HW pro tvorbu celých tracků

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
Kacin666

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 »

nixx píše:A co iPad? :)
To už se zas krapet vracím zpátky (nebo dopředu) .... fakt jsem chtěl nějakou větší mašinku z kterou budu moct kroutit, která bude mít sama o sobě spousty samplu, pro efekty nebudu muset přepínat okna a hlavně do ní budu moct pořádně ´mlátit´.

fruitr

Příspěvek od fruitr »

Je to tak jednoduché jako koupit lightning do usb kabel a přes usb připojit kontroler, ne všechny fungují bez přídavného usb napájení, ale tady je list vyzkoušených http://iosmidi.com/devices/
Takže MPK mini funguje normálně, ale u MPK25 je potřeba jej zapojit do napájeného usb hubu.

invisible_E

Příspěvek od invisible_E »

v podstate kazdy groovebox funguje ako vravis urobis si seqvencie ako intro refren sloha a tie zaranzujes do songu a podla moznosti naefektujes, takze uz ide len o to najst co ti naviac vyhovuje.

ja som po 10 rokoch prace na pc presiel na hw prave z rovnakych dovodou lebo som uz nechcel klikat a pozerat hudbu ale skor hrat a tvorit. a tam treba mat na pozore ze to preco vsetci robia na pocitacoch je proste ta jednoduchost a dostupnost vsetkeho co potrebujes a chces v par klikoch mysi. niektore veci ktore mozes mat pri svojej tvorbe naucene nemusia byt v hw ani mozne. Ono je to vzdy cesta spat z DAW kde urobis co len chces do hardweru ako je sampler, seqvencer, mixer, fx procesor a tym padom ide o kompromis.

ja som sa ale v mpcku nasiel a mozem doporucit ak chces robit hudbu mimo pc je to velmi intuitivny nastroj a nie nadarmo sa nanom robi uz viac ako 20 rokov

Kacin666

Příspěvek od Kacin666 »

TO invisible_E
A ty bys mi případně tedy doporučil jaký stroj - mam vyhlídlej ten MPC renaissance co ty na něj?
Mohu v něm to co popisuješ ´urobis si seqvencie ako intro refren sloha a tie zaranzujes do songu a podla moznosti naefektujes´ nebo bys na to doporučil jinej HW?

invisible_E

pokial viem renaissacne je viac hw kontroler + soft, teda nieco ako maschine, vie to fungovat aj samostatne bez pripojenia pc, ale uz to proste nieje ten one in box koncept kedze 100% a viac funkcii vyuzijes len ked je to pripojene a teda zase riesis pc..

ja by som ti odporucil sa stretnut s niekym kto ma mpc 1000 najlepsie 2500 a pozret sa popytat ako to funguje mozno budu mat aj v nejakom obchode.

mpc funguje ako sampler, midi kontroler a seqvencer v jednom. Cize nahrajes si zvuky bud vlastne alebo klasicke wavy tie si ulozis na pady, a nahravas ich bud nazivo vytukavanim alebo aranzovanim do seqvencii, tie potom spajas do songov. jednotlive zvuky alebo tracky vies aj efektovat.. od mpc 500 az po 5000 potom stupaju moznosti ale kazdy typ robi ten zaklad rovnako..

toto je sice nieco ine ale pochytis troska ako funguje klasicke mpc.. http://www.akaiprompc.com/videos#QDAwVNz3aXs

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

Kacin666: prihrejem si polievocku - ak by si sa rozhodol pre MV8000, jednu mam na predaj v komplet vybave - ./bazar/roland-mv8000-t18523.html . a dohode sa nebranim 8)

Kacin666

Příspěvek od Kacin666 »

Takze v MPC renaissacne mužu to co píšeš ´nahrajes si zvuky bud vlastne alebo klasicke wavy tie si ulozis na pady, a nahravas ich bud nazivo vytukavanim alebo aranzovanim do seqvencii, tie potom spajas do songov´ bez PC?
PC se nebráním pak doma v klídku bych vše přes pc poupravil ale na zkušebně chci dát dokupi celí song bez PC.

