Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Převodníky

Převodníky

Příspěvekod kubake » 05 bře 2017 10:17

Čau koupil jsem preamp od SPL Channel one a výstup prohánim přes zvukovou kartu Echo audio Gina 3G (http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... rpen~2005/), kartá má vstupy s předzesilovačema.Prodavající mi řekl že dosáhnu lepších výsledku když signal z preampu pošlu do něčeho co nemá předzesilovače..mám doma ještě digitálni mix tascam tdm 4000 a tam bych už bych uměl obejít předzesilovač a přes digitál jít do zvukove karty echoaudio, jenže nevim co má kvalitnější A/D převodníky, proto bych se chtěl s váma poradit, nemám si koupit spíš převodníky od apogge, koukal jsm na netu a existuje jen nejakej mic/usb ,myslím že by mi to stačilo ale je to moc levný :D tak se mi to nezdá...co byste mi doporučili za převodníky ? díky moc
kubake
 
Příspěvky: 10
Registrován: 5. 3. 2017

Re: Převodníky

Příspěvekod TOM-Thak » 05 bře 2017 10:45

No na SPL je to nic moc zvukovka, nicmene ten SPL je prece sam o sobe preamp, takze urcite to poustej do linky, kde mas vypnuty preamp. Ale docela overkill - SPLko a k tomu lowend zvukovka, cekal bych, ze tohle budes poustet aspon do RME / Apollo / Audient / Apogee / Antelope audio a ne do echa.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3848
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Převodníky

Příspěvekod kubake » 05 bře 2017 11:11

ještě jsem koukal že spl prodává převodník přímo do preampu chanel one, kdybych ho koupil a připoji do adat vstupu na kartě echo, pomužu si? nebo mám rovnou koupit R.M.E
a ten digitalní mix děda tascam tm-d 4000 nevíte jestli bude mít kavalitnější převodníky než echoaudio? asi to spíš budu muset otestovat že? :)
kubake
 
Příspěvky: 10
Registrován: 5. 3. 2017

Re: Převodníky

Příspěvekod jammix » 05 bře 2017 21:57

z mojho pohladu je toto SPL lampopreampove riešenie lepšie ako kupovať kartu koli lepšim preampom a prevodnikom , lampovy preamp prida farbu makosť ktora ostava +/- zachovana aj v slabšom linkovom vstupe. ked sa neprida gain tak preamp karty moc zvuk nesprzní.

Mohli by sme si trochu objasniť vplyv prevodnikov na zvuk , ja sa rad necham aj poučiť a opraviť .
Prevodnik prevadza analogový elektrický signal na digitalne informácie . elektrické vlnenie ,prúd s maximalnou amplitudou 1Volt. na prevod do 24bit je ho potrebne zmerať presnosťou 1/8388608 voltu . v pravidelnych intervaloch napr. 192khz =192000 krát za sekundu :wink:
čo sa stane ked sa prevodnik pomýli o jednu dve hodnoty ? prd makový, nič počuť nebudete :D
jammix
 
Příspěvky: 216
Registrován: 2. 7. 2015

Re: Převodníky

Příspěvekod Dnuky » 06 bře 2017 00:01

kubake:
Podla mna lepsi prevodnik je cesta.
Idealne si to porovnaj u niekoho kto ma lepsi prevodnik ako vlastnis a uvidis ci ti momentalne ten rozdiel stoji za to.

jammix:
Na objasnenie:
Mozeme zacat napr. tym ze jednotkou prudu je 1A a nie 1V a pokracovat tym, ze AD prevodniky v nasom pripade meraju a prevadzaju napatie...
Taktiez ako si dosiel k informacii o maximalnej amplitude 1V? napr moj prevodnik ma Maximum input level: +19 dBu(cca 6.9V RMS alebo 19.5 Vp-p) pri linkovych vstupoch...
Dalej - prevodnik sa nepomyli, max tak skresli nejaku hodnotu napr. vplyvom rusenia, nekvalitneho napajania atd. a cuduj sa pocut to je..Niektore firmy maju hlavne to atd..vyriesene podstatne lepsie.
SPL lampopreampove riešenie ktore spominas ze prida makkost ktora ostava skoro ako avivaz ktoru spominali minule v telke...K tejto informacii si dospel na zaklade vlastnej skusenosti s SPL lampovopreampovym riesenim?
Dnuky
 
Příspěvky: 17
Registrován: 26. 12. 2009

Re: Převodníky

Příspěvekod Stan » 06 bře 2017 00:30

2jammix: Zase placas o necem cemu nerozumis, staci si projet internet a trochu se dovzdelat. Ja taky nejsem odbornik na ADC ale alespon vim neco malo na to aby jsem rozpoznal ze tohle neni tvuj salek caje. Co se tyka vlivu prevodníku na signal tak prevodniky mohou mít vliv naprilkad na presnost odezvy transientu at ve vyskach nebo ci nizkych frekvencich dale pak na predenes vysokych frekvenci, zakulaceni a prolinani nizkych frekvenci atd.

