Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

UAD Apollo

UAD Apollo

Příspěvekod Pierre Savage » 16 zář 2013 20:44

Ahoj vsem. Mam par dotazu k DSP kartam a audio rozhranim UAD.
Pokud mam na UAD registrovanou kartu UAD2 (PCIe nebo Satellite) a priregistruju k nim novy Apollo, muzu na Apollu pouzivat pluginy z tech stavajicich karet? Z FAQ jsem vyrozumel, ze jo, ze jdou navrstvit az 4 zarizeni UAD (a pri soucasny pritomnosti vsech karet se secte i jejich dsp vykon). Je to tak, nebo ne, nevite nekdo?
A jak je to, kdyz jednu z tech karet chci prodat? Normalne ji odregistruju a ten dotycnej si ji zaregistruje na sebe a zbydou mu jen pluginy, ktery byly nakoupeny s tou prodanou kartou?
Diky moc za odpoved...
Pierre Savage
 
Příspěvky: 58
Registrován: 12. 6. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 16 zář 2013 20:46

ano .. na jednom systeme mozes mat 4 uad2/apolo a 4 uad1 karty ..

ked chces predat , tak si novy majitel zaregistruje account .. a ty mu ju transfernes .. a mozes transferovat len kartu alebo aj pluginy , ale potom neostanu tebe .. a daju sa len vsetky naraz .. ked posles kartu , pojdu mu len tie free pluginy , co su v cene zakladneho modelu ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21286
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pierre Savage » 17 zář 2013 08:36

A kduz uz mam na zaregistrovany karte nakoupeny nejaky dalsi plugins, tak mi budou chodit i na tom nove zaregistrovanym Apollu?
Pierre Savage
 
Příspěvky: 58
Registrován: 12. 6. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 17 zář 2013 08:43

no ak pri registracii budu v tom istom pocitaci , tak sa ti apolo prida do toho isteho SYSTEMu .. A vsetky nakupene pluginy pojdu na oboch ..

este k tomu transferovaniu .. ak ma ten kupujuci uz UAD a na nom kupene dake pluginy , tak transferom tvojej karty jemu bez pluginov , mu samozrejme pobezia jeho pluginy aj na tej novej .. vtedy obe karty nemusia byt v jednom pocitaci , lebo k registracii nedochadza .. len k transferu ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21286
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pierre Savage » 17 zář 2013 09:00

Super. Diky moc
Pierre Savage
 
Příspěvky: 58
Registrován: 12. 6. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pierre Savage » 20 zář 2013 22:09

Pytkine, jeste prosim jednu radu... Udajne by na starsich kartach uad2 (tedy pcie a Satellite) mel fungovat jakysi low-latency mod a slo by (podobne jako u Apolla) trackovat primo s vlozenym pluginem (treba 1176). Je to tak, nebo kolik maj ty stary karty latency?
Treba kdyz mas dobrej pocitac a das buffers v PT na 32, tak by slo nahravat s nativnima plugins taky bez zpozdeni...

Diky
Pierre Savage
 
Příspěvky: 58
Registrován: 12. 6. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 21 zář 2013 00:13

ano je tam low latency mod .. priznam sa , ze som ho ale nikdy neskusal .. s latenciou je to take zlozite .. latencia je data samozrejme natavenym buffrom .. ale ked mas navalanych vela pluginov , tak sa predlzuje .. niektore pluginy maju vlastnu latenciu .. ale ked si pamatam , horsie to bolo ked sme pouzival poco aj uad .. teraz mame v studiu len uad a latenciaje v pohode ..

ako sa to sprava v PT , to netusim .. s PT nemam skusenosti ... ale ten low latency mod je prave na naberanie .. takze to co pises by mohlo fungovat ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21286
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pierre Savage » 22 zář 2013 20:25

Diky... trochu jsem zagooglil a vylezlo toto: http://uadforum.com/uad-satellite-apoll ... -mode.html
Ta latence bude v nejlepsim pripade tak 8ms, coz uz je celkem dost... A to jeste na ty nejmin zatezujici plugins (SE verze apod.) :-(.
Apollo ma latenci na vstupu pro tracking a pro monitoring 2.7ms na 44.1kHz, 1ms pri 96kHz...
Takze to vypada na Apollo... Bohuzel neni zrovna levny...
Ale diky za infos... :)
Pierre Savage
 
Příspěvky: 58
Registrován: 12. 6. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 22 zář 2013 20:34

Apollo ma ale slusny vybavu za tu cenu co stoji .. podla mna to neni drahy HW ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21286
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pierre Savage » 25 zář 2013 12:52

To jo, mas pravdu. Bohuzel pro me momentalne je to dost :-(
Pierre Savage
 
Příspěvky: 58
Registrován: 12. 6. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Stan » 25 zář 2013 13:31

Trackování s pluginama umí Cubase 7 taky plugy hodíš na vstupy a jedeš, navíc to jde i normálně pokud nemáš C7. Co se týče latence, pokud ti jde o posílání signálu na sluchátka pro muzikanty tak se podívej jestli tvoje zvukovka umožňuje obejít vnitřní obvody a poslat signál rovnou ven takže latence bude v podstatě nulová. Nevím co máš za zvukovku ale pokud je k ní dodávaný soft mixer tak se podívej do nastavení. Já mám Ensemble a ta mi to umožňuje. Nikdy jsem sice nezkoušel nahrávat s pluginama ale tahle možnost exituje.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1851
Registrován: 27. 4. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 25 zář 2013 14:17

no ale ide o to , ked chces monitorovat s pluginami , aku velku latenciu budes mat.. apolo ma malicku ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21286
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Stan » 25 zář 2013 15:31

No právě pokud může obejít vnitřní obvody pak je nulová jde to jen přes převodníky. Pokud jde o monitoring v CR tak jediný DAW který má problém s kompenzací jsou PT a taky záleží na výkonu počítače. Pokud na to ale dá Altiverb a na kytaru Guitar Rig a podobný žrouty pak mu nepomůže skoro nic. Pokud je o reverb pro vokály pak se dají přece použít interni dodávané verby který tak nežerou procesing. Nevím jaký pluginy chce mít na vstupu tak pak je těžký poradit jak to udělat bez Apolla :) Vím že Apollo má HW DSP zabudovaný což je skvělý ale ta cena je dost vysoká i když jsem pokukoval po tý nový s 16 vstupama.
Naposledy upravil Stan dne 25 zář 2013 15:48, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1851
Registrován: 27. 4. 2013

Re: UAD Apollo

Příspěvekod pavlii » 25 zář 2013 15:44

To ano, ale pak nemůžeš monitorovat s plug-iny bezlatenčně, jak píše Pytkin (ty jsou věcí DAW - a nikoli interního mixeru zvukovky). Pak jedině využít DSP a - je-li potřeba/chuť - do odposlechu přimíchávat plusmínus podobný efekt z HW zvukovky.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2982
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: UAD Apollo

Příspěvekod Pytkin » 25 zář 2013 15:45

stan : ok .. este raz po lopate .. v cubase mozes navalat pluginy na vstup a monitorovat .. v apolle mozes spravit to iste este pre cubasom .. v low latency rezime .. takze mas zarucenu nizku latenciu a naber/monitoring s efektami .. a ta cena je skoro zadarmo ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21286
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Další

Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+