Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Vše o programu Ableton
Odpovědět
kexik

Příspěvek od kexik »

jak to myslis, ze nepodporuje import celeho midu? ze si len vypyta jeden kanal a nerozsype to automaticky na 16 kanalov?

sparX

Příspěvek od sparX »

Ano ... když v browseru klikneš na MID tak se ti rozbalí na stopy .. ty pak můžeš jednotlivě importovat na jednotlivý MIDI kanály . Celej (hotovej) MID/song nenatáhneš . Tahle funkce má samozřejmě i své klady ... i když jsem moc nepochopil proč není umožněn import celého MIDu .

KUVA01

Příspěvek od KUVA01 »

Hey lidi, co blaznite, najlepsi je Ableton jako host v Cubase/Nuendo + aplikace + automatizace efektu na jednotlive bus.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Ableton pouzivam uz nejakou dobu dokonce jsem si koupli i legal verzy...
Je to jednoduchej rychlej program a to predevsim v audiu. Pouzivam ho na Live k rizeni MIDI harwaru (VIRUS C, MACHINE DRUM, a nejaky efekty), a jako sampler na delsi vzorky. Co se tyce MIDI tak, bych ho s Cubase moc nesrovnaval. Nema nastavitelny zpozdeni (delay) na stopu, ma vystup jen na jeden midi interface... (16 ch).... Na traky je pro ty kdo pouziva harware urcite lepici Cubase, ale na live je lepci ableton protoze ma patern mod a je stabilni (i kyz jsem neskousel CUBASE sx 3 tam se da prej taky uz skladat pomoci paternu). Audio je jednoduche kvalitni, nejvic se mi libi ze muzu hrat na jakou koli rychlost a vzorky zustanou se stejnym pitchem a delkou. Efekty jsou postacujici. Tesim se na dalsi verzy.

Jura

Příspěvek od Jura »

Jojo tuhle hračku sem si chtěl taky koupit. Je to fakt intuitivní a velmi uživatelsky příjemná záležitost. Dá se s ní velmi dobře kuchtit naživo. Má kvalitní efekty. Výborně implementované CC mapování v podstatě na cokoli co zrovna vidíš na monitoru (fakt výborná věc, hlavně tempo a tapování tempa) Perfektně vyřešená editace MIDI, asi nejlepší jakou sem viděl. Je hodně stabilní.

Ale... Žere fakt tak o 30% víc procáku (daň za to že máš všechny funkce hned k dispozici). Má mizernou implementaci a podporu VST (je tam teprve od verze 4.0 takže se to snad časem zlepší) A doteďka je pro mě záhadou že i když sem vypl všechny groove funkce tak nahraný MIDI záznam byl pořád quantizovaný v 16tkovém groove(myslím že sem ale někde četl že se to dá vychytat).

Celkově bych ho doporučil, klidně i jako hlavní host, ale sám bych si ho nekoupil. Cena za takovou hračku (i když kvalitní) se mi zdá příliš vysoká.

kexik

Příspěvek od kexik »

Jura: skade mas vedomost, ze je tam podpora vst od 4.0??? ableton vedel vst odjakziva... od 4.0 je tam podpora nastrojov (vsti) to je ale ta sama technologia ako vst... akurat sa do toho posielaju aj noty, nielen cc

apropos vysoka cena? poznas iny soft ktorym sa da hrat nazivo to co s abletonom? cena TOHO produktu je aka?
Naposledy upravil(a) kexik dne 18 bře 2005 20:14, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

ableton je super co sa mi velmi paci je to ze aj pri velmi vysokej zatazi CPU, ked uz grafika ocividne nestiha prekreslovat slape audio OK bez najmensieho zasekania...
je pravda ze ma aj muchy pre mna osobne vyrazne najvacsia je nepodporovanie viacerych vystupov pri VSTi ... to je VELKA skoda...

kexik

Příspěvek od kexik »

to je velka skoda pri viacerych DAWoch :(

Poshook

Příspěvek od Poshook »

dendy píše:pre mna osobne vyrazne najvacsia je nepodporovanie viacerych vystupov pri VSTi ... to je VELKA skoda...
ABLETON PODPORUJE MULTIOUTPUTS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dendy

Příspěvek od dendy »

Coze ??? Ako ?? Kde to som az taka guma ze som to nikde nenasiel ???

Poshook

Příspěvek od Poshook »

podporuje v plnej parade.

kukni do manualu niekde, kde pisu o routingu :D

Jura

Příspěvek od Jura »

kexik: sorry, já sem si to spletl s MIDI, ale nic na tom nemění že je podpora VST strašně mizerná. A ten soft je energyXT a je za 39€. Já osobně radši vrazím těch 500€ do nějakého HW, než abych za takové prachy kupoval soft, ale to je na vás jak si to zařídíte. :lol:

Koukám že je tu velká rodina Abletonovců. No jo, a? žije H2O a BEAT.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Jura píše:...No jo, a? žije H2O a BEAT.
myslim, ze sa tu najde aj par originalov 8)
Naposledy upravil(a) Poshook dne 19 bře 2005 20:36, celkem upraveno 1 x.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Jura píše:kexik: sorry, já sem si to spletl s MIDI, ale nic na tom nemění že je podpora VST strašně mizerná.
ako to myslis, ze VST podpora je mizerna? jediny nedostatok, na ktory som prisiel je, ze Ableton nedokaze zaznamenavat MIDI Out z VSTi (napr. pri pouziti Groove Agent alebo Broomstick Bass) a chyba plug-in delay kompenzacia. Inak je tam uplne vsetko.

To, ze sa ti nahrava quantizovany MIDI material bude tym, ze mas pred nahravanim zapnutu record quantizaciu...

Asi by nebolo naskodu, keby si sa trosku mrkol do manualu, pretoze vacsina minusov je na tvojej strane :roll:

MMtm

Příspěvek od MMtm »

Já si na Live 4.1 nemůžu stěžovat. Mám tam kompletní liveset ovládanej Behrigerem BCR2000. Supa.

Odpovědět