno 2016 23:56

karta za to s největší pravděpodobností nemůže - problém je v nastavení popř v systému, nejčastěji nekompatibilní FW řadič
xdudy
 
Příspěvky: 262
Registrován: 13. 1. 2003

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvekod mistergo » 26 úno 2016 01:14

Podobný zvuk občas mám na TC Konnekt při přehrávání youtube nebo vlc playeru, když skočím ve skladbě v čase. Jak zmínil xdudy, pokud direct monitoring je ok, bude to někde v toku dat mezi zvukovkou a daným softwarem a tam může být příčina v tisíci a jedné věci, od těch zřejmých až po totálně nelogické nepravděpodobnosti. Je to občas dost alchymie, vyladit nahrávací gear. :-)
Uživatelský avatar
mistergo
 
Příspěvky: 155
Registrován: 8. 10. 2012

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvekod rastis » 26 úno 2016 12:52

ja som mal podobne nahodne problemy s Delta 66 a Delta 44 na spolocnom M-audio odrivery. s bufferami to nesuviselo. vzdy po nahrati trebalo skontrolovat vsetky stopy, mohlo sa to objavit len v jednej z nich na hociktorej karte. dialo sa to len v jednom konkretnom pocitaci, inak som ich pouzival vo viacerych kompoch a na ziadnom inom nikdy problem nebol. zahadne spravanie na tom jednom PC sa nikdy nepodarilo vyriesit.
rastis
 
Příspěvky: 2863
Registrován: 27. 2. 2005
Bydliště: Petržka

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvekod TOM-Thak » 26 úno 2016 16:14

Me tohle dela motu jak na pc tak i mac, zapojeni fw. Ale nedela to pri nataceni ani renderech, jen pri playbacku a to treba 1x za dva tri dny.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3848
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha


Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+