AD prevod je komplikovany a probiha tam rada procesu a v zavislosti na konstrukci jsou nektere neutralni a jine maji odlisnou odezvu ci zabarvuji specifickym zpusobem. Proto jsou rozdily i mezi prevodniky nejvysi kvality, nektere jsou vhodne napriklad na pop-rock a jine zase na akusticke nastroje podobne jako je tomu treba u preampu. A stejne jako je tomu u ostatnich jednotek nahravaciho retezce, POUZE jejich kvalita NEMA rozhodujici vliv na kvalitu nahraneho signalu ale u masteringu mohou mit vliv na finalni produkt. Dalo by se pokracovat dal ale az si neco nastudujes a porozumis tak se k tomu muzeme vratit a to nebude zrejme tak brzo.

HINT: zadej do guuglu napriklad "audible AD converters inaccuracy" s tim muzes zacit.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1850
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Převodníky

Příspěvekod kubake » 06 bře 2017 13:15

A teda neexistuje kvalitní převodník kterej by byl jen jednosmernej bez preampu abych neplatil majlant? Nebo mi můžete doporučit neco do 20 tisíc, vcera jsem tu neco četl na fóru skoro celou noc a abych se dostal na hi end, bych musel investovat uz docela palku..dočetl jsem se ze i kdyz to bude levnější apogee, tak se prej uz moc neplatí za kvalitu ale za značku...
Nejlepší by pro me bylo zahodit echo audio za kterou jsem kdysi dal 13 000 a koupil neco co uz bude komunikovat s PC.potom mam dotaz kdybych sehnal převodník s výstupem adat (treba primo ten k tomu SPL)a ten hnal do karty echo audio gina3g(muze to degradovat kvalitu? Ja mam za to ze ne :-) ale nejsem si jistej...a jeste mam brouka v hlavě jak je to teda s exportem v dawu..proces uz přece nejede prej zvukovou kartu ze ne? Ale to uz asi patři jinam :-)
kubake
 
Příspěvky: 10
Registrován: 5. 3. 2017

Re: Převodníky

Příspěvekod Stan » 06 bře 2017 13:56

Jak to ze vystup z DAW nejde pres zvukovku? Jak by se asi dostal do monitoru? Kam mas zapojeny monitory, teda pokud nepouzivas PC bednicky pichnuty do 3.5mm jacku v pocitaci? AD prevod do compu a nasledne DA prevod do monitoru.

Pokud nejsi spokojeny se zvukem a myslis si ze to je prevodniky tak se spis podivej po novejsi zvukovce ve ktere budou zakonite pouzite novejsi ADDA technologie nez pred X lety. Jestli poznas rozdil zalezi ale na mnoha ostatnich faktorech ktere byly probirany zde na foru jiz mnohokrat. Nahravaci retezec by mel byt vyvazeny a umerny nasemu rozpoctu.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1850
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Převodníky

Příspěvekod pavlii » 06 bře 2017 14:21

Stane - on se ptal na Export, ten přes převodníky nejde.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2982
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Převodníky

Příspěvekod Stan » 06 bře 2017 14:38

oh, tak to sorry ;( blbe ctu
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1850
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Převodníky

Příspěvekod jammix » 06 bře 2017 16:45

pokial to tu dnuky čita tak by mohl dať link na ten jeho pevodnik on to 1Volt ( + nejake drobne pre profi) je štandard vedenia linkoveho signalu . rad sa pozrem na tu jeho rusku mašinu .

