Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod kexik » 28 dub 2007 10:48

pokial nie si acpi mode ale v normalnom pc, tak by mal nacitat irq z biosu. takze v biose nenechaj pnp mod ale irq a naser tam irq manualne. pocitac v acpi mode nastavenia biosu ignoruje. inak mat laptop v normal mode je na maslu, to musi byt vydrz na baterky 5 minut... akesi riesenie je nainstalovat v multiboote druhy windows s acpi hal na mobilne pouzitie
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod MartinT » 29 dub 2007 13:09

Kexik: jako je ta na svinu, ale jsem rad ze mi vsechno jede a muzu tvorit :) jedine co mi vadi je ze musim ntb vypinat rucne. Jinak na baterku vydrzi vic jak pet minut :D ...
Uživatelský avatar
MartinT
 
Příspěvky: 129
Registrován: 21. 11. 2006

Příspěvekod tical » 11 bře 2009 17:15

Zdravím vás, mam jeden problem s touhle jinak skvelou kartou, kterou uz pouzivam naky patek, ale po prve s desktop pc. A problem je takovy, ze mi v pocitaci pri prehravani audia preskakuje zvuk ( priblizne asi kdyz vam selze antishock u discmana ), a obcas se i dokonce zastavi uplne, ale neni to problem s rosvecovanim digital in, ktery uz se tady probiral. Zastavi se a nebo jako by spis prerusi taky zhruba na dve sekundy. Uz sem zkousel jak nove i stare ovladace pro mou edirolku, tak i dve PCI karty s chipem od texas instrument, kterou mam i na zakladni desce a dela totez, tak i s chipem od nec -u, jeste pro informaci mam zakladni desku od gigabyte ga-ma78gm-s2h. Zkousel sem i veci jako vypnuti audio karty na zakladni desce v biosu, tak i ruzne zakazovani HW s audiem souvisejci ve spravci zarizeni... prosim mate nekdo s timto zkusenost? Uz sem opravdu bezradny a nevim co mam vlastne delat, ale jeste me napada proste dal zkouset PCI FW KARTY a timto vas prosim, vite o nake fw pci karte ktera nema s timto problemy?, nebo proste jiny zpusob? Predem dekuji a pokud uz se tohle tady nekde probiralo, prosim omluvte me, tohle forum je fakt giga vellke :) diky
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

Příspěvekod tical » 13 bře 2009 16:08

Tak vydim, ze asi nikdo nema tuhle zkusenost. No nevadi :), prisel sem na ni a je to dost zvlastni. Dela to prah obycejna klavesnice pripojena na PS2 port. Zda se to byt smesne, ale je to tak po nekonecnych testech a po ruznem pohravani si z HW to byla takova prkotina. Dela to kiksy kdyz pisu a kdyz delam cokoli jineho vse je v poradku. Takze to jen tak pro zajmavost kdyby nekdo nahodou narazil na neco podobneho a nevedel si s tim rady.
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod killimanjaro » 11 led 2011 18:53

Z tejto karty sa uz idem zblaznit. Najprv fungovala bez problemov. Po zhruba roku zacalo "padat" firewire spojanie, cervena kontrolka zhasne. Avsak stava sa to len na notebookoch, ne klasickom stolnom pc sa to nestava. Uz som skusil iny FW radic, vypnut Wi-Fi, integrovanu zvukovku, zmenit ACPI na standartne PC a nic nepomaha. Niekedy hra niekolko hodin uplne bez problemu a potom sa prerusi FW spojenie. Inokedy to padne takmer okamzite po zapnuti.
Karta sa pouziva aj na nahravanie a je dost neprijemne ak sa prave koli tejto zahadnej chybe nepodari nahrat dobru pasaz.

