Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod propulsion » 04 led 2016 22:54

Zdar chaloši,

po létech se hlásím, děcka mi vyrostly a tak začínám zase dělat nějakou hudbu. A samozřejmě potřebuju hned poradit.

Odešel mi Motu 828 MKII FireWire - koupil jsem ho u Thomanna (v 2007) , tam mi řekli, že ať se pro servise obrátím na MOTU USA a tam mi řekli, že MKII už neservisují bo už nevyrábí díly. :|

Moje první otázka zní... neznáte nějakého hardware hackera v okolí, který by se na to dokázal podívat a případně to opravil - je li to opravitelné? (mám případně video demonstrující co to dělá špatně)
Pokud neznáte pak:
Moje druhá otázka zní... jakou alternativu byste za to volili - ideálně tak do 600euro (klidně i míň :twisted: ale ať to hraje) ? Ano, ideálně Motu 828 MK3 (ale to už je za 850euro), nebo snad Motu MK3 Traveler (600euro - jen se bojím že tam bude nějaký háček oproti 828), nebo koupit MK2 z druhé ruky (třeba zde http://www.midi.cz/inzerat/158768/motu-828-mk-2-usb/ ). Ale ptám se i na jiné alternativy se stropem těch 600 euro řekněme. A, je zásadní rozdíl mezi FireWire a USB nebo to je celkem buřt?

Použití:
Na stávajícím Motu používám všech 8 analog line in, plus pár ADAT in, s Spdif in/out (externí efekt jako aux), 2-4 analog out (externí efekty jako aux), mikrofonní inputy zřídka, a samozřejmě midi in/out.
Ještě doplním že používám Mac Mini, Logic 9, a nejnovější OS X.

Za každou radu budu vděčnej. Díky,

Mirek ProPulsion
Uživatelský avatar
propulsion
 
Příspěvky: 20
Registrován: 12. 6. 2002
Bydliště: Brno

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod Pytkin » 05 led 2016 00:14

Mirku ty vole ty si kral najvacsi .. registrovany 12.6.2002 a 15 prispevkov :)

Mam manika , co mi zatial opravil vsetko .. Ale kedze nepises co tomu tvojmu je , tak tazko povedat :)

Druhu kartu by som kludne kupil z druhej ruky .. Ja som tu z fora kupil RME Fireface 400 za 300 eur a spokojnost ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod Hammond » 05 led 2016 01:19

Ja odpoviem len na druhu otazku. Ak nemas problem s FW, tak z vlastnej skusenosti vrelo odporucam Focusrite Saffire 56.
Uživatelský avatar
Hammond
 
Příspěvky: 1119
Registrován: 5. 10. 2010
Bydliště: Bratislava

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod msmucr » 05 led 2016 01:47

To je trochu trochu komplikovanější rozhodování. Pokud to nepůjde opravit a budeš-li pořizovat něco místo toho, tak by ses měl asi rozmyslet, jestli budeš řešit variantu i do budoucna a nebo jenom náhradu stávajícího rozhraní.

V prvním případě, jestli používáš Macy, tak bych volil asi něco s Thunderboltem. Tzn. minimálně 828x. Jejich nová AVB řada (1248, 16a) bude sice zvukově lepší, protože má kompletně jiné osazené převodníky a zároveň má skvělé možnosti rozšiřování, ale to už je hodně daleko od těch nadhozených 600EUR.
Pokud už má tvůj stávající Mac Mini Thunderbolt rozhraní, tak by možná mohl být zajímavý i Focusrite Clarett 8Pre. Na ten všichni pějí víceméně samou chválu (zvuk, latence a vytížení díky TB rozhraní na úrovni interních PCIe karet). Píšu možná, protože jsem ho osobně neslyšel, ale kdybych pracoval na Macu, tak bych o něm rozhodně uvažoval.
Pokud by tohle bylo moc, tak něco s USB.. Tak mi pořád přijde velmi dobrý (cena/zvuk/výkon) např. Steinberg UR824.

V druhém případě souhlasím s Pytkinem a pořešil bych něco z druhé ruky. Ideálně asi RME FF800 nebo nějakou FW MOTU, nebo pokud by to mělo být levnější, tak i třeba Focusrite Saffire Pro 40. Všechno zmíněné je Firewire a staršího data a to je i důvod, proč se toho lidi zbavují za relativně malé peníze. Teoreticky by to mohlo i nějakou další chvíli vydržet, pokud bys k případnému novému Macu, který už nebude mít Firewire dokoupil jejich řadič (adaptér) na Thunderbolt. Pak to bude asi nejvíc závislé na dostupnosti ovladačů na zvukovku pro nové verze MacOS X. V tomhle ohledu je jak RME i MOTU docela solidní. Focusrite FW zvukovky taky běží na El Capitan přes TB adaptér bez problémů.

Jinak jsou i nové, levnější USB zvukovky - např. Tascamy, Focusrite Scarlett atd., u nich bude znatelně horší minimální dosažitelná latence oproti tomu, co teď máš s MOTU na Firewire. Alespoň, co jsem měl možnost zjistit. Nevím, jestli to nějak řešíš (kytarové simulátory, hraní na virt. instrumenty atp), třeba to pro tebe nebude tak podstatné.

