Ableton live - uložení presetů u VST

Vše o programu Ableton
Odpovědět
howska
Příspěvky: 6
Registrován: 07 zář 2010 12:32

Ableton live - uložení presetů u VST

Příspěvek od howska »

Ahoj,

mám následující problém: Dělám track v Abletonu a chci použít nějaký VST instrument, jenže když pracně na VST nastavím zvuk, uložím projekt a pak kliknu na jinou pasáž v songu, tak se preset a uložené nastavení přehodí na jiný preset a tváří se to, že tam nikdy nic nebylo a rozhodně nikdo nekroutil žádným poťákem :shock: . A to i v části, ve které jsem na tom nastavení dělal :shock: :shock: . Nějaké Automatizace přepínání presetů by to být neměly, protože tím jsem tento problém zkoušel vyřešit a ani to podle mne nejde (myslím automatizace presetů - aspoň mi to nic nenabídlo).
Krom toho mi Live docela často padá - většinou při nějaké operaci lehce složitější na CPU (asi..nebo tak nějak - zas takovej odborník nejsem :) ) - např změna polyfonie u VST, zapnutí zobrazení videa apod - většinou se to stane když zároveň u toho hraje track. Máte někdo nějakou radu? A prosím nepište o novém kvalitním kompu - kupoval jsem novej kousek před čtvrt rokem a na starém o dost pomalejším to šlo stabilněji (i když tam to myslím byla demo verze Live)..

Díky moc!!

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Ableton live - uložení presetů u VST

Příspěvek od tomy45 »

Ableton pouzivam uz velmi dlho. Nie warez, pada pri 1 type VST a to apEQ ak ho pouzijem viac ako 3x.

Tvoj problem moze vyriesit nanovo registrovanie vst pluginov.
Ale priznam sa, ze problemy ako opisujes vidim prvykrat, nepises o aku verziu abletonu ide ani o ake vst, to by bolo vhod.

Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Re: Ableton live - uložení presetů u VST

Příspěvek od Ramirez »

A používáš v tom tracku nějaké midi které jsi stáhnul ?Pokud ne,tak je problém s VST,které bych radil přeinstalovat.Pokud používáš midi stažené z netu tak je to tím,že se ti ten preset přehodí:-)
Compem to padání Abletonu není,spíš ten PC pořádně vyčisti a zkus přeinstalovat,nebo zkus jinou verzi :)
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

howska
Příspěvky: 6
Registrován: 07 zář 2010 12:32

Re: Ableton live - uložení presetů u VST

Příspěvek od howska »

tomy45 píše:Ableton pouzivam uz velmi dlho. Nie warez, pada pri 1 type VST a to apEQ ak ho pouzijem viac ako 3x.

Tvoj problem moze vyriesit nanovo registrovanie vst pluginov.
Ale priznam sa, ze problemy ako opisujes vidim prvykrat, nepises o aku verziu abletonu ide ani o ake vst, to by bolo vhod.
Verzi Abletonu mám poslední (8.neco.neco)- je to legal, ale ty VST jsou zatím spíš warez - hlavne syntaky (Arturia apod) - zatím je spíš testuju. Ono je to s tim kompem takovy komplikovanejsi, protoze jsem jako trubka koupil notas se systemem 64 bit a prave po instalaci nejakyho VST to Ableton nerozchodil a jediny, co pomohlo, byla kompletni reinstalace celyho kompu na system 32 bit.. takze mozna se mohlo stat neco i tam...

howska
Příspěvky: 6
Registrován: 07 zář 2010 12:32

Re: Ableton live - uložení presetů u VST

Příspěvek od howska »

Ramirez píše:A používáš v tom tracku nějaké midi které jsi stáhnul ?Pokud ne,tak je problém s VST,které bych radil přeinstalovat.Pokud používáš midi stažené z netu tak je to tím,že se ti ten preset přehodí:-)
Compem to padání Abletonu není,spíš ten PC pořádně vyčisti a zkus přeinstalovat,nebo zkus jinou verzi :)
Ty midi tam mám - takže to bude asi ten problém... zkusím to doma prozkoumat a dám zprávu..

Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Re: Ableton live - uložení presetů u VST

Příspěvek od Ramirez »

To budou určitě midi :-) to je normální... :arrow: přeulož:-)
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

Odpovědět