hanbim sa pytat taketo banality ale myslim ze uz bolo aj horsie tak to nejak prezijete... zacnem tym najtrapnejsim: netusim ako rozumne medzi sebou mixovat jednotlive ableton live sety... samozrejme ze som vyskusal otvorit dva abletony a nejak naroutovat signal do prveho, ale okrem toho ze mi niekolkokrat padol (ok... reinstall windozu to spravil ale...) pri troche rozmyslania mi to aj tak prislo cudne z viacerych dovodov - 1. je to nepohodlne prehadzovat medzi jednotlivymi oknami albetonov; po 2. naco musi comp znova loadovat vstcka a neviem co vsetko ked to uz raz robil a po 3. nefungovalo mi midi a celkovo sa mi rapidne zvysila zataz cpu co mi na ableton pride podozrive... som asi ignorant co preskakuje kapitoly v manuali (hlavne prve

druha otazka sa tyka efektovania. tu som sa zas akosi nepohodol so sendami. potrebujem totizto akysi jednoduchy system efektovania a to tak, ze by som mal knob/fader ktorym PREmiesavam dry a wet pre kazdy kanal.. pri sendoch narazam na problem, ze signal sa bud PRImiesava (dochadza k zhlaseniu) alebo ide iba cez send a tym padom na 0 nehra nic... ide mi o to, ze mam vst ktorym chcem efektovat kazdy kanal s moznostou akehosi "zapnutia" efektu pre dany kanal. (nepotrebujem v podstate ani nic premiesavat, staci nejake zapinanie pre kazdu stopu). zda sa mi to ako dalsia trivialna zalezitost s ktorou si ale neviem poradit.
vopred dik za pomoc!