Michal
msmucr
 
Příspěvky: 255
Registrován: 3. 7. 2014

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod Pytkin » 05 led 2016 02:06

Ja pouzivam ten adapter TB na FW .. vsetko chodi jak vino .. Akurat pred tym som mal starsi IMAC s FW800 a to mi tu RME FF400 aj napajalo .. Teraz mam novsi Imac bez FW , takze pouzivam ten spominany adapter .. A cez ten to uz nevie napajat .. Asi nedava dostatocny prud .. A musim mat adapter na tej zvukovke .. ale inak to chodi jak vino ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod propulsion » 05 led 2016 13:33

čaute, díky díky všem... mám ten Mac asi rok starý, takže už to má jen TB a používám taky ten adapter TB na FW a je to cajk.
FR Clarett 8Pre je za 1000euro, to je pecka... i když v nejhorším tam někde zase skončím :) ale to už bych šel asi znovu do toho Motu 828 MK3

Pytkin, tady je video co to dělá:
https://www.dropbox.com/s/qjsieqcfmvs0m ... 0.mov?dl=0
Můžteš mu to video prosím ukázat a poslal bych mu tu device poštou třeba, nebo dovezl. Dost mě to trápí, a potřeboval bych vědět jestli mám nakupovat, nebo jestli to někdo dokáže opravit. Zatím tvůj člověk je asi jediný kdo by snad byl ochoten se na to podívat.
Uživatelský avatar
propulsion
 
Příspěvky: 20
Registrován: 12. 6. 2002
Bydliště: Brno

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod Pytkin » 05 led 2016 13:38

Uha .. toto je tazsia zavada .. toto neviem ci by vedel spravit .. neni to nejaky problem so zemou ? robi to aj ked je to odpojene od imacu ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod propulsion » 05 led 2016 13:45

Dela to porad...bez ohledu na to jestli to je pripojene nebo odpojene pres FW. Dokonce ani vystupni hlasitost toho brumu nejde korigovat pres volume - proste to brumi i kdyz to zeslabim.
Uživatelský avatar
propulsion
 
Příspěvky: 20
Registrován: 12. 6. 2002
Bydliště: Brno

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod Amorph » 05 led 2016 13:54

Tady je LS56 za 600E
http://www.thomann.de/cz/focusrite_liqu ... ire_56.htm
Ale koukam, ze vyprodany. Jinde je ted asi o 100E drazi.

Ale vlastne by ti mozna stacil Pro 40 a je o dost levnejsi
http://www.thomann.de/cz/focusrite_saffire_pro_40.htm
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4565
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod Pytkin » 05 led 2016 13:56

propulsion : jasne .. to je tazka zavada .. hlavne pri integracii sucasnych zvukoviek .. idem mu zavolat ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod Pytkin » 05 led 2016 14:16

Takze vili hovori , ze to mas poslat .. ze to kukne .. ze mozno to pojde opravit ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod markuc » 05 led 2016 17:41

Kouknul jsem na tvoje video, máme to skoro jako přes kopírák .. ta moje 828 dostala na kšeftě nějakej kopanec a od té doby se po zapnutí ozývá přesně to, co u té tvojí, jen s tím rozdílem, že to po chvíli ztichne a karta normálně funguje. Ale po zapnutí je to takovej štos do monitorů, že by to člověku urvalo palici ..
Teď je otázka, co s tím lockem, mě taky nesvítí a ani nevím, jestli má svítit, když používám interní hodiny. Prostě karta až na ten úvod po zapnutí normálně funguje.
Co se týče opravy, zkusil bych v Praze Michala Řípu, pokud nás s tím nepošle do .. jinak tenhle kontakt do Blavy je fajn.
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 568
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod propulsion » 05 led 2016 21:25

@markuc: Jasně, pokud požíváš interní hodiny, má normálně svítit frekvence. Asi nějak takto: https://www.dropbox.com/s/mm6xahxblljot ... 9.JPG?dl=0 :) Hele a tobě to nesvítí ale přesto to funguje? Nebo používáš externí Word clock? Já už domlouvám s Pytkinem adresu na toho típka z SK - zkusím to poslat. Kdyby jsi to dával k tomu Řípovi, dej vědět jak jsi dopadl, já pak dám vědět jak jsem dopadl já. Je šance že jeden z nich to bude umět opravit.

@Pytkin: psal jsem ti na Facebook messenger - o to adresu, nevím jestli to používáš... díky.
Uživatelský avatar
propulsion
 
Příspěvky: 20
Registrován: 12. 6. 2002
Bydliště: Brno

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod markuc » 05 led 2016 21:44

Aha, už jsem pochopil .. tak sample rate mi svítí normalne, jen ten strašnej zvuk je identickej .. ja jsem to Ripovi jeste nedal, protoze si nejak myslim, ze to nebude umet .. ale zeptam se ho. On jinak spravi vsechno, dela to leta .. zkusim se s nim domluvit, jestli by se na to kouknul, mam tu jeste dalsi dve MOTU a kazda ma aspon treba jeden odpalenej vstup, takže mu to tam muzu vozit po castech. Dam vedet :)
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 568
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

Re: MOTU 828 MKII servis, a nebo alternativa ke koupi

Příspěvekod propulsion » 19 led 2016 13:06

@markuc, čau, máme zprávu od Pytkinova člověka, že ta má MOTU má špatné trafo. Ty píšeš že jich máš povíc. Nemáš tam nějakou neopravitelnou avšak s dobrým trafem, které bychom mohli koupit/použít ... což? :)
Uživatelský avatar
propulsion
 
Příspěvky: 20
Registrován: 12. 6. 2002
Bydliště: Brno

Další

Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+
cron