Samozrejme, poslal som ju aj na reklamaciu. Karta je vraj v poriadku, slu im to tam cely den bez problemu. Neviem aky zazracny notebook maju ale ja som to skusal uz na piatich masinach. Nemate niekto dobru radu co by mohlo sposobovat to prerusenie firewire spojenia? Musim zakazdym kartu vypnut a zapnut aby sa dalo pokracovat v praci.
killimanjaro
 
Příspěvky: 6
Registrován: 11. 1. 2011

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod kexik » 11 led 2011 19:00

zly 4pinovy kabel... zrejme na pripojenie stoloveho pc pouzivas iny 6pin kabel. zvukovka je na kvalitu kabla neobycajne citliva. nejake ine zariadenia ti mozno funguju na onom kabli bez zjavnych problemov, ale mozno nevyuzivaju synchronnu komunikaciu.
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod killimanjaro » 11 led 2011 19:49

mam 3 rozne kable. pred tym fungovala dobre na jednom z nich. ano, na stolne pc mam samozrejme 6pin kabel.

ono zalezi aj od notebooku. na mojom HP Paviolion ide najlepsie. Na HP Compaq je to uplna tragedia, Na Asuse nic moc, Dell sa drzi slusne..
Mozem skusit aj dalsi kabel kupit. Kupoval som koli nej uz taky fajovy Belkin ale ak mas nejaky tip tak skusim este aj to.
killimanjaro
 
Příspěvky: 6
Registrován: 11. 1. 2011

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod kexik » 12 led 2011 11:21

belkin je ok, prave... ak mas belkin, bude pes inde zakopany
v napajani tej FA najskor...
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod tical » 03 lis 2013 11:15

Zdravím pánové, prosím o pomoc. Nově sem si nainstaloval W7 64bit a má karta bohužel praská. Podle manualu sem přepnul na background servis a pak mi tam ještě manual radí něco ohledně napájení. Jde o tyto kroky, které sem nedokázal a vůbec nikdo s mých přátel co rozumí kompům splnit.
Ve skratce jsem se měl dostat vve Widlích do advanced power management support, který by měl být v device manageru. A tam nastavit Dont poll power supply status. Nebo nemáte někdo nějaký jiný tip co udělat aby mi přehrávání jakéhokoli audia skrze zvukovku nepraskal? Ono s tímto sem měl vždy problém, ale vždy mi vystačil přehodit na background servis a byl oto v pohodě. CO si vzpomínám, tak i ten druhý krok nebyl problém, když sem měl notas. ALe tedkom.... :(
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod Kelley » 06 lis 2013 08:03

A předtím jsi měl jiný systém a nepraskala ? Předpokládám že FA-66 bude používat hodně podobné drivery (že máš nainstalovanou nejnovější verzi se asi ptát nemusím). Ani na slabším notebooku mi problém nedělala a na stolním PC ve win 7x64 jsem nemusel nic nastavovat a jela hned bez problémů... Co máš za procesor, paměť, nemáš zapnutou wifi ? (!) ta si pro sebe žere opravdu hodně systémových prostředků a ráda zlobí.
Případně zkus identifikovat toho zlořáda, co ti zvukovku brzdí, tímhle:
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
http://centrance.com/downloads/ltu/
Edit: Další co mě napadlo: Zakázat FA-101 v ovládacích panelech (nastavit "nepoužívat toto zařízení" u všech vstupů a výstupů) a nechat ji zapnutou pouze v DAW a na multimédia používat jen onboard zvukovku.
Naposledy upravil Kelley dne 06 lis 2013 11:18, celkově upraveno 1
Kelley
 
Příspěvky: 234
Registrován: 10. 3. 2009
Bydliště: Brno

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod hawkens » 06 lis 2013 10:51

killimanjaro píše:Avsak stava sa to len na notebookoch, ne klasickom stolnom pc sa to nestava.


Skus si na notebooku pozriet profil napajania. Pozri sa, ci aktualne nastaveny profil nevypina vramci setrenia enegrie po case FW port. Viem, ze sa to bezne nastavuje pre USB porty.
Uživatelský avatar
hawkens
 
Příspěvky: 368
Registrován: 26. 2. 2007

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod tical » 06 lis 2013 13:33

