Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Problém u Edirol FA-101

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod tical » 06 lis 2013 14:08

Ok supr dík za radu. Hned vyzkouším co mi ta firma pošle přihlašovací udaje. Snad ještě tento rok. Sem zvědav
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod tical » 06 lis 2013 15:10

Takhle to nějak v mém kompu vypadá.
Přílohy
tak.jpg
tak.jpg (492.57 KiB) Zobrazeno 490 krát
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod hawkens » 06 lis 2013 16:12

Podla screenshotu to vypada ze u teba nebude problem s ovladacom. Mozno s nejakou aplikaciou. Mozno samotny FireWire chipset - podla toho co som tu na Audiozone prebehol diskusie tak to vypada ze prakticky ziadny FW radic / chipset nie je bezproblemovy, vid nizsie. Aj ja sa preto dost obavam FW zvukovky a momentalne potrebujem nejaku najlepsie externu, ale urcite nepojdem do FW.

zvukove-karty/znate-fungujici-pcmcia-firewire-radic-t9906.html
Uživatelský avatar
hawkens
 
Příspěvky: 368
Registrován: 26. 2. 2007

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod tical » 06 lis 2013 16:20

Zde je ještě jeden obrázek.
Přílohy
tak2.png
tak2.png (766.51 KiB) Zobrazeno 481 krát
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod tical » 06 lis 2013 16:22

Nejsem zrovna dobrý angličtinář a tak tomu moc nerozumím co ta věta přesně znamená

Edit: zkusil sem v ovládacích panelech změnit schéma napájení. A už druhá skladba co mi běží bez jakéhokoli lupance. I ten program DPC latency mi ukazuje neustále zelenou, pouze občas se oběví žlutá.
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod pavlii » 06 lis 2013 16:47

Mno - a co ti tady kluci celou dobu (mimo jiné) radí..? 8)

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2913
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod tical » 06 lis 2013 16:53

ANo máš pravdu, bud sem tomu nerozuměl a nebo jsem top přehlídl. Hlavně, že to je vyřešeno. Díky moc
tical
 
Příspěvky: 158
Registrován: 11. 3. 2009

TC Electronic Impact Twin Firewire Audio Interface PROBLEM !

Příspěvekod FracturDNB » 07 lis 2013 01:10

zdravim pred casom som kupil zvukovu kartu impact twin od firmy TC Electronic : http://www.tcelectronic.com/impact-twin/ a po zapojeni do pc (firewire) a nastaveni vsetko fungovalo v poriadku ale coraz castejsie sa mi stava ze len tak z nicoho nic zacne zvuk praskat a chrapcat ci uz v FL studiu alebo aj len tak vo Windowse. Naposledy som pozeral film a niekde zhruba v polke mi zacal chrapcat zvuk....neviete mi prosim vas poradit cim to moze byt?? neviem presne ktore nastavenia tu mam popisat tak by som potreboval vediet aj to...ak by bol niekto taky dobry napisal mi coho vsetkeho mam spravit print screen aby som to sem doplnil..
za vase vsetky reakcie a odpovede uz dopredu dakujem

pavlii: Sloučeno s podobným tématem.
Přílohy
tc nastavenie.jpg
tc nastavenie.jpg (175.6 KiB) Zobrazeno 474 krát
FracturDNB
 
Příspěvky: 28
Registrován: 17. 5. 2013

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod PLL » 17 črc 2016 17:01

Zdravím všechny,

mám tento typ zvukové karty již několik let. Bez problémů funguje cca 10-tým rokem (vždy na WIN OS), ovšem nikdy jsem nevyužíval Input porty. Letos jsem zrealizoval menší studio vč. akustických opatření a zakoupil měřicí mikrofon t.bone MM1. Po připojení mikrofonu do vstupu se však nejeví jako funkční.

Když otevřu nějaký software (Waves, Ableton) na prvním vstupu je při monitorování či nahrávání vidět nízký šum (-75 db max) (ovšem pouze na prvním vstupu - když mikrofon přepojím na jiný vstup, viditelný šum zůstává pouze na prvním vstupu). Ovšem signál mikrofon nepřenese. Kontroloval jsem samozřejmě veškeré připojení i nastavení zvukové karty dle manuálu, tím jsem začínál.
Následně jsem zkoušel ovladače ZK. Bohužel, karta se připojuje přes FW, je tedy skoro nemožné někde v dnešní době vyzkoušet.
Dnes jsem připojil přes Input klasický mp3 přehrávač a signál z reproduktorů se přehraje, ovšem zkresleně. Vyzkoušel jsem všechny Input porty a ze všech hraje signál zkresleně. Bohužel mé znalosti mi nedovolují pochopit, jestli je tímto krokem Input port funkční, nebo ne....

Jsem docela bezradný, nemám možnost mikrofon nikde jinde vyzkoušet. Poslední varianty jsou tak zapůjčení ZK, nebo reklamace mikrofonu. Nenapadá prosím někoho, kde by mohl být problém? Popř. nějaká jiná varianta jak to odzkoušet?

PS: zahraniční fóra mám prolezlá, nic mi však nepomohlo
PLL
 
Příspěvky: 15
Registrován: 14. 12. 2015

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod Kelley » 17 črc 2016 21:52

Fantomové napájení máš zapnuté? Ten mp3 přehrávač připojuješ jak? Kabelem 3,5 stereo -> 2x 6,3 jak mono? Ale i tak není sluchátkový výstup z mp3 zrovna ideální zdroj signálu pro linkový vstup na zvukovce. Zkreslení mě tady nepřekvapuje. Uber hlasitost na mp3.
Kelley
 
Příspěvky: 223
Registrován: 10. 3. 2009
Bydliště: Brno

Re: Problém u Edirol FA-101

Příspěvekod PLL » 18 črc 2016 13:47

to Kelley:

Fantomové napájení je samozřejmě zapnuté. Přehrávač připojuji přes redukci 3,5 => 6,3. O tuto informaci mi také šlo - to, že je zvuk zkreslený, je tedy normální a neměl by být problém ve zvukové kartě, je to tak? Je to tedy v mikrofonu, SW pc, nebo kabel....?

Když si koupím nějaký obyčejný nejlevnější mikrofon ala: https://www.alza.cz/defender-mic-130-d372016.htm?catid=18843339 ,a připojím ho, bude to relevantní zkouška, kde je problém?
PLL
 
Příspěvky: 15
Registrován: 14. 12. 2015

Předchozí

Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Baidu [Spider], Bing [Bot], concord, Google [Bot], Google Feedfetcher, Majestic-12 [Bot], rad3g, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+