Ableton naživo

Vše o programu Ableton
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

upman: jojo ale ten lock nemusis delat vzdy. Nekdy je zadouci posunout cely timing protoze se ti muze stat ze prvni netrefis presne a tim padem je potreba to posunout cele. Ten Lock, jestli jsem to dobre pochopil ma jeste jednu vyhodu, ze dopocitava celou tu sedivou cast tzn. kdyz mas marker 1 a locknes to na markeru 17 tak ti to odopocita a time stretchne celou cas mezi 1. a 16.tym taktem tim padem nemusis rovnat uplne kazdej marker na kazdou dobu taktu.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

Jo, presne tak - sorrac, mas uplne recht. Ono pokud jde o klasicky beat, tak je lepsi locknout pouze 1 a zbytek nechat posunout. Ale kdyz si napr. nahravam basu do audio, tak pak musim soupat pomalu kazdym cislem :D

BTW, nedavno jsem objevil .REX soubory - a zazrak, z beatu 170BPM do pohody 120 bez prace, ale asi znas.

Co me depta asi nejvic je to, ze proste nevim, jak dlouhej mam vyslednej mix v live rezimu - cubase, sonar atd. vsichni maji velikanananske hodiny, co ukazuji, kolik to je presne minut a vterin. Ovsem ableton si pocita ve svych. Nevis jak na to?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

upman: to mas pravdu ono to ten live mix nepocita. Rikam si jestli by na to neslo pouzit nejaky VSTcko co by zaclo pocitat se spustenim play. Jako mas hodiny v ProTools, Cubase apod. kde je to dobry i pro rezii.
To by stalo docela za zvazeni. Ale to by ti pomohlo merit cas pri hrani.. ale ty asi potrebujes zjistit to kdyz tam nahazes sekvence za sebe tak kolik to ma v souctu jako ti winamp ukaze celkovou delku vsech songu v playlistu napr.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

no tak presne tak to delam a je to na ho.... uz jsem se naucil, ze 4 takty konci na 9, atd. Ale je to zhovadilost na n-tou. To VSTcko by se fakt siklo...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

To by asi stálo o to projít ezone a nebo sem založit nový thread s tímto problémem.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Covece nasel jsem tohle:

http://www.kvraudio.com/get/1181.html
to vypada dost dobre

a pak:

http://www.kvraudio.com/get/1970.html

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

No ten big time vypada dobre, ale 40 USD?? Chce to neco free, ten druhej zase nejde stahnout :( Kazdopadne ses ale fakt rychlejsi nez ja, ja se pustil do hledani a zatim nic :D

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »


Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

upman: parada diky :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

zkouseli jste je? umi to pridat k zobrazovanymu casu X vterin? jde mi o to, ze v cubase mi malokdy zacina aranz na beatu 0, a tak je mi ukazatel casu celkem nanic (jasne, muzu to pripocitat v hlave..)

alquadim
Příspěvky: 204
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim »

dotaz: jak se v abletonu prirazujou controlery? (treba na volume, pan atd..)

diky

PS: asi tech dotazu bude vice, tak trpelivost :)

alquadim
Příspěvky: 204
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim »

jeste bych se rad zeptal, co si myslite o FL studiu na live hrani? zkousel to nekdo z vas? bohuzel s abletonem mam obcas nejaky problem, obcas spadne...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

Brooklyn / juanita juarez píše:zkouseli jste je? umi to pridat k zobrazovanymu casu X vterin? jde mi o to, ze v cubase mi malokdy zacina aranz na beatu 0, a tak je mi ukazatel casu celkem nanic (jasne, muzu to pripocitat v hlave..)
Jo a facha to dokonale, umi to beaty, minuty, framy, atd. Fakt vychytany, presne co sem chtel.

Me to bezi v abletonu ze separatniho MIDI tracku. Tj. jakmile dam play, tak se to spusti, ovsem v abletonu neni problem nakonfigurovat Track Delay, takze se to spusti az uplyne ta delay. Ze by to ale melo primo moznost dat zpozdeni/odpocet ve VST, tak to ne.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

alquadim píše:dotaz: jak se v abletonu prirazujou controlery? (treba na volume, pan atd..)

diky

PS: asi tech dotazu bude vice, tak trpelivost :)
Poho. V pravo nahore je takovy ctverecek s napisem MIDI - na nej tuknes, pak misi na libovolny kontroler, a pak hejbnes na midi keyboardu cim chces. No a ono se to priradi, stejne tak i klavesam na klavesnici (akorat ctverecek KEY).

Nebo mas Novation Remote SL jako ja a ono se to vsechno priradi samo :D

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

upman: si me predbehl :D

Odpovědět