Ableton

Vše o programu Ableton
Kroutitko
Příspěvky: 22
Registrován: 04 bře 2007 18:20

Ableton

Příspěvek od Kroutitko »

Urcite se mi nekdo zasmeje po tom,co si to tady precte.Ale s tim se pocita.

Mam Ableton 6.01,externi mix Numark,dve zvukovky Soundblastery a potrebuju to v Abletonu nastavit tak jak to ma byt,proste aby byl kazdej track na jednom kanalu,zatim se s tim morim a porad mi to vychazi tak,ze mam oba tracky na jedne savli...jacky mam z mixu z kazdyho LINE napichnuty do jednoho vystupu kazde ze zvukovek.

Nevim,ale je mozne ,ze Ableton nepodporuje dve zvukovky..neco jsem zaslechl.
Zkratka a dobre,nemam Midi kontroler a rad bych si ten Ableton ladil pri mixu na externim mixu.
Urcite je tu mezi vama clovek,ktery tomu rozumi a dokaze mi poradit.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

dva soundblastery su ti naprd, Live bude brat do uvahy vzdy len jeden...a nie je to problem Live ale Win

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan »

Dobře, dvě zvukovky nezprovozníš, ALE... pokud mají soundblastery víc výstupů (5.1) tak ty jdou v Ableton LIVE využít. Kdysi jsem měl SB Live 5.1 a měl jsem tak 3 nezávislý stereo výstupy. Jak jsem to nastavil si ale nepamatuju, je to dávno. Každopádně to ale funguje.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22358
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

v asio vidis kazdy vystup na sound blasteri .. takze sa to da pouzit .. ak nie v original driveri , tak v KX ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

druhy sblaster by malo ist pouzit ako da prevodnik, spojit ich cez spdif, cez asio routovat len jednu kartu ale nejake kanaly posielat na spdif out a ten narazit do druhej karty. to by malo ist

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2842
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Příspěvek od demsky »

neviem aky mas soundblaster, ja mam skusenosti s kX driverom, ktory podporuje viac SB naraz a ma celkom dobre moznosti routingu.

Kroutitko
Příspěvky: 22
Registrován: 04 bře 2007 18:20

Příspěvek od Kroutitko »

mam SB 5.1 a SB 4.1 ...KX drivery znam,ale v tom jejich nastaveni se trochu topim... ty jsem chtel pouzit az na psledni pokus ,a taky kdyz by to s nema slo na 100%

deje tomu ,ze mam jen SB 5.1 ,co byste mi poradili udelat,abych to rozslapal?

Kroutitko
Příspěvky: 22
Registrován: 04 bře 2007 18:20

Příspěvek od Kroutitko »

jeste pouzivam FLstudio takze bych si nerad nejak tema KX Driverama rozdrbal audio system v kompu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

tak ako tak potrebujes kx drivery, v oboch pripadoch... origos driver je nanic

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2842
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Příspěvek od demsky »

ja ich pouzivam od roku 2002 a som s nimi maximalne spokojny. mozno za tie roky sa zlepsili drivre originalne od creative (uz to dlho nesledujem, lebo pouzivam primarne inu zvukovku), ale kX su v mnohom omnoho lepsie pre hudobnika.

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* »

Kroutitko píše:... KX Driverama rozdrbal audio system v kompu
KX ti spis pomuzou, nez ze ti neco rozdrbou.
Pred par lety jsem resil to co ty (2xSoundBasteLive). KX ovladace vse vyresily, jen to chce trochu pochopit ten jejich interface ...

No ale je pravda, ze to tehdy byla jedina moznost jak pouzivat u SB ASIO ovladace, nevim jek to je nejcko.
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Kroutitko
Příspěvky: 22
Registrován: 04 bře 2007 18:20

Příspěvek od Kroutitko »

ok tak ja to prubnu a pak dam vedet,diky lidi ,vazim si vsech vasich odpovedi

Kroutitko
Příspěvky: 22
Registrován: 04 bře 2007 18:20

Příspěvek od Kroutitko »

ja kdysi nainstaloval Nuendo a zaroven s instalaci Nuenda se mi nainstalovaly ASIo drivers a ty mam doted nastaveny v FLku

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri »

Kroutitko píše:ja kdysi nainstaloval Nuendo a zaroven s instalaci Nuenda se mi nainstalovaly ASIo drivers a ty mam doted nastaveny v FLku

Tak to jsou ty nejhorší Asio, který můžeš na SB mít. Nainstaluj KX, je to absolutně v pohodě, nemusíš tam ani nic nastavovat, jen latenci a tu si zobrazíš přes FL.

Kroutitko
Příspěvky: 22
Registrován: 04 bře 2007 18:20

Příspěvek od Kroutitko »

takze jsem si nainstaloval KX drivers a ted jak s tim nastavenim Routeru,jsem z toho celej tumpachovej,potrebuju mit z ty zvukarny na externi mix dva vytupy,headphones budu vlastne mit napichly v mixu.
Mohl by mi to nekdo kdo to treba ma pslat jako JPEG sem a ja bych to podle toho udelal?

Odpovědět