Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

UAD Apollo

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Stan » 25 zář 2013 15:52

Jo jasně to chápu ale většinou je signál třeba z kytary už posílaný zpracovaný pomocí krabiček a kytarista potřebuje slyšet co hraje a to že je to nahrávaný s kompresorem zavěšeným na vstupu je mu putna a to samý u bicích.
Naposledy upravil Stan dne 25 zář 2013 16:01, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1825
Registrován: 27. 4. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod pavlii » 25 zář 2013 15:59

Ano, to pak samozřejmě ano. Ale zase v tomhle případě by mi nepřišlo úplně košer to takhle "naslepo" nahrávat (teď myslím ten kompresor) - ale beru to jako příklad 8) Bez interního mixu zvukovky to pak je opravdu problém - pokud není v systému řádově jednotky ms latence - protože tohle nevyřeší ani Direct Monitoring (nejsou pak slyšet ostatní již nahrané stopy).

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2972
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Stan » 25 zář 2013 16:13

No ale já jsem zminňoval interní mixer. Minule jsem kvůli latenci hodil mikrofoní signály ak.kytary přes interní mix (DM) do sluchátek zároveň se skladbou OUT 1-2. Navíc ten kompresor slyšíš a není to nahrávání naslepo. Máš přece 2 mixy jeden do sluchátek (DM) a jeden do CR s kompresorem.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1825
Registrován: 27. 4. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod pavlii » 25 zář 2013 16:26

Ale ten CR je zpožděn o latenci v DAW.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2972
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 25 zář 2013 16:42

Stan : u Apolla ide v prvom rade o to, ze interny mixer (trebars v porovnani s TotalMixom) moze obsahovat UAD efekty .. To nema prakticky skoro ziadna zvukova karta .. druhotna vec , je ten naber s efektami s malou latenciou .. Apollo je v tomto unikatne ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Stan » 25 zář 2013 16:57

To je mi jasný že bude přidaná latence v CR. Mě to nedalo tak jsem teď vyzoušel hodit na vstup v C7 delay zapnul basu hodil jsem do jedný stopy loop bicích a poslal to vše na sluchátka a monitory. Slyšitelnou latenci jsem nezaznamenal. Apollo mám nastudovaný jelikož jsem po něm letos pokukoval.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1825
Registrován: 27. 4. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 25 zář 2013 17:29

s latenciou je to rozne .. niekto ju vnima viac , niekto menej .. vseobecne sa povazujem 10 msec za pocutelnu latenciu .. pod 10 je to znesitelne .. 2 msec je nepocutelne ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Stan » 25 zář 2013 17:39

Tak jsem tedˇzkoušel naložit systému, Vzal jsem Akustiku na vstup C7 jsem hodil Guitar rig s efektama (FX banka) za to jsem hodil Doubler od Waves a navrch Altiverb (cathedrals) měnil jsem buffer od 32 do 1024, zkoušel jsem i čistý signál. A nezaznamenal jsem slyšitelnou latenci ani při vysokém bufferu. Tak já nevím jestli mám spoléhat na čísla či na uši. :( Vypadá to že C7 se s tím umí poprat. U 32 mi to nestíhal comp u 64 tam byly drops a vše začalo makat od 128. Já si myslím že do 10ms je to ok. Já mám většinou buffer na 256 a je to v poho.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1825
Registrován: 27. 4. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 25 zář 2013 18:00

na jakej frekvencii ? pri 44k je 1024 myslim 10 msec .. a to uz by si mal pocut ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Stan » 25 zář 2013 18:11

jj na 44.1, ale kytara opravdu měla přímou bez slyšitelné latence odezvu. Mám to tady stále otevřený atk to ještě zkusím s ostatních režimech.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1825
Registrován: 27. 4. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 25 zář 2013 18:17

ako hovorim .. 10 msec nie kazdy vnima ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD Apollo

Příspěvekod delay » 26 zář 2013 10:01

Stan: Typuju, že sis ale nestáhnul fader na vstupu zvukovky, takže v C7 monitoruješ FX na vstupu stále s větším poměr neefektovaného bezlatenčního signálu, když stáhneš analog in na mixu zvukovky, aby ti nešel do monitor mixu tak, aby jsi slyšel jen WET FX insert, tak asi uslyšíš o dost jiný věci... V opačném případě na tento post neber zřetel :)
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5864
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Stan » 26 zář 2013 11:23

Jo v poho, ale efekty jsou zavěšeny na ¨HW¨ vstupu do cubase (first in line) takže když by jsem stáhnul fader na vsupu v C7 či Maestru tak by mi nešel signál do C7 navíc jsem měl vytvořený jen jeden monitorovací výstup to znamená že jsem slyšel pouze signál již s efekty které byly hned za vstupem. Ale tvoje poznámka mi dala nápad a v C7 jem udělal ještě jeden monitoring výstup (ne sluchátka) a poslal čistý signál z MAESTRA do sluchátek (mon.2) a na mon.1 jsem měl signál již s efektama. Jak jsem říkal nikdy jem s efektama na vstupu nenahrával, ale je dobrý o tom vědět. Asi si udělám template . Ale ještě si něco vyzkouším ohledně latence. Jinak dobrý námět na tutorial :)
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1825
Registrován: 27. 4. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod delay » 26 zář 2013 12:58

Hele nevim, každá normální karta i HW mix má GAIN na vstupu a pak fader, jsou to nezávislý prvky, přičemž do ASIO ti typycky jde jen GAIN ne POST fader signál (pokud to tak nenastavíš), čili fader klidně může bejt na nula a do DAW ti i tak leze audio. Chtěl jsem jen poukázat na to, že při monitorování VST FX na vstupu je potřeba to nastavit takhle či přes direct mon, ale nemíchat to prostě s DRY signálem. Pak si mylsím, že latence 10 ms hraje značnou roli, osobně bych s tím nezahrál NIC, odtud pramenilo mé podezření, že něco monitoruješ blbě, navíc když jsi uváděl buffer i přes 1000 :oops: což je odhadem 25 ms.
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5864
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pierre Savage » 30 zář 2013 22:08

A ty fx od `UAD jsou nesrovnatelne s jinejma... Slysel jsem treba 1176LN na akustiku a znelo to uplne stejne jako z hardware, na ktery jsem tocil. Klasicke UAD2 karty v tzv LowLatency modu umi delay kolem 8ms na nejmene narocne plugins (viz muj prispevek o neco vyse). Apollo 2.7ms pri 44.1 vzorkovani, kolem 1ms pri 96kHz... To fakt nikdo neuslysi... :-)
Pierre Savage
 
Příspěvky: 58
Registrován: 12. 6. 2013

PředchozíDalší

Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], psbot [Picsearch], Seznam.cz

reklama
Facebook  Twitter  Google+