Ableton

Vše o programu Ableton
Odpovědět
badboy04
Příspěvky: 2
Registrován: 12 úno 2008 14:25

Ableton

Příspěvek od badboy04 »

Čaute lidi, používám soft ableton 6.0.9 a zkoušel jsem ho na integrované zvukove na notebooku. Teďka mám zvukovku Creative SB live USB a potřeboval bych zvuk vyvézt na 2 kanály na mix pult. Pročetl jsem si pár článků na tomto fóru a zjistil, že by bylo dobré si nainstalovat KX ovladače, které jsem si stáhl z kxproject.com. Instalace proběhla bez problémů, jenže pak mi nejde otevřít kx mixer, protiže to píše chybovou hlášku se souborem kxskin.kxs. Jinak ty KX drivery jsem instaloval jak před zapojením zvukovky, tak i po a nic. A integr. zvukovku v BIOSu vypnout nemůžu. Má s tím někdo podobné zkušenosti či může nějak poradit?? Díky moc...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

badboy04: zkus jeste asio4all.

badboy04
Příspěvky: 2
Registrován: 12 úno 2008 14:25

Příspěvek od badboy04 »

Tak jsem zkusil ty Asio4all, v abletonu už jsem sice mohl nastavit 4 kanálový výstup, ale brutálně se mi to seká tak, že mi nejde ani spustit track.. :(

Tak ne, ze začátku to sice vypadalo slibně, ale pak to začalo dělat neplechu a 6-ti kanál v tom asio4all byl opět unavailable. Netuším proč

Frank_Dewy
Příspěvky: 10
Registrován: 15 lis 2007 22:22

Příspěvek od Frank_Dewy »

S Abletonem dělám už delší dobu a naprosto mi vyhovuje. Jediný, co mi trochu chybí, je možnost realtimový quantizace při funkci overdub. Nevíte někdo, jestli to ableton umí??? A jak? Dík.
E-MU Xboard49, BCR-2000, TRUTH B2031P, T.AMP S-100, Fujitsu Siemens Amilo Pro

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 »

se mi nezda ze by v biosu nesla vypnout integrovana zvukovka

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

psk501: Urcite pujde, ale je to tam jako audio codec dost casto a nebo jako nazev chipu a ne jako soundcard.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

uz som zazil bios, ze ju neslo vypnut... to ale zas tak nevadi, ked ide... na funkci rostlinare to nebude mit vplyv. akurat zozere jedno irq
btw k povodnej teme, na creative live usb KX drivery nefunguju, neni tam ziadny emu chip a na kx webe je to napisane tucnymi pismenami...

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 »

jj audigy only

Odpovědět