no ja nechcem zpochybnovať stupajucu kvalitu sučiastok zaroven s vyššou cenou zariadení. Ale taký prevodnik by som naozaj kladol až na posledne miesto "potravinoveho" retazca zhoršujuceho kvalitu zvuku. Daleko za zdroj zvuku , mikrofon, kabel, preamp, linkovy vstup ,. a tu sa chcem pozastaviť linkovy vstup je sučasťou ADDA a ten má svoju kvalitu ktorá može ovplyvnovať zvuk . samotny prevodnik senzor na volty nema moc možnosti hovoriť že 0,52128541 voltu je niečo ine ,. má možnosť byť presny v ramci svojej tolerancie . Sam by som kludne dôveroval aj takemu prevodniku aky sa nachadza v mobiloch Mp3 playeroch... ale nebral by som ten ich linkovy vstupny operačny zosilnovač. preto to kladiem senzor ADDA na posledne miesto przniča zvuku .
Masteringove konvertery možu mať možno nejake presety kedy zneju ako TApe recorder .. ale priamo ich prevodnik nerobi nič ine než meria volty ake su inak to nejde . skor si myslim že ich kvalita spočiva v tej analogovej časti ktora zafarbi zvuk možno aj vstupnym trafkom a ten tiež stoji prachy :wink:

@kubake : je to tak ako hovoriš ak chceš externy ADDA tak ADAT je cesta prepojenia s tvojou kartou , zatial sa ale kludne hraj s tou čo maš zachvilu tá karta bude vyhladavany vintage zvučik :wink:
jammix
 
Příspěvky: 216
Registrován: 2. 7. 2015

Re: Převodníky

Příspěvekod Dnuky » 06 bře 2017 22:25

to kubbake:
kolko kanalov ti treba? Co primarne nahravas? Ake rozhrania mas na pocitaci?


to jammix:
Senzor na volty si zabil....
Ja mam momentalne prebudeny senzor na detekciu imbecility.
Si uplne mimo...ale mozno si len technicku literaturu pleties s dobrodruznou. Vlastne kazda veta co si napisal je blud.

Standard je napr. +4dBu (3.472V p-p) alebo -10dbV(0.894V p-p), pri analogu...pri digitale je strop 0dBFS a to si vies nakalibrovat rozne, napr pre vacsinu Europy je doporucenie 0dbFS pri +18dbu(6.15V RMS) Ten neidentifikovatelny 1V co tu spominas mas namysli pravdepodbne, ze 0dBV odpoveda 1V RMS (nie je volt ako volt ked uz tu tak hadzes z brucha hodnoty tak sa patri napisat ci myslis RMS, p-p, alebo ci dokonca nemas namysli jednosmerne napatie) Fakt netusim ako si dosiel k tomu ze prevodnik zvlada signal maximalne 0dBV. Si pozri nieco o headroom a prebuditelnosti...moja ruska masina je RME UCX, kazdy profi aj poloprofi prevodnik ma dostatocny headroom.
Linkovy vstup je pripojeny na vstup AD nie na ADDA.
Aky to je linkovy vstupny operacny zosilnovac? Nejake nove technicke pojmy? Asi myslis operacny zosilnovac na linkovom vstupe. Tak uz zaciatok tvojej hlbokej uvahy je uplne mimo kedze Mp3 player nema vacsinou linkovy vstup a primarne robi prevod DA do sluchatiek a nie AD z mikrofonu, linky atd....Takze nepotrebuje ziaden operacny zosilnovac na vstupe kedze vstupom povacisinou nedisponuje...
Nic to, ospravedlnujem sa za zasieranie vlakna, admin nech to premaze v klidku.
Dnuky
 
Příspěvky: 17
Registrován: 26. 12. 2009

Re: Převodníky

Příspěvekod jammix » 07 bře 2017 17:45

no vidiš však maš dobru kartu , čo si nespokojny , keby si sa nepredviedol ako haterske hovno tak by si tu mohol byť aj za odborníka.
jammix
 
Příspěvky: 216
Registrován: 2. 7. 2015

Re: Převodníky

Příspěvekod Amorph » 07 bře 2017 18:09

jammix: bylo by fajn, kdybys prestal psat bludy. Ale pokud budes ostatnim nadavat, tak te navrhnu na ban.
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4574
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: Převodníky

Příspěvekod kubake » 25 bře 2017 11:33

mám ještě k dizpozici starou kartu emu-1818M četl jsem že převodníky jsou kvalitní,myslíte že než naspořím na na RME že bude lepší než echo audio gina 3g, měl někdo možnost porovnat kvalitu?asi to zkusim :)už jenom proto že tam je vstup i bez preampu
kubake
 
Příspěvky: 10
Registrován: 5. 3. 2017

Další

Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Alexa [Bot], Bing [Bot], jusuf, Seznam.cz

reklama
Facebook  Twitter  Google+