Ableton naživo

Vše o programu Ableton
alquadim
Příspěvky: 204
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim »

Diky.

Jeste dotaz, zdali se da nastavit, aby se pri spusteni AL hodil primo do fullscreen modu (F11).

A co pouzivate na SF2 banky? SFZ? Ci neco jineho?

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 477
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP »

Mám dotaz k warpingu. sesouladím si dva samplíky tak, že spolu šlapou dobře, ale po cca 4 přehrátí se začnou malinko (a pak čím dál víc) rozjíždět.
Začínám s Abletonem. nevím. Co dělám špatně?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 TAP: hmm, to se mi stava jenom v pripade toho, ze si sampliky nahravam sam - ony totiz musi byt vzdy delitelne 2,4,16 atd. Proste tak, jak mas nastaveny beat count. Pokud je totiz 1 o milisec delsi, tak se to casem projevi.

Mrkni se na delku a uvdis, asi to bude haprovat o cca nic - najed na konec samplu, jsou tam takova hejbatka a kdyz s nima hnes, mel bys videt ve stope cislo, ktere ti udava pocet segmentu. Staci zarovnat a ses v klidu. Jinak nevim.

2 alquadim: clovece fullscreen nevim, jedine zkusit ulozit preference celeho nastaveni a treba si to zapamatuje, ze si byl ve fullscreenu. SF2 nepouzivam.
Naposledy upravil(a) upman dne 30 led 2009 09:08, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 477
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP »

Aha. Jsou to samplíky které sem nahrával eště z magnetofonových pásků. Myslíš že by to pomohlo nějak ACIDizátorovat? Třeba v SONARu.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hmm, tezko rict - podle me pokud srovnas delku a hlavne BPM, tak to ableton v pohode zvladne. Jak ale rikam, ja s timhle moc zkusenosti nemam. Posldne sem ale kravil - vzal kurzweila, nahodne vzdycky neco zahral a ukladal to do separatnich stop. No a pak sem to zacal michat a prekvapilo me, ze to celkem slo dohromady, pridal sem poradny house beat a uz to i slapalo. Zajimavy experiment, ktery jsem ale smazal jen co dohral :D
Naposledy upravil(a) upman dne 30 led 2009 09:07, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pastor
Příspěvky: 62
Registrován: 05 led 2005 12:34

Příspěvek od Pastor »

Zdar ,mam dotaz jak "naroutovat" efekt na stopu napr. distortion na kytaru abych neslysel original signal tzn. "cisty" signal kytary.Direct monitor na zvukovce mam vyply.Zkousel jsem dat distortion na send a tam poslat signal ,ale porad tam ten orig. cisty zvuk slysim (a stope mam zatrhnuto IN) .Diky

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

Na stope dej Off, direct monitoring vypinat nemusis. Alespon me to tak funguje.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS »

TAP> prepni se do Warp modu, kde muzes posouvat ty hejbatka. nezapomen zazoomovat na maximum, a pak posun to uplne prvni hejblatko na zacatek waveformy aby ti sedela faze proti zbytku. presun se do pulky toho loopu a zkontroluj jestli to hejblatko sedi i v pulce loopu presne na zacatek waveformu jako na zacatku, pokud ne, tak poposun,. nasledne poslechni a myslim by to melo sedet, pokud ne, tak to jeste dolad tema ostatnima hejblatkama,.

Uživatelský avatar
Pastor
Příspěvky: 62
Registrován: 05 led 2005 12:34

Příspěvek od Pastor »

Upman diky moc vyzkousim.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 477
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP »

Děkuju za odpověď. Pomalu se prokousávám dál.

Proč jsou u některých sloupců čtverečky a u některých kolečka? Indikuje to něco?

EDIT: Sem pitomec - indikuje to, že stopa je armed for recording

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 477
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP »

Další otázka: Jak si připojím multitimbrální VST instrument (Proteus VX nebo Hypersonic třeba)? Natáhnutím do projektu pracuju s jedním kanálem a zaboha nevím jak ovládat druhý (až šestnáctý).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

2TAP: IMHO jako v každý správný a standardní MIDI stopě, čili pomocí MIDI zpráv Program Change a Bank Select.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

TAP: Tam by to melo jit tak, ze vlozis dalsi midi stopy co midi stopa to jinej kanal na danym instrumentu. Vlozis nekolik midi stop, kterejm nastavis aby ovladaly to same VSTi a zmenis jim kanal a podle midi kanalu ve VSTi ti to bude prehravat ruzny zvuky. Ale ted sam nevim, jak to tam bude se zvukovym vystupem tj. aby kazdy zvuk ve VSTi mel jiny vystupni kanal.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 477
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP »

TOM-Thak píše:TAP: Tam by to melo jit tak, ze vlozis dalsi midi stopy co midi stopa to jinej kanal na danym instrumentu. Vlozis nekolik midi stop, kterejm nastavis aby ovladaly to same VSTi a zmenis jim kanal a podle midi kanalu ve VSTi ti to bude prehravat ruzny zvuky. Ale ted sam nevim, jak to tam bude se zvukovym vystupem tj. aby kazdy zvuk ve VSTi mel jiny vystupni kanal.
A to je právě to co mě trápí.

Tak jo. RTFM bylo zas rychlejší. Je to tam.

Odpovědět