Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Zvukovka pomoc

Zvukovka pomoc

Příspěvekod hightimes » 16 pro 2015 18:33

Caute,
chcem kupit novu zvukovku, mam doma audiophille 2496. Cez mix mam zapojene mpc, motif rack + chcem kupit este jeden synth. Nahravam cez digital s tym, ze vzdy musim vymenit kabel do nastroju, ktory chcem nahrat.
Chcel by som mix vypustit a ijst priamo do zvukovky, (asi najlepsie cez analog?) s kazdym nastrojom.
Chcel by som nieco od RME - babyface, alebo firefac uc.
Je to mozne aj na babyface?
RME preto, ze chcem nahravat aj spev.

Dik.
hightimes
 
Příspěvky: 24
Registrován: 26. 11. 2011

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod Pytkin » 17 pro 2015 01:22

Babyface ma len jeden analog , a adat .. cize by si musel pripojit ADAT prevodnik , aby si mal viac analogovych vstupov , aby si vsetko pozapajal a nemusel prehadozvat kable .. A to uz sa dostanes asi na cenu FIreface UC ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21208
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod hightimes » 17 pro 2015 02:48

Alebo nejaku alternativu poradit? Alternativu k fireface uc?
Hlavne co sa tyka pomeru cena - kvalita.
Aspon 4x in - analog, alebo digital.
Dik.
hightimes
 
Příspěvky: 24
Registrován: 26. 11. 2011

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod Pytkin » 17 pro 2015 03:08

Ja som fanda RME zvukoviek .. Alternativ je dost samozrejme .. je to otazka toho co preferujes ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21208
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod Venti » 17 pro 2015 06:18

Fesaci spravili vcul Babyface Pro a ta ma 4 analogove vstupy, z toho 2x XLR, aha http://babyface.rme-audio.de/
Uživatelský avatar
Venti
 
Příspěvky: 790
Registrován: 20. 4. 2003
Bydliště: Bratislava

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod Pytkin » 17 pro 2015 08:47

tie XLRy su fajn ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21208
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod Venti » 17 pro 2015 13:25

jj velice sikovne
Uživatelský avatar
Venti
 
Příspěvky: 790
Registrován: 20. 4. 2003
Bydliště: Bratislava

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod charonme » 17 pro 2015 14:28

aky mate nazor na ten jeden midi konektor + dongle rozdvojku?
charonme
 
Příspěvky: 1066
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod Pytkin » 17 pro 2015 23:15

to neni midi konektor .. to ne daky mini din .. no .. priznam sa , ze 2 patkoliky by som videl radsej .. ale chapem , ze vacsina ludi to nepotrebuje .. a kto potrebuje midi , uz ma davo 8x8 i/o kartu ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21208
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod wopst » 02 led 2016 14:31

Pokud opravdu nestojíš mít RME, tak například Focusrite 6i6, kterou i zároveň vlastním má - 4 analog In ( z toho 2x XLR). U Focusrite mě dost potěšilo to, že jsem dostal zdarma k tomu jejich Pluginy, které jsou normálně docela drahé + nějaký DAW apod. to ale nepoužívám. Vše je zatím bez potíží.
Ve stejné cenové relaci se dá pořídit např. Steinberg Ur44. Karta je velmi oceňována kvůli Yamaháckým D-Pre převodníkům s vysokou kvalitou. UR44 má dokonce 4x XLR IN + 2 TS/TRS IN.
Kdyžtak napiš strop, kolik bys do toho chtěl dát a pak už se tady ve vláknu doplníme co a jak :D
Uživatelský avatar
wopst
 
Příspěvky: 16
Registrován: 28. 9. 2015

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod hightimes » 11 led 2016 11:02

Tak som sa rozhodol, ze RME este na chvilu odlozim, urcite ju ale budem kupovat v priebehu roku do studia. Teraz potrebujem rychlo kupit nieco domov cisto na produkciu, nahravanie nastrojov ako som pisal MPCčko a Motif rack.
Nemam sa moc s kym poradit a cim viac citam tym viac sa zamotam vzdy.
Chcem sa hlavne zbavit mixu a odporneho šumu z neho, zapojit vsetko priamo do zvukovky.

Teraz mi napadlo, ak by som si domov kupil napr. NI KOMPLETE 6, zapojim na zadny panel in 3,4 oba nastroje, kam ale zapojim stereo output z oboch ked uz nebudem mat mix? Ci to je vyriesene cez tie 3,4?
Chapete ma co myslim?
hightimes
 
Příspěvky: 24
Registrován: 26. 11. 2011

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod tony9 » 11 led 2016 11:08

hightimes: no stereo output zapojíš do monitorů, pokud teda ten signál nechceš dál nějak analogově upravovat.
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1157
Registrován: 4. 9. 2003

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod hightimes » 11 led 2016 11:48

Myslel som stereo outputy z nastrojov, ktore mam kazdy v jednom kanali na mixe.
Ako mozem zapojit do monitorov? a co zvukovka?
hightimes
 
Příspěvky: 24
Registrován: 26. 11. 2011

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod W.Cable » 11 led 2016 12:25

cesta signalu bude vypadat nasledovne:
MPC, Motif: OUT > NI K6: IN (1&2, 3&4) > DAW: USB > DAW: USB > NI K6: MAIN OUT > monitory
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvekod Stan » 11 led 2016 12:42

manual: http://www.native-instruments.com/en/pr ... downloads/

nahled do manualu:
Screenshot 2016-01-11 10.40.12.png
Screenshot 2016-01-11 10.40.12.png (166.74 KiB) Zobrazeno 874 krát


ale je tam i dost jinych zajimavych informaci.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1700
Registrován: 27. 4. 2013

Další

Zpět na Zvukové karty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Amorph, Bing [Bot], Google [Bot], Seznam.cz

reklama
Facebook  Twitter  Google+