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Keby si dobre cital, bolo to uz spominane: S MPC Rainesance sa bez PC nepohnes. Na pracu bez PC potrebices klasicke MPC - od MPC500 1000 2500 4000 az dp MPC5000. Je to "len" MIDI kontroler so zabudovanou zvukovou kartou, vsetko ide do PC a do softwaru. Potobne ako NI Maschine, len s tym rozdielom ze Maschine nema v sebe zvukovku. Ale s obidvomi spravis kompletne cely song, aj ked len zo samplov z nainstalovanej kniznice samplov alebo tvojich vlastnych, nasamplovanych alebo z inych kniznic samplov.

Mam taky pocit ze ty si nechcel poradit, ale potvrdit tvoju volbu. Nic nove na svete mne sa to stava bezne. Len mi nejde do hlavy naco sa ma potom ludia pytaju ?

Kacin666

Příspěvek od Kacin666 »

TO HAWKENS
Pravě proto se pořád dokola ptám:
Na začátku píšeš že: S MPC Rainesance sa bez PC nepohnes
A na konci: Ale s obidvomi spravis kompletne cely song, aj ked len zo samplov z nainstalovanej kniznice samplov alebo tvojich vlastnych, nasamplovanych alebo z inych kniznic samplov.

Tak jak to mám chápat .... jsem v takovém stavu že mám makat a místo toho nemám v hlavě nic jiného než TLAČÍTKA A KROUTÍTKA.

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Lebo MPC Rainesance je len MIDI kontroler, dodavany so softwarom ktory nainstalujes do PC a pripojis Rainesance cez USB kabel. Je to ten isty system ako keby si mal v PC Fruity Loops alebo Cubase a ku PC pripojeny MIDI keyboard.

invisible_E

presne tak, treba si poriadne pozriet videa na webe aby clovek vedel do coho ide, to co ty potrebujes dokaze vela masin aj mimo mpc otazka je co bude vyhovovat tebe konkretne.. ja viem odporucit len to co som mal mam / 2000 xl a 4000 / ale ked si spevak co robi v beatmakeri 2 mozme ta nasmerovat niekde kde sa mozes stratit.. takze si poriadne prestuduj a ako vravi hawkens ak si sa rozhodol a chces potvrdit svoj typ mozes byt aj sklamany alebo naopak si najdes svoju cestu..

Kacin666

Příspěvek od Kacin666 »

Já si právěže vůbec nepotvrzuji ... již vybranou mašinu.
Mám v tom fakt strašnej ale strašnej zmatek např. proč hawkens psal ´´Ale s obidvomi spravis kompletne cely song´ tos myslel jen přes pc?
Na videa koukám už týden ... jen moc neumím anglicky a všude vydím jak se jim song zapisuje na pc a to mě vždy vyděsí (nevím jestli se jen zobrauje na PC a zapisuje do HW a nebo de vše do pc .

CO je to 2000 xl a 4000?

MÁM NA VŠECHNY CO TOHLE PROCHÁZEJ PROSBU! JSTE NĚKDO Z VYSOČNY NEBO OKOLÍ A MÁTE NĚJAKÉ MPC NEBO SEQENCER NEBO NĚCO TAKOVÉHO CO BY JSTE MI HOHLY NÁZORNĚ UKÁZAT A VYSVĚTLIT TO CO TADY POŘÁD DOKOLA JAK TROUBA OMÍVÁM? MOC DĚKUJI !!

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Kacin666 píše:CO je to 2000 xl a 4000?
http://en.wikipedia.org/wiki/Music_Production_Center
Kacin666 píše:proč hawkens psal ´´Ale s obidvomi spravis kompletne cely song´ tos myslel jen přes pc?
Mysleno to bylo asi takhle: NI Maschine a MPC Renaissance jsou kontrolery, pomoci kterych v PC udelas cely track... ten pocitac je proste nutnosti, je to jejich pamet a OS.

Kacin666

Příspěvek od Kacin666 »

Omlouvám se ale znovu:
takže v ostatních mpc např. MPC500 1000 2500 4000 az dp MPC5000 - kompletně vše (skladbu) udělám bez pc a pak si to zobrazím i přes PC a poupravím (zároveň využiji všechny možnosti SW v PC)?

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Ano, v MPC urobis kompletne skladbu bez PC, ale zobrazovat a upravovat ju v PC nemozes. Zobrazovat a upravovat ju mozes len v tom nastroji v ktorom si ju urobil.

Plati to aj naopak, ak skladbu robis v PC, nevies ju priamo preniest a editovat v nejakom HW, urcite nie priamo v povodnej editovatelnej podobe.

Odpovědět