Ableton - 1 nastroj ve vice tracks

Vše o programu Ableton
Odpovědět
upman
Vybavení

Ableton - 1 nastroj ve vice tracks

Příspěvek od upman »

Napr. sampler na MIDI 1, MIDI 2, MIDI 3, 1 instance sampleru (VST), ale kazdy kanal hraje jiny zvuk. Jak na to?

Zatim to resim zhovadile - do kazdeho MIDI tracku dam novou instanci VST a tam nastavim jiny zvuk, ale je to asi blbost? Posledni track co sem delal mel 7x Albio, CPU uz to fakt nestiha....

Diky za radu

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No tak to v pripade sampleru se to da resit, ale v pripade syntaku ne to by musel mit ten syntak multimod a musel by mit hodne velkou polyfonii.

Takze v pripade treba kontaktu si to rozdelis na instrumenty a kazdymu nastroji das jinou zonu ve ktere hraje a navic mu nastavis jiny vystup a mas to.. do midi si pak nahazis noticky a muzes vse v klidku ovladat.

Syntakove reseni neexistuje .. jak rikam jedine multimod syntaku, ale VSTcko albino tam das tolikrat kolikrat tam budes mit na nem jiny preset.

Poshook

Re: Ableton - 1 nastroj ve vice tracks

Příspěvek od Poshook »

upman píše:Napr. sampler na MIDI 1, MIDI 2, MIDI 3, 1 instance sampleru (VST), ale kazdy kanal hraje jiny zvuk. Jak na to?

Zatim to resim zhovadile - do kazdeho MIDI tracku dam novou instanci VST a tam nastavim jiny zvuk, ale je to asi blbost? Posledni track co sem delal mel 7x Albio, CPU uz to fakt nestiha....

Diky za radu
ak VSTi podporuje multikanal OUT, tak ti staci precitat jeden odstavec v manuale. je to velmi jednoduche, ale ak by som ti to chcel tu na fore vysvetlit, tak by som sa nedopisal. sorry

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Poshook:
Tim chces rict, ze VST s multiautem umí prehravat ruzne zvuky na ráz? Cili jako trba multirezim u viruse? Jen se ptam abych byl o neco chytrejsi :) vim, ze to umi Samplery, ale ne VST syntaky. Kdybys vedel o konkretnim syntaku tak bych si nekde stahl demo a testl to to by mohlo bejt zajimavy treba pro usetreni vykonu na live.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

TOM-Thak píše:Poshook:
Tim chces rict, ze VST s multiautem umí prehravat ruzne zvuky na ráz? Cili jako trba multirezim u viruse? Jen se ptam abych byl o neco chytrejsi :) vim, ze to umi Samplery, ale ne VST syntaky. Kdybys vedel o konkretnim syntaku tak bych si nekde stahl demo a testl to to by mohlo bejt zajimavy treba pro usetreni vykonu na live.
je uplne jedno, ci je to sampler alebo nieco ine. ak to ma multirezim, tak to jednoducho ide

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Poshook: to vim taky, ale celou dobu se bavim o tom, ze neznam VST syntak s multirezimem :) nebo u tech co pouzivam.

kexik

Příspěvek od kexik »

tym ziadny vykon neusetris, ak ide o syntak... jedine co usetris je ramka, ktoru si nova instancia vst alokuje... procak tak ako tak pocita to iste, dokonca na dualcore pri viacerych instanciach mozno aj lepsie, kedze maju viac threadov
imho je to otazka samplerov, tam to ma vyznam riesit

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:
tym ziadny vykon neusetris, ak ide o syntak... jedine co usetris je ramka, ktoru si nova instancia vst alokuje... procak tak ako tak pocita to iste, dokonca na dualcore pri viacerych instanciach mozno aj lepsie, kedze maju viac threadov
imho je to otazka samplerov, tam to ma vyznam riesit
to nehovorim o tom, ze serkat sa s multiouts je otrava takze hodit samostatnu instanciu do kazdeho tracku je podstatne prehladnejsie a pohodlnejsie :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak ted uz ma ten clovicek (i ja) dostatek argumentu na to, aby tam narval nastroj vicekrat :)

Odpovědět