Ahoj, tak procesor mám Amd Athlon(tm) 64x2 dual core proccesor 6000+ . Nainstaloval sem ten rpvní program na zjištění běhu latence. No a zjistil sem, že tam je něco špatně, ale tedkom co :(. Když mi to praskne, tak mi ukáže program červenou, a poradí mi at zkouším vypínat a zapínat v device manageru ruzná zařízení. POradil mi at zkouším různé w lanky a nebo usb řadiče a nebo interní zvukovky. No zkoušel sem to a nic enpomohlo. Pořád mi tu naskakuje červená a lupe m ito o sto 6 :(. Vypnout edirolku na vše a používat jen v DAW fakt nechi poslouchat hudbu přes integrovanou zvuklovku za prvé je to absolutní hnus a za druhé do čeho zapojím své sluchátka, které mají 6 jack. Jo vím redukce, ale to byh mohl víte co. Chci poslouchat normálnbě hudbu i při tom když nic z hudbou jako takovou nedělám a jen jí prostě konzumuji. Nepořídil sem si tak drahou zvukovku jen na to abych ji používal v DAW,a le jako pro mě kompletní řešení zvuku. Poslech a vše s tím spojené. Vždy sem měl s praskáním problém, ale jak už sem psal stačilo nastavit podle manuálu ty dvě věci a bylo po problému, ale ted to prostě nejde jelikož ve W7 64bit ten druhý krok nejde splnit. Není to tam prostě. Tak nevím kurnik.

Edit: přišel sem tím na to, že když se kompu nedotknu tak to mám pěkně zelené, ale v případě kdy zapnu jen blbý prohlížeč, tak je to v pytli. Stačí i když rozkliknu nějaké okna
Edit2: Ano před tím sem měl xp a bylo vše v pohodě. W7 sem nainstaloval jen kvůli ipadu abych mohl přetahovat videa do kompu. M8m sto chutí je nainstalovat z5. Jenomže pak zase nevím jak dostat vide s ipadu do kompu. KUrva to je pech.
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod hawkens » 06 lis 2013 13:49

Ak si to kontroloval tym programom DPC Latency Check a vyskakuju ti obcas tie cervene pipiky, znamena to ze naozaj ti nieco "vyraba" lupance. Na notebookoch je to typicky nieco co pracuje s napajanim alebo s WiFi / Bluetooth.

Typicky WiFi robi probnlemy urcite, lebo si obcas "prebehne" vsetky kanaly a obnovy zoznam sieti - co si vyziada prioritu na CPU a tym padom moze odsubut audio driver na vedlajsiu kolaj a nagenerovat lupance, hlavne ak pracujes na nizkych latenciach. Urcite sa vseobecne odporuca vypnut WiFi aj BT. Trebars mne na notebooku HP EliteBook / ProBook pomohlo vypnut utilitky ktore spravuju napajanie a wireless (wifi+bt), v pripade HP to su konkretne "HP Power Assistant" a "HP Connection Manager". (A samozrejme vypnut samotne WiFi a BT) Po vypnuti tych dvoch sraciek mi cervene pipiky zmizli. Viac-menej kazda znacka notebookov ti od vyroby nainstaluje nieco take len sa to inak vola, takze pri inych znackach treba tiez najst ten programik a vypnut ho.
Přílohy
dpclat2.jpg
dpclat2.jpg (87.05 KiB) Zobrazeno 297 krát
Uživatelský avatar
hawkens
 
Příspěvky: 368
Registrován: 26. 2. 2007

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod tical » 06 lis 2013 13:56

Ano přesně tímto programem. Jinak mám stolní PC. Wifi kartu v desktopu vůbec nemám. Nejhorší to je když vlezu na net. At už přes mozzilu nebo přes exproler pořád je to na houby.
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod hawkens » 06 lis 2013 14:01

Tak si bud a) skus vypnut sietovu kartu v Device Manager-i, vytiahnut kabel a skusit ci ti vsetko funguje OK bez siete. Alebo b) zmonitoruj si to tymto:

http://www.resplendence.com/latencymon

ten ti v sekcii Processes a Drivers ukaze co ti sposobuje latenciu. Napriklad ak si v sekcii Drivers najdes ovladac ktory ma "Highest Execution (ms)" viac ako 1, tak ten sposobuje problem. Vacsinou tam jeden poriadne trci a preve ten je problem.
Uživatelský avatar
hawkens
 
Příspěvky: 368
Registrován: 26. 2. 2007

PředchozíDalší

Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], delay, dJR, Google [Bot], mONOGRAm, Sabiani, Seznam.cz, Stardust, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+