Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod info@lukasf.cz » 11 led 2017 14:24

Ahoj vespolek,

díky moc za reakce veškeré tipy vyzkouším. Moc díky Vážím si zpětné vazby.
info@lukasf.cz
 
Příspěvky: 12
Registrován: 10. 1. 2017

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod markuc » 11 led 2017 16:00

Věnoval jsem tomu jednu větu, jinak je snad můj příspěvek k tématu. Pokud je to tak strašně OT, smaž to, moderátore.
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 561
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod Amorph » 11 led 2017 16:04

markuc: je to uz nekolikate tema, kde jsem si vsimnul, ze na to narazis a ano, je to OT, takze mi prijde lepsi to resit v separatnim tematu a nepsat to do jinych. Diky.
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4559
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod markuc » 11 led 2017 16:07

Jo jo, narážím, ale neřeším. Jsou tu témata, kde jsou celý stránky OT a tohle je problém ? Tak to fakt promaž, budu raději ..
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 561
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod Amorph » 11 led 2017 16:13

no ono to tu hlavne uz jednou bylo, takze jestli te to porad trapi, tak pokracuj zde smetiste/nazvoslovi-t21338.html?p=353967#p353967
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4559
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod info@lukasf.cz » 11 led 2017 21:44

Zdravím vás, vespolek,

tak jsem se vrátil z druhého testu, kde jsem zkusil zvukovou kartu připojit na běžný stolní počítač a u obou zařízení jsem udělal pomocí LatencyMon analýzu... přikládám printscreen obou analýz a opět zaznamenané "nechtěné" zvuky.

Zásadní je, že na stolním počítači se bzučení neobjevilo, k mému zklamání se bohužel dvakrát objevilo jakési "prasknutí" / "lupnutí". Na laptopu vše při starém, avšak v menší intenzitě bzučení. Zde se chystám se zařízením pracovat, LatencyMon mi zde hlásí problém a také se chystám odstranit veškeré nepotřebné aplikace a případně i přejít zpět na Win 7 a zkusit i pracovat s nastavením procesoru.

Bohužel zatím mi výstupy z LatencyMon moc neřekli neměl jsem čas se do problematiky ponořit a zjistit více... možná vám náhled řekne více. Nic méně bude tedy zřejmě problém v zařízení laptop / stolní počítač... zde se budu snažit problém odstranit.

Desktop výstup:
LatencyMon: http://ex-create.cz/m/desktop.jpg
Chybový zvuk 1 ("lupnutí") - http://ex-create.cz/m/desktop-0.wav
Chybový zvuk 2 ("lupnutí") - http://ex-create.cz/m/desktop-1.wav


Laptop výstup:
Zde je po vypnutí wifi a téměř všeho co šlo situace podstatně lepší bzučení se objevuje v menší intenzitě.
LatencyMon: http://ex-create.cz/m/laptop.jpg
Chybový zvuk 1 ("zadrnčení") - http://ex-create.cz/m/laptop-0.wav
Chybový zvuk 2 ("zadrnčení") - http://ex-create.cz/m/laptop-1.wav

Na závěr opět děkuji všem co mi věnují čas.
Lukáš
info@lukasf.cz
 
Příspěvky: 12
Registrován: 10. 1. 2017

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod markuc » 11 led 2017 22:27

To by fakt mohlo být nastavením bufferu, jakou tam máš hodnotu ?
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 561
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod tony9 » 11 led 2017 23:09

Buffer zkoušel na 1024 a pořád to dělalo. Píše to v prvním příspěvku
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 4. 9. 2003
Bydliště: Blatnice pod Sv. Antonínkem

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod info@lukasf.cz » 11 led 2017 23:23

Ano přesně tak, zkoušel jsem všechny hodnoty... nechávám 1024 nebo 512.
info@lukasf.cz
 
Příspěvky: 12
Registrován: 10. 1. 2017

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod tony9 » 11 led 2017 23:37

Jestli máš možnost zkusit nějakou jinou zvukovku, tak zkus ještě ji.
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 4. 9. 2003
Bydliště: Blatnice pod Sv. Antonínkem

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod Amorph » 11 led 2017 23:46

No tak myslim, ze zaridit se podle vypisu z LatencyMon by mohlo pomoct, vsechno se to tam pise. V prvni rade vypnout usporny rezim a v biosu speedstep cpu a podobny usporny veci. V druhe rade se podivat na ten akcelerometr a zkusit ho treba v biosu vypnout.
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4559
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod xdudy » 12 led 2017 00:57

jo, jo a mrkni jestli v noťasu máš poslední bios, kdyžtak stáhnout a nahrat aktuální.
xdudy
 
Příspěvky: 260
Registrován: 13. 1. 2003

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod xdudy » 12 led 2017 01:29

a jěště by bych odintaloval nepoužívaná usb zařízení - viz:
http://programujte.com/clanek/2010111400-jak-ve-windows-odstranit-ovladace-odpojenych-zarizeni/
xdudy
 
Příspěvky: 260
Registrován: 13. 1. 2003

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod Venti » 12 led 2017 02:12

To ti robia tie Hard Pagefaults, ktore mas v zozname. Nesmu Ti nikdy vybehnut do cerveneho, inac to sposobuje tieto lupance. Zorad si ten vypis podla poctu Hard Pagefaults a ten co bude potom prvy toto robi.... editujem 3ti krat :).... na notebooku to mas zoradene myslim a graf ti pise 43 hard pagefaults a potom v procesoch je chrome so 48, tu je problem.

Vypni chrome a avast a odpoj sa od internetu. Idealne je aj disablovat/zakazat sietove karty ci ethernet alebo wifi

Mne novy desktop tiez vyhadzoval tieto pagefaults a bol to v scheduleri nejaky bazmeg co stale posielal nejake requesty.
Uživatelský avatar
Venti
 
Příspěvky: 796
Registrován: 20. 4. 2003
Bydliště: Bratislava

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvekod info@lukasf.cz » 12 led 2017 11:38

Ahoj vespolek,

díky Všem za zpětnou vazbu, díky Venti dnes přecházím na Win 7 a budu to zkoušet s úplně "čistým" zařízením. Odpojím i tu síťovou kartu a vypnu antivir a necháme se překvapit.

Děkuji
info@lukasf.cz
 
Příspěvky: 12
Registrován: 10. 1. 2017

PředchozíDalší

Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Amorph, Bing [Bot], bluerecording, Google Feedfetcher, Jirka Štolfa, MSNbot Media, ReaktoplazmAR

reklama
Facebook  Twitter  Google+