Mimochodem chtel bych poradit

Kdyz uz jsem u toho tematu Cubase Vs Fruity Users

mohl by mi nekdo poradit, mam Novation SuperBass Station rack, jeho vyhoda je ze ma vsechno ovladani kompletne midiizovane - vse vysila a prijma midi, ale nevyhoda je ze k nemu samozrejme neni zadny sw jako obluzny plugin.. co by se tvaril pro sekvencer jako VST, takze ho automatizuju z fruity ale dela to paseku nefunguje to idealne.. pri kazdem nacteni abych si vsechno namapovaval

vstup midi potenciometru a not z venku funguje ale kdyz chci ovladat zevnitr.. tak si musim vse znovu pridavat primo po CC cislech.. pritom nechci nic jednoduchsiho nez ovladani filtru (moci automatizace) resu a pokud mozno i frekvence LFO... dela to super chemical zvuky ale spatne se to programuje.. kreslit si mysitkem prubehy je ubijejici stacilo by kdyby primo v sekvenceru mohly byt krivky cutoff a ress nad kazdou notou.. proste aby to slo nejak jednoduse ovladat

Samozrejme ze nejlepsi je ovladat novation pres poustene noty a pak jen automatizaci nahravat primym tocenim knobu rukama ale to ma nevyhodu v tom ze mi chybi treti ruka.. a ze se to pak musi zjednodusovat a rezat na velikost paternu.. - kdyz je automatizace dlouho not se nedostava a automatizace jede jenze zvuk nehraje.. je to cele zbytecne komplikovane.. pritom naklikat noticky do sekveceru je hracka...
Tak co by me zajimalo je nejaky software ktery by umoznoval ovladat nejen klikanim noty ale i snadno programovat Cutoff a Res pokud mozno i lfo a vsechno co se da nastavit?
Je fakt skoda ze novation je problem pouzivat kdyz clovek nema 3 ruce

Pritom zvuku se z toho da dostat spousta hlavne na takovy ten Chemical Bros hiphop

))