Ableton - Vykon, CPU

Vše o programu Ableton
spidermaster
Příspěvky: 11
Registrován: 27 lis 2005 13:29

Ableton - Vykon, CPU

Příspěvek od spidermaster »

Po nehode se stavajicim notebookem uvazuji o upgradu...ktery procesor je podle vas nelepsi (vyjma Dual-Core) Pentium - M nebo Turion? Zalezi hodne na DDR 1-2??
------SM pleJgraUnd------
Not P4 2.6 + ext.fast HDD
Edirol PCR-30; evo UC-16
BCA2000 --> M-Audio LX4

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Bez diskusie Pentium M. na DDR 1-2 nezalezi, hlavne aby jej bolo dost (1GB standard)

spidermaster
Příspěvky: 11
Registrován: 27 lis 2005 13:29

a co turion??

Příspěvek od spidermaster »

PTal jsem se odbornika na HW, ktery procesor ma nevyssi vykon v FPU a rikal, ze kazdopadne Athlon64 (turion) ... Pentium - M je levnejsi a navic casto umi DDR-II coz Turion vetsinou ne, ale nebude prece jenom lepsi (i s ohledem do budoucna, 64bit technologie...) ... (za jak dlouho myslis, ze vyjde 64bit ableton??)
------SM pleJgraUnd------
Not P4 2.6 + ext.fast HDD
Edirol PCR-30; evo UC-16
BCA2000 --> M-Audio LX4

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

Nove verze Abletonu vetsinou vychazi na prelomu cervence a srpna..
Doporucuju koupit rovnou Dual Core, protoze Ableton 6 je bude podporovat....

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6609
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

spidermaster: jenom abys nepodlehal zbytecnym nadejim - 64bitova architektura neznamena zvyseni vykonu, nevic co s tim vsichni blaznej, jeji vyhody jsou uplne jinde. Athlon64 je dobra volba (i kdyz jeho nejvetsi plus je v integer operacich, ne ve fp), ale byt tebou do notebooku beru Pentium M.

carloss
Příspěvky: 24
Registrován: 07 pro 2005 22:44

Příspěvek od carloss »

a co mobile Intel (R)?spatna volba myslite?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6609
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

Mobile Intel je oznaceni vsech mobilnich procesoru Intelu vcetne Pentium M ;)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

Kermitak: Snad podpora dual core v hudebnich aplikacich znamena zvyseni vykonu ne... Mam dula core a naprikald kdyz mi v abletonu ukazuje zatez CPU 80%, tak v systemovym metru mi ukazuje 30%, takze je videt ze procesor neni vyuzitej, tak jak ma byt. Proto kdyz bude mit aplikace podporu pro dual Core tak budu mit v Abletonu zatez cca tech 30%.

spidermaster
Příspěvky: 11
Registrován: 27 lis 2005 13:29

Příspěvek od spidermaster »

--> Ekaeze: Sem nalomenej jit do Dual Hard coru, mozna ho objednam uz zejtra (ten novej zeemans Pi1536) ... ale moc me zajima to vytizeni abletonu, jaxto presne myslel?? (kdyz sem mel u projectu na P4 2,6 noHT 400MHz FSB zatez kolem 80% kolik budu mit ted?? [ableton 5])
------SM pleJgraUnd------
Not P4 2.6 + ext.fast HDD
Edirol PCR-30; evo UC-16
BCA2000 --> M-Audio LX4

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:spidermaster: jenom abys nepodlehal zbytecnym nadejim - 64bitova architektura neznamena zvyseni vykonu, nevic co s tim vsichni blaznej, jeji vyhody jsou uplne jinde. Athlon64 je dobra volba (i kdyz jeho nejvetsi plus je v integer operacich, ne ve fp), ale byt tebou do notebooku beru Pentium M.
odkial mas tu info o Athlone64? praveze medzi single procesormi neexistuje vykonnejsia FPU ako ma Athlon64...ak hej, rad sa necham poucit

to spidermaster:
ak mas dost prachov, tak chod do Duo PentiumM (niekde okolo 35000,-Kc). ked vyjde Live6, budes mat to nejvacsie delo

spidermaster
Příspěvky: 11
Registrován: 27 lis 2005 13:29

Příspěvek od spidermaster »

Supr...8D
------SM pleJgraUnd------
Not P4 2.6 + ext.fast HDD
Edirol PCR-30; evo UC-16
BCA2000 --> M-Audio LX4

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22358
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

poshook : ani opteron ? Ja som si prave navrhol daku rendrovaciu masinu s dvomi dualcore opteronmi .. rychle hovor , ak je to na hovno ..

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

ekeaze píše:Kermitak: Snad podpora dual core v hudebnich aplikacich znamena zvyseni vykonu ne... Mam dula core a naprikald kdyz mi v abletonu ukazuje zatez CPU 80%, tak v systemovym metru mi ukazuje 30%, takze je videt ze procesor neni vyuzitej, tak jak ma byt. Proto kdyz bude mit aplikace podporu pro dual Core tak budu mit v Abletonu zatez cca tech 30%.
len pre upresnenie v task manageri by si vidiel dve nezavisle okna pre kazde jadro. jedno jadro by malo byt vytazene na 80% a druhe takmer vobec.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Pytkin píše:poshook : ani opteron ? Ja som si prave navrhol daku rendrovaciu masinu s dvomi dualcore opteronmi .. rychle hovor , ak je to na hovno ..
bez obav, na rendering je to to najlepsie, co si mohol urobit:)


S Ableton Live je to trosku komplikovanejsie, PentiumM je tam najrychlejsie (o fuz pred A64 na rovnakej frekvencii jadra)

inak urcite si daj tu namahu a instalni Cubase alebo Nuendo na ten kombajn, co budes mat. malo by to stihat nejakych smiesnych 130 Waves RenVerbov :shock:
Naposledy upravil(a) Poshook dne 28 bře 2006 22:55, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22358
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

poshook : tak si ma ukludnil :)

Odpovědět