Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Propojení Alesis io26 přes FW

Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod Mcmaker85 » 02 kvě 2017 21:09

Všem přeji dobrý večer :). Předem se omlouvám jestli ruším již s řešeným problémem, ale nepodařilo se mi ho dohledat.
Jsem amatér v nahrávání :), ale již nějaký čas si hraju se zvukovkou Alesis io26. Můj OS je windows 7/64bit, pc je postarší i3 od Intelu, tudíž PC
(8GB DDR3 Ram). Nedávno jsem se dozvěděl že se moje io26 dá rozšiřovat, tudíž jsem nemeškal a sehnal si ještě jednu. Problém je v tom, že jsem ji doteď nerozchodil. Původní a novou zvukovku jsem propojoval s PC přes FW, ale nikde v DAW (Samplitude 2015) se mi nezobrazuje. Mám stažené poslední ovladače, ale ani v Asiu od Alesis se karta nezobrazí. Vlastně ani v Asio4All. Už jsem nakoupil několik nových FW kabelů i 2 PCI FW karty, ale taktéž beze změny. Přijde mi zvláštní že na původní zvukovce se mi na ''displeji'' prosvítí oranžová dioda u značky FW - ale pouze v jednom slotu - druhý nejde . Ve druhé kartě pro sichr ani v jednom. I když jsem to zkoušel na stejný AC adaptér i kabel z původní/funkční. Zvláštní je, že po připojení se obě karty rozblikají - tudíž by měly být ok...Ale jedna funguje jako doposud a druhá jednoduše ani ťuk - svítí pouze 44,1. Po připojení mikrofonu na novou kartu signál je, jen nic neposílá do PC. Nemáte někdo tušení čím by to mohlo být? Špatné konektory u karet? Špatná volba PCI FW karty???? Nebo jen nějaká Bl....? :)
Předem děkuji za odpovědi.
Mcmaker85
 
Příspěvky: 6
Registrován: 2. 5. 2017

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod tony9 » 02 kvě 2017 22:01

Nešlo by to vyzkoušet na nějakém kompu s XPčkama?
Jo a řadiče pro FW by měli být TI
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1297
Registrován: 4. 9. 2003
Bydliště: Blatnice pod Sv. Antonínkem

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod PELF » 03 kvě 2017 01:05

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1966
Registrován: 12. 4. 2007

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod Mcmaker85 » 03 kvě 2017 21:13

Super, děkuji za rady. Dnes jsem zkoušel rozjet přes XP a bohužel bez výsledku. 1 Karta funguje, druhá se ani nezobrazí... Jo, řadiče by měly být TI, ale zvláštní je, že mimo de-lock jsem měl připojenou ještě jednu noname a fungovalo to na ní taky... Jednoduše nerozumím tomu ža na mojí původní Alesis kartě z 2x Firewire funguje jen jeden slot a na druhé kartě ani jeden.
(Ať to kombinuju jakkoliv). Už si spíš myslím že ač obě karty ''analogově'' fungujou správně, tak ''digitálně'' z nějaké příčiny nefungujou. Tudíž se kloním k teorii KO chipů...
Situace je tedy taková že přes propojené karty ať s adaptéry, nebo i bez nich nenajdu v systému druhou zvukovku. Pokud ji připojím, stane se pouze to že při přehrávání songu funkční zvukovka cca na 5-10 vteřin umlkne a pak se zase rozjede.
A zamrzne Alesis Asio ovládání... Je možné že tento problém je tím že původní majitel používal zvukovku pod OSX? Tudíž jiný firmware?
Předem se omlouvám za spam, ale co soudíte o tomto řešení???
http://vogelchr.blogspot.cz/2013/07/rep ... -io26.html
Já už totiž začínám být pomalu bezradnej :(
Mcmaker85
 
Příspěvky: 6
Registrován: 2. 5. 2017

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod mistergo » 03 kvě 2017 23:47

Dvě io26 na Win XP úspěšně používám. Problém (pokud správně chápu tvé příspěvky) vidím ve firewire portech. Pokud ti stará io26 samostatně funguje, ale pouze při propojení přes jeden FW port a nová se vůbec nechytá, tak je to špatně - oba FW porty musí fungovat (je úplně jedno, jestli propojuješ přes FW1 nebo FW2).
Uživatelský avatar
mistergo
 
Příspěvky: 155
Registrován: 8. 10. 2012

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod Mcmaker85 » 04 kvě 2017 05:56

Souhlasím, proto jsem se začal pouštět cestou chipů, popř. by to mohl být pouze konektor. Ale ten by podle mě buď šel, nebo nešel...
Mcmaker85
 
Příspěvky: 6
Registrován: 2. 5. 2017

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod mistergo » 04 kvě 2017 11:00

Možná bych ještě zkusil kompletně odinstalovat ovladače a zkusil instalaci s použitím pouze nové io26. Potom by ještě nebylo špatné zkusit jakékoliv jiné FW zařízení (jinou zvukovku, kameru apod.) propojit přes starou io26 s PC, na tom poznáš, jestli druhý FW port funguje, nebo je potíž pouze při propojení Alesisů (a potom udělat stejný test s novou io26).
Uživatelský avatar
mistergo
 
Příspěvky: 155
Registrován: 8. 10. 2012

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod Mcmaker85 » 04 kvě 2017 20:09

Dobrý večer. Tak poslední pokusy padly. Firewire karty v PC fungují všechny na XP i win7 (zkoušeno na starou kameru), bohužel Alesisy nefungujou/ nefungujou správně. Prozatím se tedy musím omezit na původní kartu. U nově zakoupené karty se pokusím nechat přečipovat TSB41AB2 a budu doufat. Alesoň už vím že nakupovat použité a předem nevyzkoušené věci není dobrej nápad. Každopádně děkuji za snahu.
Mcmaker85
 
Příspěvky: 6
Registrován: 2. 5. 2017

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod mistergo » 04 kvě 2017 21:26

Zkoušel jsi zapojení PC -> Alesis -> kamera? to by mohlo napovědět, jestli špatný FW port nebo čip.
Uživatelský avatar
mistergo
 
Příspěvky: 155
Registrován: 8. 10. 2012

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod Mcmaker85 » 05 kvě 2017 05:54

Ne, jak jsem psal... Funguje jen jeden port FW, když to připojím kamkoliv jinam, nestane se nic. Takže to nepoznáš...
Mcmaker85
 
Příspěvky: 6
Registrován: 2. 5. 2017

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod Mcmaker85 » 01 čer 2017 19:08

Heuréka.... Po výměně čipu vše ok
Mcmaker85
 
Příspěvky: 6
Registrován: 2. 5. 2017

Re: Propojení Alesis io26 přes FW

Příspěvekod tony9 » 01 čer 2017 19:12

Super:-)
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1297
Registrován: 4. 9. 2003
Bydliště: Blatnice pod Sv. Antonínkem


Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Alexa [Bot], Bing [Bot], jusuf, Seznam.cz

reklama
Facebook  Twitter  Google+